Forum Fantastyka Stargate Stargate Atlantis

Stargate Atlantis

Viewing 15 posts - 376 through 390 (of 412 total)
  • Author
    Participant

To tak jak z drużyną A. Też byli przewidywalni co nie przeszkadzało oglądać ich z zapartym tchem 🙂

Lo'Rel
    Participant

Może z tym zapartym tchem trochę przesadziłeś, ale tak jak pisałem wcześniej, coś sprawia, że chcę oglądać kolejne odcinki Atlantis. Kiedyś już próbowano mnie zarazić stargejtomanią, ale jakoś z opóźnieniem do mnie to dotarło. Chociaż mania to też za dużo powiedziane.

Bartas
    Participant

Stwierdzenie było na wyrost 🙂 ale co ja poradzę, że ja SG-1 i SGA tak lubię? Po prostu lubię tych bohaterów, ich przygody i humor. Hmm...właśnie skapowałem czego mi tak cholernie brakuje w SGU. Chociaż odrobiny humoru. Czytałem kiedyś, że w czasie kręcenia 5 sezonu SG-1 scenarzyści stwierdzili, że oni już nie piszą seral s-f tylko serial komediowy 😉

Lo'Rel
    Participant

Też mi się tak właśnie wydaje. W odcinkach SG1 które teraz są w tv szydzą dokładnie ze wszystkiego, tzn. O'Neil.

Flashbones
    Participant

Stwierdzenie było na wyrost 🙂 ale co ja poradzę, że ja SG-1 i SGA tak lubię? Po prostu lubię tych bohaterów, ich przygody i humor. Hmm...właśnie skapowałem czego mi tak cholernie brakuje w SGU.

Także lubię SG-1 i SGA i właśnie dla tego humoru i tych bohaterów( zwłascza O"Neila) wracam nie raz do tych SG. SGU nie ma tego humoru jest bardziej poważny co mi nie przeszkadza ale brakuje mu dopracowania. Na szczęście porównaniu do pierwszej części sezonu druga okazała się o wiele lepsza i nie była taka nudna.

Bartas
    Participant

No tak tylko, że osobiście uważam, że w tego typu historiach przydają się elementy humorystyczne. Są one obecne np. Star wars i w naszym treku też. Czasem trudno wytrzymać taka historię opowiedzianą zupełnie serio.

Flashbones
    Participant

No tak tylko, że osobiście uważam, że w tego typu historiach przydają się elementy humorystyczne.

Masz racje jak tylko O' Neil pojawił się w 18 odc. SGU było fajniej i przydałaby się taka postać w SGU, żeby trochę rozruszać innych bohaterów i rozweselić widzów.

Cross
    Keymaster

Czasem trudno wytrzymać taka historię opowiedzianą zupełnie serio.

Słabą wytrzymałość masz.

Bartas
    Participant

Zaraz słabą 🙂 napisałem, że czasem trudno wytrzymać a nie, że nie mogę wytrzymać. To pewna różnica jest.

Lo'Rel
    Participant

Mi jednak osobiście jakoś O'Niell i jego uwagi nie pasowały do koncepcji serialu. Niby próbował zachowywać się jak poważny generał, ale nie było to przekonujące. Jak mogło by być, skoro przez tyle lat kreował się na szydercę. Ten rodzaj humoru nie pasuje do SGU. A Atlantis podoba mi się coraz bardziej, może właśnie dlatego, że jest taki niezobowiązujący?

Bartas
    Participant

Bo O'Neill był sobą jako pułkownik 🙂 i tam był po prostu idealny, później jako generał, no to nie to samo.

Jamjumetley
    Participant

A jak się roztył! Kurna - widać, co praca za biurkiem robi z człowiekiem...

Eviva
    Participant

Bo O'Neill był sobą jako pułkownik 🙂 i tam był po prostu idealny, później jako generał, no to nie to samo.

Cóż, Kirk też był sobą jako kapitan, nie jako admirał, czego zresztą szczerze nie cierpiał.

No właśnie - i Kirk też się roztył. Awans powyżej pewnej granicy jest wybitnie niezdrowy.

Lo'Rel
    Participant

To w ogóle jest jakaś masakra 😛

Cross
    Keymaster

Richard Dean Anderson miał spore problemy z alkoholem, i to też jeden z powodów jego dzisiejszego wyglądu.

Viewing 15 posts - 376 through 390 (of 412 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram