Forum Trek.pl Newsy Star Trek TOS po raz pierwszy w AXN

TOS po raz pierwszy w AXN

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 55 total)
  • Author
    Guest

W nocy z piątku na sobotę o godzinie 1:00 telewizja AXN Sci-Fi rozpoczyna emisję serialu Star Trek (The Original Series). Kolejne odcinki będą powtarzane następnego dnia roboczego o godzinie 7:00 oraz 19:00. Oznacza to, że pierwszy odcinek zostanie powtórzony w poniedziałek. TOS zastąpi emisję serialu Star Trek The Next Generation dotychczas nadawanego o tej porze.

Eviva
    Participant

A kto wie, czy potem nie będzie TAS, potem VOY, potem DS9... dobrze by było.

fluor
    Keymaster

Miło, że telewizja nie brzydzi się trekiem, szkoda tylko że nie jest bardziej dostępna. Gdzie ta realizacja misji społecznej przez TVP? Gwiazdy tańczą na lodzie? 😉

Breen
    Participant

Miło, że telewizja nie brzydzi się trekiem, szkoda tylko że nie jest bardziej dostępna. Gdzie ta realizacja misji społecznej przez TVP? Gwiazdy tańczą na lodzie? 😉

fluor, a coz Klanem i Plebanią? 😎 przecież to misja hehehe, no zapomniałbym o Modzie na Sukces..

Fajnie by było oglądać TOSa ale akurat już nie mam AXN scifi 😥 . Na TVP nie ma co liczyć, już od dawna emituja tylko chłam i będzie tylko gorzej.

fluor
    Keymaster

Jestem optymistą - gorzej być nie może 😉

Eviva
    Participant

Breen, jeśli bardzo chcesz - ja mam całego TOSa z PULSu, mogę się podzielić ze współfanem.

Jestem optymistą - gorzej być nie może 😉

Ja jestem pesymistą - owszem, może. Myślałam parę lat temu, że TVN nie może byc gorszy, ale zrobił się gorszy, bo nie ma już nawet meksykańskich telenowel, które nawet lubiłam - wybierali te ciekawsze i z dobrymi aktorami.

fluor
    Keymaster

Teraz Polska się wzięła za produkcję tasiemców, trzeba popierać polskie produkty, bo to utrzymywanie miejsc pracy 😉

Breen
    Participant

Teraz polska się wzięła za produkcję tasiemców, trzeba popierać polskie produkty, bo to utrzymywanie miejsc pracy 😉

Jasne ;). Zdaje się, że wraz z komuną upadło polskie kino, teraz wszystkie te "wytwory" to totalne gó..o. Ja już wolę, żeby nic nie kręcono niż miałbym do końca życia oglądać Rysia z Klanu i jego rodzinkę, inaczej mówiąc nie mam zamiaru jeść gó..a tylko dlatego, że jest wyprodukowane w Polsce( troche drastycznie to zabrzmiało hehe). Teraz niestety takie czasy, że aby zobaczyć coś ciekawego (np Star Trek) trzeba dodatkowo sobie wykupić odpowiedni kanał tematyczny. Z łezką w oku wspominam te czasy kiedy w piątkowe popołudnia na TVP oglądałem TNG.. to były czasy. Ok ale to OT.

Kiedyś szukałem TOSa w internecie, ale nigdzie nie mogłem znaleźć wersji remastered. Widzialem tylko jeden odcinek.

biku1
    Participant

Fajnie by było oglądać TOSa ale akurat już nie mam AXN scifi 😥 .

Tym bym się nie martwił bo praktycznie każdy z seriali z AXN SCI FI przechodzi potem do głównego AXN.

Najgorzej ,że od początku tego roku SCI FI zaczęło wcinać się z reklamami w czasie emisji odcinka a dotąd reklamy puszczali pomiędzy odcinkami.

I potrafią to zrobić nawet w środku zdania. 😥

Ale jakby nie było powinniśmy być zadowoleni, że ten kanał dosyć systematycznie leci z kolejnymi dobrymi serialami SF , były już dwa Treki, SG-1 i SG-A, EFC i obecnie ostatni sezon Farscape - ciekawe co dadzą jak go skończą.

Anonymous
    Guest

Jak skończą to pójdzie od początku. TNG własnie leci po raz trzeci czy czwarty. Niestety z reklamami to prawda, ale jak się nagrywa na sprzęcie z HDD to można wyciąć. Ja tak robię z SG-1. Niestety SGA skończyło się jak na razie na 1 sezonie. Mam nadzieje, że polecą dalej.

r_ADM
    Participant

Jakze to zabawne. Dawno temu, Polscy trekkerzy narzekali, ze nie ma treka w polskiej telewizji. Teraz, jak jest powszechnie dostepny, to placza, ze nie na tym kanale co trzeba. Pora zdac sobie sprawe, ze jestescie w mniejszosci i jak chcecie ogladac to co lubicie to znajdziecie to na (platnych) kanalach tematycznych.

Eviva
    Participant

Nie zawsze ma się szansę, mój kochany. Ja na przykład razem z innymi abonentami przez dwa lata błagałam operatora sieci kablowej, by raczył nam dołączyć pakiet AXN. A gdyby się drań nie dał ubłagać?

zdarom
    Participant

A kto wie, czy potem nie będzie TAS, potem VOY, potem DS9... dobrze by było.

Mam wrażenie że te emisja TOS'a ma coś wspólnego z STXI.

Lo'Rel
    Participant

To całkiem możliwe, że AXN zaangażowało się w promocję ST XI. Każdy sposób na zachęcenie widza by zapoznał się z Trekiem, czy to starym czy tym nowym jest dobry.

Cross
    Keymaster

Najgorzej ,że od początku tego roku SCI FI zaczęło wcinać się z reklamami w czasie emisji odcinka

&%$#@!

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 55 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram