Forum › Fantastyka › Stargate › Stargate Atlantis
Czytam nie które topicy. W stylu, SGA się nie wybije, Nie będzie hitem jak SG-1. To mi ręce opadają. SGA będzie i jest już hitem na całego. Ja mam za sobą masę seriali Scifi, i wszędzie sezony 1 nie są wybitne na całego. Już wiadomo że będzie sezon 2 a po nim na pewno ze 6 sezonów jeszcze. Widzą się to podoba, więc będzie nadal lecieć. Dla mnie SGA ma lepszy 1 sezon od pierwszego sezonu SG-1. Co do BSG, to BSG wymiata na całego. Temu serialowi wróżę wspaniałą przyszłość.
[post="20185"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
To chyba cierpisz na bessenność bo ja na BSG prawie usypiam.
Oczywiście ze daję szanse BSG i SGA mam nadzieje ze się wybija i będzie co ogłędać ale sam widzisz chyba po innych serialach ze moze być kiepsko
Mod: Armageddon - tniemy zbędne cytaty! Zwłaszcza jak odpisujesz tuż pod cytowanym postem!
To chyba cierpisz na bessenność bo ja na BSG prawie usypiam.
Oczywiście ze daję szanse BSG i SGA mam nadzieje ze się wybija i będzie co ogłędać ale sam widzisz chyba po innych serialach ze moze być kiepsko
[post="20193"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
A bo Ty jesteś najwyrażniej z tych, co lubią odgrzewane i przewidywalne pomysły, pseduo-action-adventure jakie serwuje nam np. taki Atlantis. Hitem to on będzie tylko dzięki przywiązaniu ludzi do Stargejtów.
Nic dziwnego, że nie lubisz dającej do myślenia i wzruszającej BSG, która hitem już jest i będzie, dlatego że jest oparta na dobrym scenariuszu i doskonałej kreacji postaci.
Co do Atlantis to jeszcze nie przypadł mi do gustu. A BSG wiesz widziałem starą serie wszystkie odcinki to było dobre a ten nowy to jakiś mutant tego starego. Na pewno dolecą do ziemi i razem z ziemianami pokonają cylonów. Sorry ze opowiedziałem ci końcówke.Na razie nakręcili 6 odcinków jak się przyjmą to nakręcą więcej.W sumie masz racje trzyma w napięciu. Jak się tak skończy to będzie problem. Godne śledzenia
Co do Atlantis to jeszcze nie przypadł mi do gustu.
No to się zdecyduj.. przed chwilą twierdziłeś, że to hit..
A BSG wiesz widziałem starą serie wszystkie odcinki to było dobre a ten nowy to jakiś mutant tego starego.
Nie mutant, tylko remake. Nowa, lepsza historia na podstawie tej starej.
Na pewno dolecą do ziemi i razem z ziemianami pokonają cylonów. Sorry ze opowiedziałem ci końcówke.
Oh, LOL, jaki prorok!
Na razie nakręcili 6 odcinków jak się przyjmą to nakręcą więcej.
W sumie masz racje trzyma w napięciu. Jak się alk skończy to będzie problem. Godne śledzenia
[post="20233"]<{POST_SNAPBACK}>[/post]
Jak w każdym nowym serialu, na początek zamówiono 13 odcinków i tyleż nakręcono.
Gdy serialowi idzie dobrze i ma być emitowany klasycznie od jesieni do wiosny, to zazwyczaj powiększa się zamówienie do pełnego sezonu 22 odcinków, chociaż w tym przypadku wątpię, bo w USA emisja ma rozpocząć się w styczniu, a ponadto BSG na dosyć kosztowną produkcję wygląda.
Wiecie co panowie, już mi się śmiać chce z tych komentarzy. Najlepiej niech komentują osoby którzy kochają Scifi. Ale nie te kinowe tylko te telewizyjne. Bo telewizyjne jest inne niż kinowe. Jak sprawdzić czy ktoś kocha Scifi? Jak mu się podoba Babylon 5. To wiadomo że kocha Scifi. Atlantis się rozkręca, a BSG wymiata na całego.
^w ktorym miejscu atlantis sie rozkreca ??bo ja ogladalem wszystko i odcinki byly zrzynane, zalosne, nudne przewidywalne; postacie mizerne, gra aktorow tak samo. nie bardzo wiec wiem gdzie widac to rozkrecanie ??
Dla mnie SGA, cały czas się rozkręca. Serial musi mieć czas na rozkręcenie. O SGA może rozmawiać po 1 sezonie. A najlepiej w Polowie drugiego. Po każ mi w jakim odcinku SG-1, było pokazane to co w 1x01 do 1x10. A na sam koniec, to ja nie rozumiem osób którym się serial nie podoba. Ale go oglądają i krytykują. Nie podoba ci się. To go nie oglądaj.
Sokar - miłość do sci-fi nie jest mimo wszystko równoznaczna z miłością do B5 (choc ten akurat uważam za serial genialny), ani tym bardziej nie równa się miłości do Atlantisa. Sci-fi to zbyt szerokie pojęcie, żeby ta definicja się mogła sprawdzić. 😉 Piszesz, że Atlantis się rozkręca - jeżeli uznać, że 2 odcinki z Genii to jakaś forma rozkręciania (czytaj: w końcu coś na znośnym poziomie ;>), to od biedy można się z tym zgodzić. Ale moim zdaniem od 2 niezłych odcinków do rozkręcenia się całego serialu jeszcze daleka droga. I na razie szczerze wątpię, żeby SGA przebyło ją w szybkim tempie.Co do oglądania - krytyka nie jest równoznaczna z tym, że serial się komuś nie podoba, po prostu widz ma prawo wymagać od oglądanej pordukcji pewnego poziomu, który go zadowoli. A jeżeli uważa, że takiego poziomu serial nie prezentuje, to ma pełne prawo do krytyki.
o 1 sezonie moze i powinno sie rozmawiac po jego zakonczeniu, ale odcinki moge i bede ocenial na bierzaco.
a propos zrzynania; ze niby mam ci pokazac, z ktorego odcinka sg1 dany odcinek sga zrzyna.
po raz sga nie zrzyna tylko z sg1 (przykladem niech bedzie 1x10, ktory zostal na bezczelnego zerzniety z ds9). a dwa zerzniecie nie polega na przekopowianiu calego odcinka z innego serialu, a przearanzowanie pomyslu - i takich akcji w sga bylo duzo.
poczytaj sobie moje poprzednie posty w tym watku i bedziesz wiedzial o co mi chodzi (o ile juz nie wiesz, i tylko walisz glupa jak Coen 😛 w watku o enterprise).
a propos "nie ogladaj, nie krytykuj"
zawsze mnie bawia zapedy cenzorskie ludzi, ktorzy fanatycznie bronia slabych seriali.
swoja droga jak to sie dzieje, ze im serial slabszy tym tego typu argumentow wiecej. dlaczego zwolennicy mizerii z pod znaku sga czy entka 😛 nie pojda na wojne na slowa; zawsze tylko "jak ci sie nie podoba to nie ogladaj". czy naprawde nie macie nic na obrone tego serialu, ktory jest wg was taki super, ze uciekacie sie do takich zagrywek ?? ;P
Po pierwsze. Każdy serial potrzebuje góra dwa sezony na rozkręcenie, TNG, DS9, VOY, SG-1, B5. Po drugie, każdy serial Scifi zrzyna pomysł z innego, tak było i będzie. Trudno, już jest wymyślić, coś oryginalnego. Wszystko już było. Dla mnie SGA bije na głowę sezon 1 SG-1. Entek też mi się podoba.
Po drugie, każdy serial Scifi zrzyna pomysł z innego
kazdy ??
co za bzdura. nie, nie kazdy.
poza tym, jest roznica miedzy zerznieciem pomyslu a'la nowe BSG a zerzniciem a'la SGA. w tym pierwszy powiela sie tylko ogolna formule, ale postacie, konflikty, zwiazki, sytuacje kreowane sa na nowo, tymczasem sga nie dosc, ze kopiuje formule serialu, to na dodatek postacie sa albo zerzniete albo nie ciekawe. nie wspomne o zrzynkach w poszczegolnych epizodach.
Przestań gadać głupoty. W każdym serialu Scifi znajdziesz cos z innego. Co do BSG, to jest to coś innego. Jeżeli ci się SGA, nie podoba to nie oglądaj go. I daruj sobie takie komentarze, prawda jest taka że SGA ma widownie. A to znaczy że się podoba. Żeby nie było mowy że mam fioła na punkcie Atlantis. I nie dostrzegam jego wad. Dostrzegam wady SGA. Dla mnie Dr. Elizabeth Weir powinna wylecieć z serialu, a postać Porucznika Forda powinna zostać rozwinięta. Na razie było 10 odcinków z czego moim zdaniem 7 było OK.
Polecam topic.
http://forum.gwrota.com/index.php?showforum=57
Tu masz wypowiedzi ludzi na temat odcinków SGA.
W kazdym serialu znajde cos z innego, to prawda. nie znaczy to jednak, ze wszystkie seriale to zrzynki z tej czy innej wczesniejszej produkcji.
Sa seriale, w ktorych elementow powielanych jest malo; a sa i takie, w ktorych jest ich duzo; wiecej niz elementow oryginalnych.
Co do BSG, to jest to coś innego.
w jakim sensie innego ??
a co do tego, ze sga ma widownie...
skoro wg ciebie duza widownia = dobry serial to jedyna osoba gadajaca glupoty jestes ty.
ps. napiszesz w koncu jakis post, w ktorym zawarte beda jakies argumenty, zamiast zdan typu "nie podoba sie, nie ogladaj" ??
Posłużę się zestawieniem kolegi. Gdzie w SG-1 albo innym serialu było pokazane, to co w tych odcinkach.1x01 Rising - Part 1 – NIE BYŁO1x02 Rising - Part 2 – NIE BYŁO1x03 Hide And Seek – NIE BYŁO1x04 Thirty-Eight Minutek – NIE BYŁO1x05 Suspicion – NIE BYŁO1x06 Childhood’s End – NIE BYŁO1x07 Poisoning The Well – Nie było, ale można znaleźć podobieństwa w SG-1 6x10 Cure1x08 Underground – NIE BYŁO1x09 Home – NIE BYŁO1x10 The Storm – NIE BYŁOPowiedz mi kto ogląda serial jak mu się nie podoba, hmm, niech pomyślę nikt. Więc widownie ma słabą. Ale zdarzają się wyjątki że seriale o dużym potencjale zostają zdjęte z anteny np. Farscape, SAAB. Ale w druga stronę to nie działa. Co do BSG to jest to nowa wersja starej BSG, więc tu jest inna bajka. Jeżeli porównać BSG do SGA, to SGA przegrywa ten pojedynek. BSG jak na razie „wymiata” na całego, ten serial ma ogromy potencjał. I wierzę że będzie naprawdę dobry. Wracając do SGA, to jednemu się podoba drugiemu nie. Trzeba dać mu czas na rozwinięcie, trzeba spokojnie poczekać do końca sezonu 1. Jak nic nie zostanie zrobione wtedy należy się martwic. Mam nadzieje że się ze mną zgodzisz.
Powiedz mi kto ogląda serial jak mu się nie podoba
a skad bede wiedzial, czy mi sie podoba czy nie, skoro mam nie ogladac ??
nie podoba mi sie, ale ogladam bo moze sie poprawi. a poki tak nie jest, bede krytykowal to co jest.
twoja lista odcinkow z dopiskiem NIE BYLO, jest zalosna.
the strom - BYLO - zrzynka z odcinka Ivasive Procedures (ds9) dodam, ze bezczelna.
Pilot - BYLO - Motyw podrozy do odleglej galaktyki, brak mozliwosci powrotu, nowy przerazajacy wrog byl chociazby w voyagerze, a pewnie i w innych serialach, ktore mi w tej chwili do glowy nie przychodza.
Hide&Seek - BYLO - liste odcinkow sg1, z ktorych zrzynano znajdziesz w tym poscie na stronie pierwszej.
38 min. - BYLO - motyw utkniecia we wrotach byl w sg1.
Suspicion - BYLO - motyw zdrajcy w szeregach jest tak oklepany, ze wymienianie odcinkow/seriali zajelo by zbyt duzo czasu.
Childhood's End - BYLO - motyw pochlaniacza energii juz byl; dzieci rzadzace planeta te juz gdzies widzialem (chyba TOS)
Poisoning the Well - BYLO - sam wymieniles gdzie.
Underground - nie jestem pewien, ale wydaje mi sie, ze widzialem gdzies cos podobnego, nie moge sobie jednak przypomniec wiec niech bedzie, ze odcinek nie jest zrzynkowy.
ogolnie "kolega" ktory zrobil to zestawienie, albo niewiele widzial, albo jest slepy.
a propos ogladalnosci sga. jest duza tylko dzieki popularnosci poprzednika i swojej prostocie. w sga nie trzeba myslec, przypominac sobie co sie dzialo w poprzednich epach bo nowe do nich w wiekszosci nie nawiazuja.
Jak nic nie zostanie zrobione w tedy należy się martwic
alez nic nie zostanie zrobione dlatego, ze serial ma duza ogladalnosc i skoro publika zadowala sie tymi popluczynami po sg1 nikt nie bedzie zarzynal kury znoszacej zlote jaja.