Ulubione seriale

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 142 total)
  • Author
    Participant

1. TNG - Dla mnie najlepszy Trek. Klimat, postacie.......... byl pierwszy 😀 Niedawno obejrzalem całość i wiem, że dla mnie zawsze bedzie no.1 😀 2. SG1 3. DS94. EFC5. VOY6. SeaQuest 7. ALF8. Bundy 😆

Liquid
    Participant

1- TNG2- DS93- VOY4- SeaQuest5- Ziemia 26- Sliders

Mario
    Participant

Oczywiscie nie ma jak:

1. ST. DS9

2. ST. Voyager

Potem:

3. Ziemia Ostatnie Starcie

- tutaj przyciaga glownie zupenie inne podejscie do tematu

Nastepnie:

4. Star Gate

5. Nikita

6. SeaQuest

Wiktoria
    Participant

Każdy ST, Sea Quest, Stargate, Świat Według Bandich, Para nie do Pary, Blokersi - w ogóle seriale na tym kanale którego już nie ma były świetne – nie pamiętam jego [kanału] nazwy, leciał tam tez serial Lexx [pierwszy sezon rewelacja!!], Zagubieni w kosmosie [nie kojarzę org. tytułu ale pamiętam iż Latali statkiem typu Lewiatan – żyjącym statkiem... a załoga, jak chodzi o profil psychologiczny to czysta zrzynka z Treka, był wojownik, babka-roslina która posiadała telepatyczne zdolności i chełpiła logice, ropucha będąca kupcem ceniącym zyski ponad wszystko... może ktoś kojarzy org. nazwę ?... w ogóle wszystkie seriale na tym kanale były rewelacyjne.

BTW - X-Men Evo to serial animowany a raczej nie chodziło o takie w tym temacie...

Gosiek
    Participant

Oryginalna nazwa serialu o którym piszesz to Farscape, po polsku to się chyba nazywało "Ucieczka w kosmos". I moim skromnym zdaniem to z treka raczej nic nie pożyczali, te postaci były zupełnie inne od trekowych, to że są wojownik i telepatka to zbyt mało, żeby mówić o kopiowaniu pomysłów, zwłaszcza, że charaktery mieli zupełnie inne od np. Worfa czy Troi. Ale to już trochę inny temat. A serial jak już wcześniej w tym temacie pisałam jeden z moich ulubionych - głównie za niesamowity klimat i iciekawe pomysły.

PS. Do mojego top 10 dołączyły po tym sezonie Battlestar Galactica i Lost - seriale po prostu genialne, świetnie prowdzona akcja, wspaniałe kreacje postaci, brak słabych odcinków... Miodzio. 😉

Prezes
    Participant

To teraz ja:1. SG12. Voy3. DS94. Atlantis5. Gwiezdna EskadraA z nie s-f to tylko i wyłącznie !!! That 70's Show !!!

Sai
    Participant

Moja lista :1. Star Trek TNG2. DS93. VOY4. TOS5. Gwiezdna Eskadra6. Stargate SG-17. ER8. SeaQuest9. X-Files10. ENT11. Andromeda To chyba wszystko co w pamięć mi zapadło, niestety nowych seriali oglądam jak na lekarstwo 🙁

Riri
    Participant

1) Space: Bayond And Above2) TNG3) Allo Allo4) Battlestar Galactica ( original series)5) Adams Family...6) TOS7) DS98) Voyriri

CoBrah
    Participant

Nie bede tworzyl zadnego rankingu. Ulubione seriale to wszystkie trekowe serie (no,chociaz tutaj to DS9 jest na czele), poza tym m.in. That 70's show, Friends, Stargate, Seaquest, Czterej pancerni i pies, Polnoc - Poludnie...

Beyo
    Participant

Czas dołożyc własną cegiełke do dyskusji może dla odróżnienia skupię się na tych serialach, ktore sa ciekawe bo na temat badziewnych sie nie wypowiadam z prostej przyczyny - jak cos jest badziewne to sie dalej nie oglada a skoro nie oglada sie dalej to nie zna sie calosci a jak sie nie zna calosci to nie mozna sie wypowiadac 😛

A wiec powiedzmy ze w skali 1 (kiepski) do 6(genialny):

ENTERPRISE - moje stanowisko jest proste - Albo lubisz Entka albo nie nazywaj sie fanem ST. Serial ma rzeczywiscie pierwsze dwa sezony nijakie ale dalej idzie mocno w gore. Bledy i wypaczenia moga wskazywac tylko absolwenci rolnictwa bo kto inny patrzylby na serial szukajac burakow 😛

Gdyby nie Entek nie bylo by na ekranach zadnego nowego Treka i oczym wowczas byscie dyskutowali na listach he?

Podobaja mi sie nawiazania do TOSa i uzupelnienia kanonu gdyz dotad o tych czasach bylo niewiele wiadomo..jedyne czego nie moge wybaczyc to ze sie serial zakonczyl wbrew zdaniu ogromnej wiekszosci fanow TAK FANOW STAR TREKA 🙂 i nie zobacze na ekranie wojny romulanskiej.

Jesli na Trekonie beda projekcje to gwarantuje ze nie bedzie zadnej cenzury jak w Kolobrzegu gdzie po prostu wyloczono tipsowi projektor kiedy chcial ogladac ENT 🙁

(Do Ziemka..nie sil sie na reply bo i tak go nie przeczytam :P) 4+

=========

Moje zdanie o innych seriach:

2. Space:Above And Beyond - ciekawy serial wartka fabula no i w koncu realna wizja podboju kosmosu,niesttey tylko 1 sezon bo w jakiejs stacji tv nie umieja myslec...

Ocena:4

3. Potepieniec - kolejna zmarnowana szansa przez bezmyslnych specow od slupkow i targetow..Historia uratowanego z piekla czlowieka ktory musi odplacic za te przysluge wyszukiwaniem innych dusz i sprowadzaniem z powrotem zakoncyzla sie po 12 odcinkach,,,,a jedną z perełek bylo kazdorazowe pojawienie sie Lucyfera...jak to fajnie zagrane:)

Ocena: pewnie by bylo 5 jakby sie rozwinal na razie 4 za Lucyfera

4. TimeCop - duzo ciekawsze niz lubudubu z Van Dammem - niestety znow tylko 1 sezon i nie zamkniete arch story z przestepca ktory nie modyfikuje lecz uzupelnia linie czasowe...no i smieszny odcinek z Hitlerem 😛

Ocena: hmm 4

5. EFC - hmm no tak..obejrzalem tylko do paru odc 4 sezonu...najbardziej klimatyzna byla 1ka...szkoda ze potem wiekszosc tajemnic wyjasnila sie zbyt szybko no i te dziwne wolty z glownymi bohaterami...ale i tak serial potrafil mnie pozytywnie zaskoczyc...kto by przypuszczal ze Daan jest ojcem Zoora..?

Ocena : 5 za 1 sezon za pozostale 2/3 i duzy plus za realna wizje podboju Ziemi przez obcych.

6. Babylon 5 - tu w zasadzie nie bede nic pisal bo to klasyka..OCENA:6

7. Wojna Swiatow - malo znany serial a szkoda...co prawda tylko 3 sezony ( a moze 2,5). totalnie nieobecny w tv ostatnio ogladalem w 1994 na pro7 i potem nie udalo sie trafic na powtorke. Jest to sequel po filmie z lat 50tych ale bardziej mroczny i klimatyczny...wiele pomyslow widzianych potem w innych produkacjach sf z lat90 tutaj mialo premiere..no i adrian paul jeszcze przed "Niesmiertelnym". I rzadka sztuka...serial utrzymal poziom pomimo smerci w 1 sezonie glownego bohatera gen. Paula Ironhorsea. Ocena: 5

8. BSG.....obejrzalem pilota i sadze ze lepszy byl ten z lat 70tych. Ale obejrzawszy 1 sezon ( szkoda ze tylko 13 odcinkow) juz widac ze to najlepsze sf ostatniego roku.

Ocena 5+

Z pewnoscia ten post nie wyczerpuje wszystkich mozliwosci. Az sie prosi o recenzje np Invaders z 1967, VFTB oraz bardzo ciekawe UFO z 1970 roku. Wogole dawne seriale mialy klimat ostatnio to czesto dominacja efektow specjalnych i nijaka fabula

Na temat smallville i innych takich sie nie wypowiadam bo nie mam okazji ogladac.

r_ADM
    Participant

ENTERPRISE - moje stanowisko jest proste - Albo lubisz Entka albo nie nazywaj sie fanem ST.

hehe, you made my day :))

Barusz
    Participant

(...)

3. Potepieniec - kolejna zmarnowana szansa przez bezmyslnych specow od slupkow i targetow..Historia uratowanego z piekla czlowieka ktory musi odplacic za te przysluge wyszukiwaniem innych dusz i sprowadzaniem z powrotem zakoncyzla sie po 12 odcinkach,,,,a jedną z perełek bylo kazdorazowe pojawienie sie Lucyfera...jak to fajnie zagrane:)

Ocena: pewnie by bylo 5 jakby sie rozwinal na razie 4 za Lucyfera

(...)

[post="29700"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]

To w zasadzie oftopik, ale mam nadzieję, że modelatorzy przymkną oczy - serial będzie za pół godziny na TVN7.

Od Moderatora: modelatorzy ciasem psymykaja ocka ;P

Gorlim
    Participant

1. B52. Voy3. BSG (2005)4. TNG5. SGAnic dodać nic ująć 😉

General
    Participant

A o to moja jedynie śłuszna lista:1. Farscape2. Rome3. Battlestar galactica4. Babylon 55. Seaquest6. SAAB7. PotępieniecNie cierpie Star trekow sorry 🙂

Pitmistrz
    Participant

Nie lubisz treka to co ty tutaj robisz?Ale oto lista ograniczę się do 5 seriali chodź lista mogła by być dłuższa.1.DS92.TNG3.SeaQuest4.Andromeda5.BSG

Viewing 15 posts - 16 through 30 (of 142 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram