Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Algren

PBF - Chorąży Algren

Wyświetlanie 15 wpisów - od 76 do 90 (z 577 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • uss predator
    Uczestnik

Wbiegłem na mostek - raport- sir fregata właśnie weszła w warp prędkość warp 2.7 i przyśpiesza- kurs pościgowy warp 5W tej chwili słychać było odgłos silników warp - kadecie prosze celować w silnik warp - powiedziałem do kadeta zajmującego stanowisko taktyczne - tak jest - smith kiedy dogonimy fregate

Pitmistrz
    Uczestnik

- Przy obecnej prędkości za około 2 min sir fregata przyśpieszyła do warp 4.

uss predator
    Uczestnik

- przyśpiesz do warp 5.5 - tak jest- przygotować fazer ognia jak tylko będzie w zasięgu

Pitmistrz
    Uczestnik

- Kapitanie fregata wytwarza cząstki chronitonowe i nadal przyśpiesza osiągnęła warp 5,1 przy takim tempie przyspieszeń nie złapiemy jej.

uss predator
    Uczestnik

- przyśpieszyć do warp 8

Pitmistrz
    Uczestnik

Poczułeś szarpnięcie gdy okręt zaczął przyśpieszać przy warp 8 lekko drgał ale nic nie wskazywało na to aby miał sie rozlecieć tymczasem sternik powiedział - Będziemy ją mieli za 5,4,3 sir zniknęła nie ma jej zniknęła kiedy osiągnęła warp 6. - a naukowy powiedział - Kapitanie przypuszczam ze fregata wykonała podróż w czasie w czasie jej zniknięcia pojawiło się zabuczenie czasoprzestrzeni.

uss predator
    Uczestnik

- czy da się namierzyć do jakiego roku skoczyła

Pitmistrz
    Uczestnik

- Niestety nie sir nasze czujniki są zbyt mało dokładne.

uss predator
    Uczestnik

- to będzie ciekawy raport dla dowódctwa operacyjny pilnuj czujników mam nadzieje że nie będzie więcej takich zabaw jak ta- tak jest Po czym udałem się do swojej kajuty 10 minut później w kajucieZmęczenie coraz bardziej mnie dobijało nawed kawy mi się nie chciało pić więc poszłem spać z rana musiałem napisać raport dla dowóddzwa

Pitmistrz
    Uczestnik

O godzinie 7 komputer zarządził pobudkę ale niestety wstałeś dopiero 15 min potem po którymś z rzędu ponaglaniu.Wypiłeś niezbyt dobrą kawę z replikatora zjadłeś śniadanie po czym zabrałeś się za raport po jego wysłaniu wyciągnąłeś sie w fotelu ale nie nie miałeś spokoju zapaliła się konsolka sygnalizująca połączenie z dowództwa GF.Na ekranie pojawił się Bolianin w randze komandora i powiedział -m Chorąży jak to piraci uciekli wykonując podróż w czasie czekam na jakieś wyjaśnienie jak do tego doszło że przejęta fregata odleciała bez załogi na pokładzie.

uss predator
    Uczestnik

- próbuje wraz z załogą to ustalić sir. ale jestem pewny że fregata była pusta skan wykazał że nie ma tam nikogo

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobrze chorąży to dochodzenie przejmie okręt naukowy USS Posejdon klasy oberth niech pański okręt wraca na patrol.

uss predator
    Uczestnik

tak jest sir.- poczym zamknięto połączenie Chwile później weszłem na mostek - wracamy na kurs Balian warp 5 - tak jest w tej samej chwili wyskoczyła piersza- a ta fregata co nam uciekła nic nie robimy żeby ustalić jak ją złapać- nie tę sprawe przejmuje USS Posejdon - rozumiem W tej chwili było można poczuć skok do nadświetlnej

Pitmistrz
    Uczestnik

Ale okręt zamiast gładko lecieć zaczął się trząść po czym nastąpił dziwny błysk który wyłączył większość systemów a naukowy zameldował.- Kapitanie czujniki uruchamiają się wyszliśmy z warp nasza pozycja jest taka sama ale zaraz według komputera jest rok 2390 sir wykonaliśmy podróż w czasie.

uss predator
    Uczestnik

- o ile skoczyliśmy

Wyświetlanie 15 wpisów - od 76 do 90 (z 577 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram