Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Griffers

PBF - Chorąży Griffers

Wyświetlanie 15 wpisów - od 241 do 255 (z 713 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

Transportery szybko namieżyły odpowiednie części pola zniszczeń i przesłały je do ładowni a główny mechanik powiedział że dostaniesz raport za 2h

lszekg
    Uczestnik

Podszedłem do replikatora. -Kawa, mocna, bez cukru. -Ta sprawa lekko cuchnęła. A ja miałem nadzieję że kawa mnie pobudzi.

Pitmistrz
    Uczestnik

Kawa była całkiem dobra ale nie było to to samo co naturalna.Po nie całych 2 godzinach na mostku pojawił się główny inżynier i wręczył ci raport mówię - Bliższa analiza nie dała nic nowego przekaźnik został zniszczony tak jak przypuszczaliśmy przez tą rasę o tuneli podprzestrzennych po za tym udało nam się odzyskać 2 kryształy danych głownie protokoły łączności.

lszekg
    Uczestnik

-Oczywiście. Czy te protokoły informują o próbie kontaktu? -Dopiłem kawę, statek pełen kadetów o mało nie wziął udziału w walce. PRAWDZIWEJ WALCE. To lekko dziwne. -Dobrze zacznijmy od podstaw. Co wiemy o naszych kolegach i powodów dla których się wzięli za przekaźniki. -Chociaż na to drugie pytanie mogłem odpowiedzieć sobie sam: chcą wykończyć naszą łączność

Pitmistrz
    Uczestnik

- Tych danych nie odzyskaliśmy sir - odpowiedział mechanik na pierwsze pytanie - a co do naszych przyjaciół to w bazie danych jest nie wiele danych. Do tej pory widziano tylko jeden typ ich okrętów coś jak nasz prom ale ich siła leży w liczebności. Po za tym mogą strwożyć korytarz podprzestrzenny gdziekolwiek chcą a także wiemy że są oni sporocytami nic więcej nie wiemy sir reszta danych jest tajna. A dlaczego atakują nasze przekaźniki aby ograniczyć naszą łączność Dominion robiło to samo. - mogłeś w jego głosie wyczuć że jest szczerze zdziwiony że nie posiadasz tak podstawowych danych.

lszekg
    Uczestnik

-Ciekawe... dlaczego nie chcą wywołać wojny na dwa fronty. Rozwalić coś federacyjnego zwalić na romulan a później na odwrót. Przeskanujmy jeszcze raz prześlijmy raport kwaterze.

Pitmistrz
    Uczestnik

Skan został wykonany a raport wysłany po 10 min przyszła odpowiedz z SB 365 abyście skierowali się z max warp w kierunku Niagary z uszkodzonym napędem i odholowali ją do najbliższej bazy.Niagara znajduje się 0.7LY od was.

lszekg
    Uczestnik

-Kurs na niagarę -Może i ją zaatakują. -Maszynownia WARP 9, Dan jeśli możesz bezpiecznie wyciągnąć więcej to dawaj tyle ile fabryka dała.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Warp 9 ledwo wyciągamy a pan chce więcej nie da rady chyba że dostaniemy nowy okręt - usłyszałeś w odpowiedzi z maszynowni a sternik poinformował cię - Będziemy u celu za 4h sir.

lszekg
    Uczestnik

Przyszło tylko czekać....

Pitmistrz
    Uczestnik

Przed dolotem na miejsce musieliście lekko zwolnić ale za bardzo was to nie opóźniło kiedy wyszliście z warp zobaczyliście Niagarę która dziarsko z max impulsową zmieżała w kierunku BG na jej poszyciu było widać kilka czarnych śladów.

lszekg
    Uczestnik

-Kanał.-Otwarty.-Tu Fierro, mamy zadanie odprowadzić was do domu, Mówili że trzeba będzie was brać na hol, ale myślę że się obejdziemy. Co wy na to?

Pitmistrz
    Uczestnik

Z głośnika dobiegł po chwili kobiecy głos - Chyba bez holu się nie obejdzie kapitanie straciliśmy reaktor po za tym jakoś sobie radzimy warp 6 powinniśmy wytrzymać.

lszekg
    Uczestnik

-Sternik ustawić się przed Niagarą i uruchomić promień trakcyjny. Niagara zaczniemy powoli od warp 4, potrzebujecie mechaników?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Nie dziękuje bardzo chyba że macie zapasowy rdzeń dla okrętu tej klasy - niagara została chwycona promieniem trakcyjnym aby po chwili oba okręty mogły wskoczyć w warp. Po chwili operacyjny poinformował cię że możecie bezpiecznie przyśpieszyć do warp 5.5.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 241 do 255 (z 713 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram