Mogę się mylić ale AXN nie jest przecież polską telewizją to że jest tam Trek to nie jest akurat dla Polskich fanów. Poprostu ten kanał jest puszczany w naszym kraju w naszym języku i tyle.
Tak, chyba tak, ale ST XI ma być nie tylko w Polsce więc to i tak może mieć związek, nie?
Mogę się mylić ale AXN nie jest przecież polską telewizją to że jest tam Trek to nie jest akurat dla Polskich fanów. Poprostu ten kanał jest puszczany w naszym kraju w naszym języku i tyle.
Tak, chyba tak, ale ST XI ma być nie tylko w Polsce więc to i tak może mieć związek, nie?
Oczywiście, że ma związek. A to, że nie jest to kanał polski - Boże, kogo to obchodzi i komu to przeszkadza? Chce ktoś kanałów polskich, ma ich od groma, a chce bez udziału obcego kapitału, ma TVP i Trwam. Ja dziekuję. Wolę obce, ale dobre. Jasne, że wolałabym polskie i dobre, ale nie mozna mieć wszystkiego.
jakość jednak lepsza od PULSowej.
Nie widziałem jeszcze tego w AXN. I tu mnie zaskoczyłaś, bo niestety ale AXN nie ma zbyt dobrego przekazu bo ma strasznie upchane swoje kanały na satelicie więc aż z ciekawością spojrzę jak w końcu dadzą to o normalnej porze. Ale cudów się nie spodziewam.
A jakie to ma znaczenie, przecież to jest wersja polska, nadaje po polsku, tyle, że się mieści jak się nie mylę na Węgrzech bo tam ma AXN na naszą część Europy siedzibę i stamtąd nadaje.
Zresztą dziwne uzasadnienie bo skoro nadają po polsku to dla kogo jak nie dla polaków ? 😀 😮
Trzeba było czekać 10 lat na kanały tematyczne by można było obejrzeć scifi w polskiej telewizji to się nazywa postęp ;).
Trzeba było czekać 10 lat na kanały tematyczne by można było obejrzeć scifi w polskiej telewizji to się nazywa postęp ;).
Niestety, taka jest polska rzeczywistość. Zdawać by się mogło, że jak zmieni sie ogólna tendencja, to i telewizja się zmieni - no i się zmieniła, tyle że na gorsze. Kiedyś od biedy i Polsat i TVN dawały sie oglądać. Obecnie mają coś do zaoferowania głównie niedorozwojom i fanom tasiemcowych polskich telenowel o niczym. Nieliczne wyjątki tylko potwierdzają tę regułę.
Najważniejsze, że jest w końcu, ktoś się zainteresował polskimi trekkerami i to się chwali. Że po takim czasie, lepiej późno niż wcale. Trochę szkoda, że już nie mam AXN sci-fi, choć na Pulsie jak miałem okazję to też nie oglądałem. Jakoś mnie ta klasyka nie wciągała nigdy. Ale Eviva, mocno to u mnie zmieniłaś 😉
No to pierwszy raz się zdarzyło, żebym coś u kogoś zmieniła. A na lepsze chociaż?
No jak w końcu chcę zobaczyć całego TOSa, to już wiesz czy na lepsze czy gorsze ;PChyba jako jedyna z takim uporem propagujesz TOSa i bardzo dobrze.
No jak w końcu chcę zobaczyć całego TOSa, to już wiesz czy na lepsze czy gorsze ;P
Chyba jako jedyna z takim uporem propagujesz TOSa i bardzo dobrze.
Wow, zaczynam się czuć, jak ta, która niesie przed narodem oświaty kaganiec...Mam nadzieję, że się nie rozczarujesz, parę odcinków nie trzyma klasy, ale reszta jest naprawdę extra - oczywiście najbardziej dla ludzi, którzy lubią konwencję lat sześćdziesiątych, jak ja.
Hmmm w koncu bede mial okazje zaczac jakis serial z listy "to watch" ;> A ze akurat TOS jako pierwszy no coz klasyka gatunku nie gryzie... (chyba ;)) PS. Witam wszystkich po dluuuuuugiej przerwie 😉
Mam nadzieję, że się nie rozczarujesz, parę odcinków nie trzyma klasy
Eee tam, w końcu jako stary trekker czuję klimat 🙂
Gwynbleid - witamy po przerwie!
A jakie to ma znaczenie, przecież to jest wersja polska, nadaje po polsku, tyle, że się mieści jak się nie mylę na Węgrzech bo tam ma AXN na naszą część Europy siedzibę i stamtąd nadaje.
Zresztą dziwne uzasadnienie bo skoro nadają po polsku to dla kogo jak nie dla polaków ?
A czy przypadkiem w postach na poprzedniej stronie nie pisano że to jest puszczane z myślą o polskich fanach Treka? Było i o to mi właśnie chodziło, że to nie jest puszczane specjalnie dla nas polaków. Po prostu to puszczają a że my "Polacy" mamy to tłumaczone na nasz to tylko mamy szczęście.
Było i o to mi właśnie chodziło, że to nie jest puszczane specjalnie dla nas polaków. Po prostu to puszczają a że my "Polacy" mamy to tłumaczone na nasz to tylko mamy szczęście.
Trochę dziwnie jak dla mnie to ujmujesz. 🙂
Tłumaczone na polski , puszczane w polskiej wersji kanału i nie dla nas ? To dla kogo ?
Przecież to jest emitowane dla fanów polskich, czeskich, węgierskich i każdy kraj odbiera u siebie na odpowiednich parametrach "swoją" wiązkę audio. Przecież taki jest cel tej stacji na każdym z tych rynków i oni z tego żyją.
To tak jakbyś powiedział ,że CSI emitowane na Polsacie to nie jest dla polskich fanów tylko przy okazji dodają do tego serialu lektora.
Zdarom pewnie ma na myśli, że AXN ustalając ramówkę, ustala ją kierując się własnym uznaniem, ewentualnie jakimiś sygnałami od widzów. Nie wychodzą z założenia: teraz uszczęśliwiamy tylko polskich fanów i dajemy Star Treka. Po prostu dają serial przełożony na poszczególne języki krajów w których są emitowane. Rzecz jest oczywista w swej prostocie, że polska wersja jest dla polskich widzów.
Zdarom pewnie ma na myśli, że AXN ustalając ramówkę, ustala ją kierując się własnym uznaniem, ewentualnie jakimiś sygnałami od widzów. Nie wychodzą z założenia: teraz uszczęśliwiamy tylko polskich fanów i dajemy Star Treka. Po prostu dają serial przełożony na poszczególne języki krajów w których są emitowane. Rzecz jest oczywista w swej prostocie, że polska wersja jest dla polskich widzów.
Otóż to.O to mi właśnie chodziło. Bo byli tacy co pisali tutaj że nareszcie jest coś specjalnie dla polskich fanów Treka, a to guzik prawda. Polskie to na AXN są reklamy.