Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Chorąży Algren

PBF - Chorąży Algren

Viewing 15 posts - 61 through 75 (of 577 total)
  • Author
    Participant

- Możemy jedynie strzelać z fazeruw sir nie damy rady się odwrócić w takim tempie. - odpowiedzi sternik.Tymczasem fregata rozpoczęła nawrót i ostrzelała was z 2 fazeruw sama otrzymując trafienia.W tym czasie druga fregata odpaliła silniki manewrowe i zaczęła sie oddalać z pola walki.Fregata 1 - Osłony 0% Kadłub 75% Pole integrujące 0% Przednie przeładowana tylne za 1 turyFregata 2 - Osłony 0% Kadłub 33% Niezdolny do walki. Oddala się za 2 tury po za zasięgiem.USS Rumia - Osłony 0% Kadłub 100% Pola integrujące 84% Przednie przeładowana tylne przeładowane.

uss predator
    Participant

- felix poczęstuj 1 fregate z fazerów i tylnych torped - tak sir.Smith jak tylko ostrzelamy 1 fregate kurs pościgowy za 2

Pitmistrz
    Participant

Fregata zakończyła nawrót i wystrzeliła torpedę chwile po tym jedna z torped mirandy trafiła prosto w magazyn deuteru a fazery zakończyły dzieła zniszczenia okręt po wielu wtórnych eksplozja rozleciał się na kawałki.Niestety torpeda wystrzelona przed śmiercią fregaty była celna lecz nie trafiła w żadne ważne miejsce okrętu.Miranda szybko dogoniła uszkodzoną fregatę a operacyjny zameldował - Kapitanie jesteśmy gotowi aby pochwycić okręt wiązką trakcyjną.Fregata 1 - ZniszczonaFregata 2 - Osłony 0% Kadłub 33% Niezdolny do walki. USS Rumia - Osłony 0% Kadłub 99% Pola integrujące 19% Przednie przeładowana tylne za 2 tury.

uss predator
    Participant

- wykonaj operacyjny

Pitmistrz
    Participant

- Tak jest - niebieski promień pochwycił fregatę ktura momętalnie stanęła w miejscu chodź kilka śmieci poleciało dalej odrywając sie od poszycia.

uss predator
    Participant

- felix przygotój oddział ochrony i przyprowadz do mnie kapitana tej jednostki a i nikogo nie zabijaj przynajmiej narazie -tak jest - diego kiedy odzyskamy osłony

Pitmistrz
    Participant

- Osłony naładują się za kilka godzin - ususzałeś w odpowiedzi.Tymczasem nadszedł meldunek od grupy którą wysłałeś na okręt piratów - Kapitanie piraci poddali sie bez walki mamy 6 żywych 4 jest martwych tylko nigdzie nie widać kapitana.

uss predator
    Participant

- przeszukajcie dokładnie okręt pokład po pokładzie

Pitmistrz
    Participant

- nie wiem czy to ma sens na przeskanowaliśmy okręt i nie wykrywamy żadnych form życia tylko pozostałości po cząstkach chronitonowych. - usłyszałeś w odpowiedzi.

uss predator
    Participant

- dobra felix zbieraj się i zabierz wszystkich żywych do cela trzeba będize ich przesłuchać

Pitmistrz
    Participant

- kapitanie piraci w celach a fregata na holu ponieważ nie jest w stanie samodzielnie lecieć.- usłyszałeś meldunek

uss predator
    Participant

- felix, operacyjny i po prosze się zgłosić do zali zebrań za 10 minut

Pitmistrz
    Participant

8 min później idąc do sali zebrań na korytarzach widziałeś oprócz zwykłych załogantów także inżynierów naprawiających drobne usterki. Kiedy doszedłeś na miejsce twoi oficerowie już tam czekali.

uss predator
    Participant

- witajcie mam pare spraw do zugodnienia z wami - po czym usiadłem piersza odpowiedziała piersza- jakie sir.- musimy wyciągnąć od piratów miejsce przebywania ich kapitana i tu zaczyna się twoja rola felix i operacyjny - tak jest kapitanie- odpowiedzieli jednocześnie- a moje zadanie- wyskoczyła piersza- a ty postaraj się pomóc doktorowi w opatrywaniu rannych - tak jest - czekam na raport z przesłuchań a teraz do pracyW tej chwili wyszli a ja zostałem sam ze sobą patrząć przez okno na wrak pirackiej fregaty

Pitmistrz
    Participant

Fregata wyglądał okropnie miała dziury w poszyciu i wyglądało na to że tylko awaryjne pola siłowe trzymają ja w kupie.MOSTEKNagle stało się coś dziwnego fregata odpaliła silniki impulsowe a wystrzałem z fazera przerwała wiązkę po czym weszła w warp 2,7 i przyśpieszała.POKUJ ODPRAWPoczułeś silny wstrząs a chwile po nim zawył czerwony alarm przez okno zobaczyłeś tylko błysk warp.

Viewing 15 posts - 61 through 75 (of 577 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram