Ulubione seriale

Viewing 15 posts - 106 through 120 (of 142 total)
  • Author
    Participant

choć moja mama uważa to za totalne bzdety... ale to człowiek starej daty więc przekonać się nie da...

Eviva
    Participant

choć moja mama uważa to za totalne bzdety... ale to człowiek starej daty więc przekonać się nie da...

Zależy jak który - moja się dała, a ma 73 lata i jest sparaliżowana po udarze. Główka jednak pracuje, jak widać. Serce też na właściwym miejscu.

zdarom
    Participant

Wszystko zależy od tego jakie się ma gusta. Moja mama Treka nie oglądnie bo tam są same "potwory z wielkimi głowami i mózgami na wierzchu" i nie przekonam jej że jest inaczej. Chociaż z drugiej strony to kto wie. W końcu kiedyś namówiłem ją na oglądnięcie kilku odcinków TNG gdzie nie było zbyt dużo ras niepodobnych do ludzi i spodobało się jej.

Anonymous
    Guest

Czyżby miała ten stereotyp po TOS-ie? Ale jak już zaskoczyła na TNG to trzeba było pociągnąć temat 😉

Eviva
    Participant

Moja uważa, że TOS jest bezkonkurencyjny. Na TNG warczała, że do kitu, a co powiedziała na kapitana Picarda, tego nawet tu nie powtórzę, żeby forum wyrazami na k... nie bezcześcić. Mama bywa bardzo bezpośrednia.

Piotr
    Keymaster

Posty dotyczace mniej lub bardziej lubianych kapitanow trafily do odpowiedniego tematu.

zdarom
    Participant

Właśnie skończyłem oglądać pierwszy sezon TOS'a i zmieniła się kolejność moich ulubionych seriali w tym przypadku trekowych.1. TNG2.TOS3.DS94.VOY5.ENTTOS właśnie wskoczył na 2 miejsce

Eviva
    Participant

Właśnie skończyłem oglądać pierwszy sezon TOS'a i zmieniła się kolejność moich ulubionych seriali w tym przypadku trekowych.

1. TNG

2.TOS

3.DS9

4.VOY

5.ENT

TOS właśnie wskoczył na 2 miejsce

Moje gratulacje.

Pękam z dumy.

A ja wciągam się do oglądania SG1 w myśl zasady, że jak się nie ma, co się lubi, to się lubi, co się ma.

zdarom
    Participant

To że wskoczył na drugie miejsce to zasługa tego jak jest to nakręcone, czyli w jakim stylu, o czym opowiada i takie tam. Gdybym natomiast patrzył na jakość wizualną (nie chodzi o urodę bohaterów) to byłby na końcu bo w prawie każdym odcinku widać jakieś niedopatrzenia typu odbite ślady opon w piasku na opuszczonej planecie, wielki poruszający się głaz gdy o niego się ktoś lekko otrze itp. Ale przy oglądaniu czego kolwiek trzeba wziąć pod uwagę czasy kiedy było kręcone.

Eviva
    Participant

Och, ja też widzę te "byki" na planie. Jakoś mi jednak nie przeszkadzają w odbiorze całości, zwłaszcza że wtedy to była powszechna bolączka, a TOS miał tak ograniczony budżet, że dla większości Romulan z "Balance of Terror" i Wolkanów z "Amok Time" świśnięto rzymskie hełmy ze składu, bo zabrakło kasy na banalne doklejenie im uszu. Co tu mówić o większych sprawach, jak zrobienie Klingonów na Klingonów (notabene wyjaśnienie tej różnicy w sposób choć teoretycznie prawdopodobny to chyba jedyna rzeczywista zasługa ENT dla świata ST)

Lo'Rel
    Participant

Ale to jakoś dodaje klimatu temu serialowi, w ogóle produkcjom z tamtych lat 🙂

Anonymous
    Guest

Jeśli chodzi o wpadki to są tacy co się w tym specjalizują. doszukali się między innymi tego, że w Krzyżakach ktoś miał adidasy na nogach czy leci samolot. We wszystkich filmach a serialach szczególnie tych wpadek można się doszukać, ale przeciętny widz tego nie dostrzega. Ocenia coś według subiektywnego punktu widzenia. każdy ma ranking treków i ranking sf czy wreszcie ranking reszty.

Eviva
    Participant

Ale to jakoś dodaje klimatu temu serialowi, w ogóle produkcjom z tamtych lat 🙂

Zawsze to mówiłam 😆

zdarom
    Participant

Jeśli chodzi o te wpadki to mam takie pytanko. To w TOS'ie s01xe01 jest grób Kirka z napisem "James R. Kirk" a zwie się on " James T. Kirk". Ciekawe. A może Roddenbery dopiero później dopracował pełne nazwisko Kirka. Ktoś to wie?

Lo'Rel
    Participant

Być może, że tak właśnie było. W każdym razie fajnie się takie coś ogląda i jeszcze lepiej jak się takie wpadki czy niedoróbki wyłapuje 🙂

Viewing 15 posts - 106 through 120 (of 142 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram