Dzięki, spróbuję.
Do tego są potrzebne napisy do odcinków, do wyszukiwania polecam darmowy program do napisów napiprojekt----> wyszukuje wszelkie napisy i dopasowuje do danego filmu czy tez odcinka i to jak najlepsze napisy.Instalujemy Expressivo. Odpalamy np. bestplayerem film ( ma on obsługe expressivo), zaznaczamy ptaszek przy lektor i mamy z polskim lektorem
Dzięki, spróbuję.
Do tego są potrzebne napisy do odcinków, do wyszukiwania polecam darmowy program do napisów napiprojekt----> wyszukuje wszelkie napisy i dopasowuje do danego filmu czy tez odcinka i to jak najlepsze napisy.Instalujemy Expressivo. Odpalamy np. bestplayerem film ( ma on obsługe expressivo), zaznaczamy ptaszek przy lektor i mamy z polskim lektorem
A jak film jest już z napisami, to co?
jak są już napisy to wtedy jeszcze lepiej bo nie trzeba pobierać tym programem, tylko odrazu odpalic film bestplayerm lub allplayeremTo jest super udogodnienie bo można obejrzec w ten sposób każdy film po polsku.nie wiem jak ty to masz u siebie czy musisz po odpaleniu filmu odpalać tez napisy ? czy też napisy są już wgrane w film ?? chodzi o to czy jest odzielny plik napisów i oddzielny filmu, jak tak to na 100 % lektor bedzie działać
Mam w oddzielnych plikach. Naprawdę jestem Ci wdzięczna, bo przy moich oczach ślepienie się na napisy jest w najlepszym razie kiepską zabawą. Jak widać, w przypadku problemów, nalezy zwrócić się do braci trekkerów 😎
A najlepiej jeszcze podłączyć kompa do telewizora i normalnie jak kino domowe 🙂
A najlepiej jeszcze podłączyć kompa do telewizora i normalnie jak kino domowe 🙂
Pomysł w deseczkę - tylko ja mam starego Triluxa i niekompatybilny. Cud, że wogóle jeszcze działa!
Coś jednak przyszło mi do głowy - skoro istnieja takie programy, czemu nie produkuje się takich lektorków, dołączanych do odtwarzaczy DVD na przykład? Albo telewizorów?
Coś jednak przyszło mi do głowy - skoro istnieja takie programy, czemu nie produkuje się takich lektorków, dołączanych do odtwarzaczy DVD na przykład? Albo telewizorów?
Bo nadal jest to glos automatu, ktory czyta sztucznie - nie potrafi akcentować, nie przeczyta obcych mu nazw, jak trzeba, itd. Ale z braku laku dobry kit. 😉
Bo nadal jest to glos automatu, ktory czyta sztucznie - nie potrafi akcentować, nie przeczyta obcych mu nazw, jak trzeba, itd. Ale z braku laku dobry kit. 😉
Wady zawsze są ale expressivo zadowala w 100 % Ja tak obejrzałem VOY , DS9 i TNG i byłem bardzo zadowolony !!!
Niech będzie z automatu, ale oczu nie trzeba wysilać. Znam angielski dość dobrze, ale za technobełkotem, którego w Treku mnóstwo, po prostu nie nadążam.
nowsze wersje coraz lepiej radzą sobie z akcentowaaniem, a po kilku odcinkach nikt juz nie zwraca na to uwagi !! W treku ludzie wyprzedzili wolkan, którzy podróżowali w kosmosie dłużej
Ja tam lubię ENT. Podoba mi się atmosfera, akcja, na upartego i załoga może być. Szkoda, że to zmarnowali. Jeszcze było tyle możliwości - wojna romulańska, początki Federacji, działalność Skona...
masz racje szkoda bo serial był dobry, a czwarty sezon był bardzo dobry, a już kompletną głupotą było zakończenie tego treka
masz racje szkoda bo serial był dobry, a czwarty sezon był bardzo dobry, a już kompletną głupotą było zakończenie tego treka
Ano głupotą, i to niestety nie do odrobienia. Tak samo jak urwanie TOSu, czego nie potrafię przeboleć. Głupie decyzje i następstwa, nad którymi można jedynie załamywać ręce.
Dobrze że dziś mamy mozliwość oglądania wszystkich treków, a nie jak kiedyś byl z tym ogromny problem !!! Teraz pozostało tylko czekać na na Star Terk XI , a potem jak dobrze pójdzie na serial, więc oby tylko Abrams nie zawiódł !