Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Sesja RPG Walka z Borg

Walka z Borg

Viewing 15 posts - 46 through 60 (of 842 total)
  • Author
    Participant

Dobra może to skończymy i zaczniemy od początku wyznaczająć liczebność floty, uczestniczące jednostki, rasy, zakres czasowy, technologie jaką dysponują jednostki czyli poprostu uporządkujemy to bo zrobił się totalny chaos. Ja osobiśicie proponuje bawić się od nowa na zasadach SFC III, co wy na to ?

Coen
    Participant

Niema sprawy tylko to terz trzeba lekko uporzadkowac. Po pirwsze musimy ustalic czy pod uwage birzmy tylko klasy okrtów z podstawowej wersji gry. Po drógie ilosc okrtów jaki kazdy moze wprowadzic (ja proponuj 1 własny i 2 eksorty conajmniej o klas niższe). Pozatym jak szczegołowe info nalzy podac o jednostkach?

Krusty
    Participant

Ogólnie chodzi mi o to żebyśmy przyjeli większość zasad SFCIII, oczywiście trzeba podnieść troche możliwości Borga, co do zaś statków to mogą być te z gry plus kanon, opis statków to będzie problem podstawowy i szczerze mówiąc nie wiem jak to rozwiązać bo chyba nie tak http://www.ditl.org/index.htm?daymain=/shi...dprometheus.htm, a może jednak co wy o tym myślicie ❓

Krusty
    Participant

Dobra niech każdy przygotuje swoją flote kożystając dając linki jako opisy jednostek co wy na to ?

Qbah
    Participant

//No tak, tylko, ze Vorth juz zarzadzil ewakuacje statku i wyznaczyl kurs kolizyjny (czyli bezposrednio na Sfere), wiec raczej na okolo nie bedzie lecial! I jakis tam unikow sie podczas kursu kolizyjnego, z poteznie uszkodzonym statkiem, nie wykonuje, bo po prostu sie nie da. A poza tym, moze i maja mocne kadluby statki klingonskie, ale bezposrednich trafien taki maluczki B'Rel to raczej nie wytrzyma. Toz to w koncu zwiadowca jest, a nie jakis tam krazownik.//

drupi
    Participant

Kolektyw zgadza się na rozpoczęcie starcia po raz drugi. Nie spodziewał się, iż topic tak się potoczy dlatego nie był w pełni przygotowany technicznie do starcia.

Coen
    Participant

Jesli mozna to prosze o pozwolenie dodania wsród okretów imperium tych co sa podane w temaci o KSO (w razie czego moge spróbowac zorganizowac statystyki dla okretów co nie ma na owej stronie). Poza tym nalezy tam lekko przeorganizowac, np. tamtejszy klingonski BoP to tak naprawde B'Rel zas tamtejszy B'rel to K'Vort. Aha i jak robimy z liczbnoscia flot?

Qbah
    Participant

Dobra niech każdy przygotuje swoją flote korzystając z danych z tej strony http://www.ditl.org dając linki jako opisy jednostek co wy na to ?

WYPASIONA stronka!!!!

Qbah
    Participant

Sfera 666 z 1313:Czas potrzebny na regeneracje: 2h.Oczekujemy ponownego sygnalu ataku.We are the Borg. Resistance is futile...

drupi
    Participant

Jako, że po stronie kolektywu opowiedziały się zaledwie dwie drony dzieki Qbah więc chyba powinniśmy mieć większą liczbę okrętów do dyspozycji niż cała ta federacyjno-klingońsko-kardasjańsko i nie wiem jaka banda 😀 To był żart

Krusty
    Participant

Liczebnośc statków według zasd SFCIII czyli 3 dla jednego gracza lub stosunek 1 do 1, jak wolicie?

Qbah
    Participant

Te, drupi, my to ich dwoma Cube'ami pojedziemy. Nie boi 🙂 Taki Cube to jak 80 Galaksiakow . I czego tu sie bac?? Pare Sovkow, NV, D'Deridex'ow i innego badziewia. I nie ma zadnych tam Super-Duper-Mega-Extra-Torpedo-Fazerow. "Zwykle" uzbrojenie. Tabelki sa na Daystormie, mozna sobie zobaczyc, co ile uszkodzen robi 🙂 Oj, pogralbym w Sfc3 przez net'a, ale mi grafa sie jeb... psuje i mi sie komp wiesza, jak ja uruchamiam. Wiec pozostaje "papierowa" wersja :)My z drupim to moze tak Cube+dwie sfery na lebka (co ty na to, drupi?), zeby jakies szanse inni mieli 🙂 Jak tak wszystkie statki pojda na kolizyjny z nami, to moooooze nas pokonaja 🙂 A jak po jednym, to my bierzemy Cube'a i po sprawie... 🙂

Anonymous
    Guest

Sądzę, ze stosunek 1:1 będzie najlepszy. Każdy jeden okręt pod komendę i już. I co Wy chcecie zrobić z moim nieszczęsnym Vorhem? Doleciał do tej sfery w końcu, czy rozeszło się po kościach? 🙂

Qbah
    Participant

No spoko, 1:1 🙂 Tyle tylko, ze na dzis to ja juz raczej zamilkne... Nie mam kompa na wlasnosc, inni tez chca korzystac... A co do statku, to albo bedzie Sfera 666 z 1313 (Sphere Prime standardow Sfc3), albo jakis "zwykly" Cube (1301 z 1982), zeby przegiec nie bylo 😛 Jak drupi wezmie tez Cube'a, to 1:1 walka bedzie krotka i bezbolesna, krotka dla innych, bezbolesna dla Borg :PA co do Vortha, to dzielny, klingonski wojownik zdazyl sie ewakuowac ze swego statku, natomiast jego B'Rel wytrzymalo jeszcze ze dwa trafienia, i teraz posluzy za budulec nowych gwiazd i planet :PMam pomysl, niech Q zechce sie zabawic i sprawi, zeby walka sie formalnie nie odbyla. Zeby to wszystko sie kupy trzymalo i mialo jakies sensowne wytlumaczenie... :)We are the Borg. Resistance is futile...

Q
    Participant

Poprzez interwencje P Peter w wojne pomiedzy najwiekszymi silami Galaktyki. I zniwelowanie mojego planu ocalenia Multiwszechswiata.Starsi Rady Continuum postanowili dac jeszcze jedna szanse istotom zamieszkujacym ten wszechswiat. Niniejszym zostalem skierowany do odtworzenia go na nowo w innej rownoleglej historii. Powrocilem do czasow kiedy to Picard zwyciezyl Shinzona. Przyjrzalem sie jeszcze owej walce nawet postanowilem mu pogratulowac ale kiedy sie tam zjawilem znow zaczal belkotac o wyzszosci swojego gatunku 😉 Co totalnie mnie znudzilo, wpisalem wiec program do matrycy Kolektywu "Asymilacja kwadrantu Alfa" i udalem sie gnebic inne Bogu i Q ducha winne istoty.

Jednak bede na biezaco sledzil przebieg tej wojny i w razie potrzeby zaingeruje. Nie chce by znowu cos poszlo nie tak jak powinno...

Viewing 15 posts - 46 through 60 (of 842 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram