Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Griffers

PBF - Chorąży Griffers

Wyświetlanie 15 wpisów - od 256 do 270 (z 713 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • lszekg
    Uczestnik

Warp 5,5

Pitmistrz
    Uczestnik

Po chwili okręty przyśpieszyły a sternik powiedział - Kapitanie będziemy u celu za 27h.

lszekg
    Uczestnik

Poszedłem do kwatery nakarmić zwierzęta, Później wróciłem na mostek. W pokoju odpraw zająłem się raportami i przeglądaniem rejestrów Niagary.

Pitmistrz
    Uczestnik

Niagara okazała się być 2 okrętem w swojej klasie a to była jej ostatnia podróż potem miała odejść na emeryturę razem ze wszystkimi honorami w SB 365.

lszekg
    Uczestnik

-Staruszek miał problem z rozrusznikiem. -Mruknąłem sam do siebie. Postanowiłem uderzyć w kimono (ciekawe określenie nieprawdaż?) -Panie Beta będę w swojej kajucie. Proszę mnie informować o wszystkim ważniejszym.

Pitmistrz
    Uczestnik

Nikt nie zakłócał twojego odpoczynku spokojnie przespałeś całą noc dopiero o 6 rano obudził cię komputer.

lszekg
    Uczestnik

Dałem zwierzętom jeść i poszedłem na mostek. -Raport.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dosłownie nic ciekawego sir minęliśmy tylko kometę typu 4.

lszekg
    Uczestnik

Załoga mostka był co najmniej znudzona. Taktyczny oparł nogi o swoją konsolę, Shav grał z operacyjnym w karty. Tylko naukowa maltretowała komputer kolejnymi obliczeniami. Nagle na mostek wszedł doktor. -Kapitanie, stan zdrowia załogi spadł o parę procent. Mamy trzy przypadki ospy, pięć poparzeń i jedno poważne zatrucie pokarmowe, chyba próbował krwawego wina albo innego toksycznego świństwa. A propos toksycznych świństw, u mnie za godzinę. Brydż, poker, cokolwiek chcecie.

Pitmistrz
    Uczestnik

Załoga powitała zaproszenie doktora z lekkim ożywieniem ale po 10 min wszystko wrzuciło do sennej równowagi.

lszekg
    Uczestnik

-Zje pan coś? -Zapytał pierwszy.-Co aaa.. tak. -Po paru sekundach android wrócił z dwoma kanapkami i kawą. Podał mi kanapkę a sam wziął się za kawę. -Baza Gwiezdna 365 za 5 godzin i 42 minuty. W ogóle dzisiaj jest 30 Marca 2380 roku.-Czas mijał wolno. 3 godziny byliśmy u doktora, resztę spędziliśmy na swój sposób.-Sir, Baza 365, 3...2...1....wychodzimy. -Okręty wyszły z warp.

Pitmistrz
    Uczestnik

Natychmiast zostaliście wywołani przez bazę i dostaliście nowe rozkazy udać się do pobliskiej mgławicy i odnaleźć zaginiony transportowiec.

lszekg
    Uczestnik

-Kurs na transportowiec warp 8,9

Pitmistrz
    Uczestnik

- Kapitanie muszę przypomnieć że według dyrektywy 32 nie możemy przekroczyć warp 5 - powiedział pierwszy zanim zdążyliście ruszyć.

lszekg
    Uczestnik

Mruknąłem co myślę o dyrektywie 32, -Warp 5.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 256 do 270 (z 713 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram