Ulubione seriale

Wyświetlanie 15 wpisów - od 61 do 75 (z 142 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Q__
    Uczestnik

Ja ulubione seriale takie jak DS9, BSG, B5 czy Rome widziałam po 2-3 razy. 😉 Na więcej powtórek na razie nie starczyło czasu. 😀

Ja obsesyjnie 😉 wracam tylko do "Twin Peaks". No i SAAB obejrzałem 3 razy. Wróciłem też do kilku odcinków TNG i pierwszego sezonu BSG.

Anonimowy
    Gość

Wracając do X-Menów to w wersji filmowej główną rolę gra bądź co bądź Pickard czyli Patrick Stewart. No i Beast nazywa się nomen omen McCoy ;>. Ale fascynowała mnie jego wiedza. Jednak gdybym miał być którąś z postaci to tylko Xavierem.

Eviva
    Uczestnik

To ciekawe. Lubię Xaviera i lubię Stewarta - ale osobno. Jakoś połączenie ich dwóch mnie nie ucieszyło. A tak wogóle moi ulubieni z całej ferajny to Wolverine i Gambit, zdecydowanie. A z postaci kobiecych - oczywiście Storm. W komiksie jest taka piękna opowieść, jak to było, gdy Storm straciła swe moce Generalnie chodziłło o to, że prawdziwa siła jest w niej, a nie wypływa z nadnaturalnych zdolności. No i była tam taka piękna scena miłosna z Forge Ciekawe, czy to krewny od La Forge z TNG?

Q__
    Uczestnik

No i Beast nazywa się nomen omen MacCoy ;>. Ale fascynowała mnie jego wiedza.

Sugerujesz, że to przodek "naszego" McCoy'a? Tylko dlaczego "Bones" nie odziedziczył nijakich mutacyjnych mocy? 😉

Swoją droga panowie się spotkali:

http://memory-alpha.org/en/wiki/Star_Trek_-_X-Men

Picard z Xavierem zresztą też:

http://memory-alpha.org/en/wiki/Second_Contact

A tak wogóle moi ulubieni z całej ferajny to Wolverine i Gambit, zdecydowanie.

Co ciekawe są to i moi ulubieńcy. Wolvie bo jest postacią złożona i tragiczną w sumie, Gambit bo jest takim luzakiem.

A z postaci kobiecych - oczywiście Storm.

Podkochiwałem się w niej (w wersji Byrne'a).

W komiksie jest taka piękna opowieść, jak to było, gdy Storm straciła swe moce Generalnie chodziłło o to, że prawdziwa siła jest w niej, a nie wypływa z nadnaturalnych zdolności. No i była tam taka piękna scena miłosna z Forge

Historia ciekawa, ale rysunki Windsor-Smitha niezbyt mi do niej pasowały (mimo, że cenię jego "Weapon-X").

Ciekawe, czy to krewny od La Forge z TNG?

Raczej nie. Forge to tylko jego "ksywa":

http://www.mutanthigh.com/forge.html

ps. czy nie zabrnęliśmy za daleko w OT?

Eviva
    Uczestnik

Zabrnęliśmy. Wracajmy na właściwe, jedynie słuszne tory.

Dragon
    Uczestnik

Witam! W związku z niewyjaśnioną katastrofą strony startrek.pl przenoszę się tutaj. Mam nadzieję że nie będę wam za bardzo przeszkadzał i jakoś się tu odnajdę.Widzę że temat się rozrósł to na początek wymienię moje ulubione seriale (Treki pomijam bo kocham wszystkie)Gwiezdne eskadraSeaquestnBSGLOSTChciałbym wymienić Babylon 5 i SG1 ale dopiero dorwałem je w swoje szpony i wypowiem się jak skończę oglądać.

