Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Griffers

PBF - Chorąży Griffers

Wyświetlanie 15 wpisów - od 151 do 165 (z 713 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

Rano nie dzialo sie nic ciekawego sie nie wydazylo po za tym ze kot chyba na zlosc zalatwil sie na biurku.W komputerze czekaly tylko 2 raporty jeden o naprawie silnikuw impulsowych a drugi zawieral liste zalogantuw kturzy przybeda o 10 rano byla to obsluga ladowni i kwatermistsz lacznie 3 osoby.

lszekg
    Uczestnik

W mesie śniadanie smakowało jak zwykle. Ktoś śpiewał chyba... Elvisa Presleya... pies zajadał się karmą a kot spał mi na kolanach ogólnie wszystko pięknie.Czekałem tylko na kwatermistrza który powinien się tu zjawić za dwadzieścia minut.

Pitmistrz
    Uczestnik

Rzeczywiście kwatermistrz się zjawił był nim Andoriański podoficer przechodząc tylko kiwnął ci głowę i zabrał się za jedzenie swojego pierwszego posiłku na tym okręcie.

lszekg
    Uczestnik

Kwatermistrz powiedział mi tylko że zacznie pracę o 12. Wsiadłem do turbowindy i udałem się do ambulatorium.

Pitmistrz
    Uczestnik

Ambulatorium było po remoncie brakowało tylko jednego biołóżka ale w środku nie zastałeś nikogo dopiero po chwili uświadomiłeś sobie że personel medyczny jeszcze nie przybył.

lszekg
    Uczestnik

Chmm... żadnego odgłosu. Widać doktor pracy nie zaczął. No to tyle. Idę na mostek. Mostek:-Dan... kiedy zaczniemy testy silników?-Nie wiem zapewne jutro.-No dobra teraz mniej lubiana robota; wypełnianie raportów i "skarg i zażalnień" załogi

Pitmistrz
    Uczestnik

Załogi było nie wiele dlatego napłynęła tylko 2 jedna skarga na dział inżynieryjny.Jeden kadet narzekał na komunikator i to że sekcja inżynieryjna odmówiła wymiany.

lszekg
    Uczestnik

maszynownia przesłała takie oświadczenie:Kadet Huew złożył skargę o 12.02 a z tego co wiemy kwatermistrz zaczął pracę o 12.00 więc komunikator trzeba było oddać kwatermistrzowi itd...przez następne pięć godzin nic się nie działo... oprócz tego że znalazłem psa z moją fajką. Odezwał się komunikator:-Kapitanie... tu oficer taktyczny czy może pan przyjść do sali zebrań?-Przyjdę a o co chodzi?-Stworzyłem symulację taktyczną.-No wreszcie jakaś rozrywka.

Pitmistrz
    Uczestnik

W sali odpraw taktyczny przedstawił ci kilka symulacji i powiedział ze można zaczynać kiedy tylko chcesz o dziwo była nawet symulacja uwzględniająca jednostkę zwiadowczą borg.

lszekg
    Uczestnik

Popatrzyłem jeszcze raz na symulacje. -Zaczniemy za pięć minut jak narazie załaduj najbardziej prawdopodobnych przeciwników. Poźniej możemy zacząć fantazjować.

Pitmistrz
    Uczestnik

PO pięciu minutach cała obsada mostka była na stanowiskach a taktyczny powiedział - Czekam tylko na rozkaz sir

lszekg
    Uczestnik

-Dobrze zaczynamy. -Taktyczny podszedł do swojej konsoli i powiedział:-Komputer symulacja Strefa 1. Uruchom.

Pitmistrz
    Uczestnik

Światła na mostu natychmiast zostały przyciemnione a główny ekran rozbłysł pokazując pustkę kosmosu po chwili operacyjny powiedział - Kapitanie odbieram wezwanie pomocy od Federacyjnego frachtowca twierdzą że są atakowani przez piratów są 2 min z max warp od nas.

lszekg
    Uczestnik

-Czerwony alarm. Pełna warp. Natychmiast.-Warp 8,5

Pitmistrz
    Uczestnik

Okręt pomknął pełną prędkością w kierunku okrętu który wzywał pomocy na 40sec prze wyjściem z warp operacyjny zameldował Wykrywam wokół patrolowca 2 jednostki jedna to jakaś fregata a druga to patrolowiec.

Max warp masz 8.5

Wyświetlanie 15 wpisów - od 151 do 165 (z 713 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram