Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Sesja RPG › Walka z Borg
Brawo, brawo, brawo... Zasady, plany, ustalanie regul - koniec z chaosem. To by moglo byc interesujace. Mam dwie sugestie. Pierwsza: jak sam zalozyciel tego watku to zauwazyl, dyskusjia zupelnie odbiega od tematu tego topicu. Moze zmienic Wam nazwe? Bitwa, albo cos... A druga sprawa: Moze chcielibyscie przeniesc ten topic? Skoro ma byc to rodzaj gry, to moze umiescic go tam gdzie sesja RPG?
Mnie z kolei przeniesiono razem z ocalałymi członkami załogi na BoPklasy K'Vort - IKC Valda ;), dotąd pozostający w rezerwie. Melduję okręt w gotowości bojowej - i czekam na rozkazy.
Pomimo ze Continuum naciska nie jestem pewna czy dobrze robie wcielajac sie w postac Krolowej Borg. Zwlaszcza ze to wszysko sprawka Q, i bez tej wojny daloby sie ocalic wszechswiat- to moje zdanie ktorego jednak nikt tutaj nie respektuje. Co on sobie wyobraza steruje czlonkami Rady jakby to byly marionetki, a ja za kare mam odwalac cala brudna robote. Jeszcze sie zemszcze 😈 ale cierpliwosci.
Królowa Borg do wszystkich jednostek znajdujacych sie w kwadracie Alfa stan podwyzszonej gotowosci koordynaty sektor 001 rozkaz Asymilacja. Wykonać.
Kluczowe jednostki biorace udzial w kampanii podajcie swoja pozycje.
(tym razem uderzymy wieksza sila niz poprzednio za czasow Armady nie beda miec szans a Q raz na zawsze pozegna sie ze swoja cukierkowata Federacja) 😈
W razie potrzeby nawet Rada nie powstrzyma mnie od uzycia mych mocy!
Mnie z kolei przeniesiono razem z ocalałymi członkami załogi na BoP
klasy K'Vort - IKC Valda ;), dotąd pozostający w rezerwie.
Melduję okręt w gotowości bojowej - i czekam na rozkazy.
Milo widzieć tego który uratował mój okręt od zielonych mechanicznych potworków 😉 Szkoda, że nie mogłem się odwdzięczyć 👿 ale na przyszłość jakby jakieś problemy były a ja byłbym w pobliżu to wywołuj.
No i jeszcze muszę wyjaśnić pogłoski wmieszania się w sprawę kontaktu Sekcji 31.
Ja jako pierwszy odpowiedziałem na wezwanie dowódcy sekcji Krustyego to rozumię, Ale dlaczego na czas zjawiła się tylko jedna klingońska jednostka ❓ Gdzie tak długo przybalowała reszta floty ❓ Dlaczego nikt nie odpowiadał na moje wezwania ❓
Teraz żądam wyjaśnień co robił Borg w kwadrancie Alfa ❓ Dlaczego moje uzasadnione prośby o wysłanie dalekiego zwiadu zostały zlekceważone ❓ I najważniejsze dlaczego ostatnio zagrożenie ze strony Borg traktuje się można by rzec jako nieznaczne.
Czy admiralicja przeglądała bazy danych Niech sobie porówna dane Cuba 🙂 a Sovoreigna, ich ilości i moc. Czy ktoś uważa, że SZCZĘŚCIE które nam do tej pory dopisywało trwać będzie wiecznie.
Żądam raportu i wyjaśnień bo inaczej zgłoszę to do najwyższego dowudctwa.
👿
Male pytanko:Jest zamieszanie z poplataniem...Kontynuujemy stare czy zaczynamy od nowa w swiecie rownoleglym ktory stworzylem by sie kupy to wszysko trzymalo???Jak mnie proszono.
Zdaje sie ze mialo byc wszystko od poczatku w swiecie rownoleglym ale Krusty powinien sie przedewszystkim wypowiedziec
Sądzę, że najlogiczniej byłoby zacząć od nowa: ustalić kilka głównych zasad, ewentualnie podać jakiś link do strony z danymi okrętów biorących udział w kampanii - i "Let Mortal Kombat begin!" 🙂 Ale niech się reszta wypowie. Tazman: nie ma sprawy, od tego są sojusznicy... 😀
Tak a ja ciagle czekam na info co z tymi jednostkami klingońskimi? Jesli niema
Osobiscie tez raczej bylbym za rozpoczeciem wszystkiego od poczatku, kazdy podalby czym leci, jakies sklady obu flot i zaczynamy :DPoza tym Q sie tak napracowal zeby nam stworzyc swiat rownolegly wiec trzeba to docenic 🙂
Tak a ja ciagle czekam na info co z tymi jednostkami klingońskimi? Jesli nie ma jej na danej stron to dokumentacje techniczna jesli ktos wybierze taki nie opisany moge zrobic dosc szybko, tak samo opisac w skrocie torpedy polaronowe
To tez przydaloby sie wyjasnic, chyba z torpedami polaronowymi nie byloby klopotu, w koncu mialo byc wedlug SFC III, ale co z jednostkami tez przydaloby sie wyjasnic. Hehe fajnie byloby poleciec mala flota okretow klasy betleH 😀
Hmm...tyle ze owe torpedy mozna dac zamiast działa jonowego, pozatym
Qrcze calkiem zapomnialem o dezruptorach wiazkowych i sieci dezruptacyjnej, no nic czekamy i zobaczymy co na to Krusty.
Gdyby cos to korzystamy z danych z http://www.ditl.org/ ???
No taaak, Wy dwaj będziecie wymyślać upgrade'y, a ja potem dostanę w zadek przy wdrażaniu tego na prototypie 🙂 Nieźle :)) Niemniej jednak -dobrze byłoby w końcu tę flotę zmontować... Oczywiście Coen jako głównodowodzący 🙂