zdarom
    Uczestnik

Wszystkie z pod znaku Star Trek. Następnie:SlidersBSG4400

Lo'Rel
    Uczestnik

A moje to: oczywiście Treki i ciężko mi tu ustalić kolejność, bo nie wszystkie widziałem w całości (w zasadzie to tylko VOYa i ENT) a więc tak:1. Voyager2. TNG3. ENT4. DS9a potem to:5. SeaQuest - za inne podejście do s-f6. Po Tamtej Stronie - za świetny klimat opowiadanych historii7. Sliders - bo wszystko jest możliwe :)8. Batllestar Gallactica - odległe miejsce, ale dlatego, że całego nie widziałem, choć śmiało dałbym go wyżej9. X Files10. SG - 1 - z tych kilkunastu odcinków które widziałem wnioskuje, że t fajny serial, ale po prostu mnie nie wciągnąła z nie s-f to jeszcze Ich Pięcioro, Ostry Dyżur, Grey's Anatomy i masa innych.

Eric Keitel
    Uczestnik

1. Babylon 5Dłuugo nic i dalej:2. DS93. TNG4. TOS5. SG1 i SGA6. MASH7. Firefly8. SeaQuest9. SAAB10. Seven Days

Eviva
    Uczestnik

Eric, Ty przynajmniej znalazłeś miejsce dla TOSu i dzięki temu masz u mnie do przodu.

Eric Keitel
    Uczestnik

Oh, TOS jest genialny. Co prawda teraz odrobinę już zaczynają razić efekty - ale samo przesłanie wciąż jest żywe. Zwłaszcza jeśli pamięta się w jakich realiach kręcono serial... Dlatego właśnie nie lubię Voyagera i Enterprise - które są dużo płytsze, mimo niezłych koncepcji.

Lo'Rel
    Uczestnik

Ależ przesłanie TOSa jest oczywiste, głównie poprzez kontekst czasów w jakich był kręcony. Dziś ta problematyka jest mniej rażąca, bo ludzkość w jakimś już stopniu się wyrobiła, z grubsza rzecz ujmując. Fakt, z Voyagera nie wyciągnie się jakiegoś konkretnego przesłania i tez mówiłem kiedyś, że to serial po prostu o życiu załogi w odległym kwadrancie bez jakichś specjalnych konsekwencji dla świata i marki jaką jest Star Trek.Jednak musimy przyznać jedno, TOS jest po prostu archaiczny.

Anonimowy
    Gość

Może i TOS jest archaiczny, ale gdyby nie TOS nie byłoby ani TNG, ani DS9, ani innych serii i filmów. I chwała Roddenberremu za pomysł.VOY był serialem do odpoczęcia po pracy a nie do szukania przesłania i to jest fajne. Jak chce się przesłania i moralizatorstwa to należy oglądać TNG, bo w nim jest tego najwięcej. Ale i tak wszystkie seriale i filmy trekowe są świetne niezależnie od tego jak wyglada scenografia i czy ma przesłanie czy tez nie. A i tak są inne fajne seriale: Ziemia - ostatnie starcie, Stargate, Babylon, BSG czy nawet Kosmos 1999.

Lo'Rel
    Uczestnik

I dlatego należy iść z duchem czasu, był czas dla TOSa, dla TNG i dla ENTka, teraz pora na nową odsłonę. Oczywiście, jak najbardziej lubię Voya, po prostu każdy serial oferuje fanom co innego i to też jest plus tego świata, różnorodność 🙂

Eviva
    Uczestnik

Nowa odslona - pozwólcie że poprorokuję - "StarFleet Academy" albo "Kirk and company - early years"

Jednak musimy przyznać jedno, TOS jest po prostu archaiczny.

Lubię taki archaizm, choć bezstronnie przyznam - rozumiem, nie wszystkim to musi odpowiadać. Ja kocham tę stylistykę, innych może pobudzać do wymiotów, tak jak mnie pobudzają, np,. "LOST" czy "Prisonbreak".

Wyświetlanie 15 wpisów - od 61 do 75 (z 142 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram