Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Griffers

PBF - Chorąży Griffers

Wyświetlanie 15 wpisów - od 316 do 330 (z 713 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • lszekg
    Uczestnik

Podszedłem do jednej z konsol i wywołałem na nią systemy maszynowni. Kliknąłem kilka przycisków i zacząłem przeglądać odczyty energii w bateriach i reaktorze. Chciałem dokładnie sprawdzić wszystkie ważniejsze systemy.

Pitmistrz
    Uczestnik

Ogólnie wszystko działało mniej więcej mieliście 60% osłon i czujniki krótkiego zasięgu a także wizualne, uzbrojenie działało niemal w 100%, napędu warp oczywiście nie było ale silniki impulsowe działały normalnie.

lszekg
    Uczestnik

-Dajcie mi ekran. -Uruchomiłem interkom. -Do wszystkich sekcji, pokładów i departamentów. Podać stan osobowym z uwzględnieniem rannych i zabitych.

Pitmistrz
    Uczestnik

Stan załogi był pełny strat w personelu nie było największym obrażeniem była skręcona kostka było także kilka silników i stłuczeń.

lszekg
    Uczestnik

-Dobra panowie, narada.

Pitmistrz
    Uczestnik

Cała załoga mostka ruszyłam do pokoju odpraw a po chwili pojawił się tam także główny inżynier.

lszekg
    Uczestnik

-Dobrze panowie, zabawa rozkłada się tak: Wylądowaliśmy niewiadomo gdzie, bez reaktora, sensorów. Ma ktoś pomysł gdzie jesteśmy? Od razu mówię: Promu nie puszczę. Jeśli malcy tu są rozwalą prom a później nas.

Pitmistrz
    Uczestnik

Naukowy odpowiedział po chwili zastanowienia - Wiemy że przelecieliśmy przez korytarz pod przestrzenny więc mogliśmy pokonać odległość od kilku do kilkuset tysięcy lat świetlnych mogliśmy wylądować gdziekolwiek. - pierwszy poczekał aż skończy mówię i sam powiedział - Moim zdanie powinniśmy jak najszybciej uruchomić czujniki i znaleźć końcówkę tunelu to nasza najszybsza droga z powrotem - po czym popatrzył na mechanika i zapytał - kiedy będą czujniki dalekiego zasięgu - mechanik bez zastanowienia odpowiedział - moi ludzie już nad tym pracują jeśli nie pojawią się jakieś komplikacje za 4 godziny powinny być sprawne.

lszekg
    Uczestnik

-A jeśli, dało by się zamaskować prom? Nie całkowicie ale choć trochę? Robaczki nie zauważyły by nas z dalekiego zasięgu i przede wszystkim ile by to trwało oraz czy ten prom można sterować zdalnie?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Nie bardzo widzę możliwość aby zamaskować prom możemy jedynie zmniejszyć jego sygnaturę energetyczną ale i tak na nie wiele się to zda jeśli ktoś tutaj jest na pewno nas wykrył.

lszekg
    Uczestnik

Taka bezczynność mnie dobijała. Zamierzałem pójśc do maszynowni. Przeszedłem się po pokładach, nie było żadnych śladów po wciągnięciu do korytarza. Tylko od czasu do czasu natrafiły się jakieś walające się paddy, kartki i tym podobne. W końcu dotarłem do drzwi maszynowni. Lekko wystawiłem nogę do przodu. Drzwi odsunęły się z sykiem

Pitmistrz
    Uczestnik

W maszynowni panował nie mały ruch każdy miał zajęcie i wykonywał swoje obowiązki nie zwracając na ciebie uwagi.

lszekg
    Uczestnik

Gdy tylko przekroczyłem próg trafiłem na kadeta który siedział w tunelu Jeffriesa. Podszedłem do mechanika i zapytałem:-Co z czujnikami?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Nie wiem sir musiał by pan spytać w maszynowni ja tylko reguluje przekaźniki.

lszekg
    Uczestnik

Poszedłem dalej. Teraz zauwarzyłem starszych "oficerów" to jest szefa i dwóch kadetów II klasy.-Czy może będziecie łaskawi mi powiedziec co z czujnikiami?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 316 do 330 (z 713 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram