Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Star Trek: PBF PL › PBF - Chorąży Griffers
Po chwili przyszła odpowiedz z Fierro wyglądało na to że okręt jest pusty.Tymczasem ochrona rozeszła się po mostku gabinet był pusty a drzwi do turbowindy wyłamane znaleziono też kilka śladów krwi ewidentnie należącej do załogi.
-Energia.Dwie minuty później mostek USS Fierro-Nadajmy wiadomość do kwatery. Wysłać im też czy mamy zacząć poszukiwania czy kontynuowac misję.
Odpowiedz nadeszła natycmiast.Macie uruchomić napęd na okręcie i oddelegować kilku załogantów aby zabrali go do najbliższej bazy gwiezdnej jeśli okaże się to nie możliwe macie go tam zaholować.
-Oczywiście admirale... tak admirale... dobrze admirale.... dowidzenia admirale. Sanara zgłoś się.-Tu Sanara.-Co z tym rdzeniem.-Wykonujemy niezbedne naprawy... ale okręt nie pociągnie więcej od warp 4,3... co ciekawe w maszynowni nie widać śladów walki, ale z komory zniknął cały dylit... nie wiem jak ale z raportów wynika że w DS9 załadowano 8 kryształów. Czyli ktoś musiał wynieść pół kilo dylitu. Jak narazie załaduję jeden z naszych aby rozpędzić to maleństwo.-Informujcie mnie o postępach.
Naprawy przebiegły szybko i sprawnie po godzinie okręt był w pełni sprawny po za tym że na pokładzie nie było załogi 500 osób zniknęło a na całym okręcie były ślady Strzałów z fazeruw i nie wielkie ilości krwi.
-Ani drobiny?-Niczego.-Przecierz to cholery była krew. No nie?-Przestaje pan myśleć racjonalnie.-Racjonalnie.. -Dwa okręty leciały w warp do bazy gwiezdnej. Prowizorki Sanary nie były dość wytrzymałe więc lepiej mieć ten okręt na oku. Ja siedziałem w swojej kajucie i przeglądałem dane z padda i natrafiłem na wpisy z constitutiona.-Panie Beta może pan do mnie przyjść?
Android pojawił się niemal natychmiast jako że był na mostku - Tak kapitanie?
-Kiedy wycofano constitutiony?-W 2290 sir. W 2298 wycofano ostatniego. USS. Gerway-W takim bąź razie co robił constitution w 2380 roku.-Nie wiem sir.-Zna pan historię USS Fawaks?
Android popatrzył ciebie ze zdziwieniem i powiedział - Według moich danych sir USS Fawaks był okrętem klasy Akira i został stracony w walce nie słyszałem o okręcie klasy Constitution o tej nazwie.
-Tak, Beta. Fawaks był jednym z najlepszych okrętów w swojej klasie. A jednak został pokonany przez warbirda. To byli piraci, okoliczności podobne do tej. Ale tam okret został ziniszczony gdy wszystko zostało już zabrane. Ocalałem ja i pięciu innych ludzi. A co do constitutionów, ten przypadek jest bardzo podobny. Tylko jest jedno pytanie jak 100 letni okręt został znaleziony w teraźniejszości? Bo ja nie wiem. Odczyta pan coś z tego? -Podałem mu padda.-Sir... to zapis z magazynu na części okrętu klasy constitution. Myślę że tu gdzieś powinien być zapis numeru seryjnego okretu.-Sprawdzimy to później kiedy dolecimy do bazy gwiezdnej 343. Jak narazie mamy jescze godzinkę. Pan Coling zajmuje się sprawą uzbrojenia na akirze. Mamy godzinę czasu w warp 4. Zobaczymy co nam wyjdzie.
Beta przeanalizował padd i powiedział - Wygląda na to że to jakiś błąd w zapisie numer seryjny i nazwa odpowiada USS Kyra klasy Miranda sprawdzę jeszcze czy nie było czasem Constitutiona o tej nazwie.
-Dobrze. -Lot minął spokojne. W końcu dolecieliśmy do bazy 343.-Tu Griffers, Mamy trupa na holu.
Kiedy zwolniliście wiązkę stacja pochwyciła Akirę swoimi promieniami i wprowadziła do swojego hangaru a ze stacji przyszła informacja że możecie zostać przy stacji 12h a potem macie skończyć misję.
-Dobra załoga macie 12h. Możecie wejść na stacje, narzreć się, nachlać, pobić i co kolwiek innego. Ale jak coś się stanie to poćwiczymy na was fazery. Zrozumiano?"-TAK JEST!-Spocznij, rozejść się i.... dobrej zabawy. To rozkaz jasne?-Tak jest! -Załoga śmiejąc się poszła do transporterów. Ja z resztą też tam poszedłem (musiałem kupić tytoń)