Serial o wampirach, które dzięki japońskiemu wynalazkowi syntetycznej krwi wychodzą z podziemia. Ogląda ktoś? Jestem po dwóch odcinkach, jeszcze nie wyrobiłem sobie zdania...
...i nieco obyczajówki :)Jak dla mnie mogłoby być mniej golizny i "scen powiązanych" (cukierkowe wizje narkotykowe w czasie seksu) - momentami wręcz nudne :>Na szczęście imo serial trzyma poziom (przynajmniej do przedostatniego odcinka; ostatni zostawiłam sobie na początek nowego sezonu), większość wątków jest ciekawa, w dodatku całość ukazuje chyba większość punktów widzenia, więc każdy może znaleźć coś dla siebie.
Całkiem niezły. Trochę przykrótki ale przynajmniej nie ma niepotrzebnych dłużyzn i akcja cały czas płynnie posuwa się do przodu. Osobiście mam obawy co do 2 sezonu że przesadzą z nagromadzeniem nienaturalnych stworzeń. Już pod koniec pierwszego ujawniły się dwie nowe rasy. Jednak jeżeli wprowadzą je z umiarem będzie całkiem fajnie.
Nie wiem czemu straciłam serce do tego serialu przy 2 sezoniePierwszy nawet mnie wciągnął .. a drugi jakoś się ciągnie i ciągnie ... i prócz sporadycznie fajnych momentów trochę mi wieje nudą.