Co pamiętamy z dwóch pierwszych? Mi zostało w pamięci kilka epizodów - jak z Archer testował pojazd warp 2, jak odnaleziono Borga, P'Jem, o pomocy lekarskiej i odcinki o T'Pol. Z trzeciego i czwartego sezonu pamiętam chyba każdy epizod. Pierwsze dwa były miałkie i nijakie, nakręcone według starego, oklepanego i przejedzonego schematu.
Eviva no, nie mozesz tak mowic, bo innych Trekow nie widzialas i dobrze nie znasz - oczywiscie nie liczac TOSa. ENT nie byl jedyny, ktory to pokazal.
Znam dobrze TOS, TNG i ENT, nie licząc filmów, resztę faktycznie po łebkach. Kiedyś oglądałam i może być, że kiepsko pamiętam - stara juz jestem. Jednak zostało mi takie wrażenie: że ludzie sa strasznie cacy, a większość Obcych to niedołęgi badż psychopatyczni barbarzyńcy, no chyba że sojusznicy z Federacji. Trochę to jednostronne. Jednak nie twierdzę (i chyba nigdy nie twierdziłam) ze bezwzględnie we wszystkim muszę mieć rację.
Po raz kolejny radzę obejrzeć cały DS9... gdzie mamy próbe wojskowego przewrotu w Federacji, zdradę Federacji, ludobójstwo, złych którzy wygrywają, terroryzm itd.
Po raz kolejny radzę obejrzeć cały DS9... gdzie mamy próbe wojskowego przewrotu w Federacji, zdradę Federacji, ludobójstwo, złych którzy wygrywają, terroryzm itd.
Łatwo Ci mówić - a gdzie niby to idzie?
el Torrento, el dvd, el steaming, el pożyczyć od kogoś...
el Torrento, el dvd, el steaming, el pożyczyć od kogoś...
Nie znam nikogo, kto ma i by pożyczył.
Mój komp ledwo zipie i do ściągania nie nadaje się wogóle
El disc - czy Ty mnie czasem nie namawiasz do współudziału w przestępstwie?
A czy pożyczanie filmu osobie znajomej nie kwalifikuje się jako dozwolony użytek? 😉
Z tego co się dowiedziałem to ściąganie samo w sobie nie jest przestępstwem, a jedynie to co się z tym później robi. Wiem że można ściągnąć wszystko co jest w sieci ale można to mieć na kompie tylko przez określony czas.
Sęk w tym, że samo pobieranie plików karalne nie jest, ale w systemach P2P ściągając plik, udostępniasz jego część innej osobie. I właśnie to jest karalne. Co dla mnie jest jakimś absurdem.
Ale nie wszystkie programy działają na tej zasadzie. Są takie programy jak MoorHunt lub Ygoow które nie udostępniają nic a nic innym w czasie ściągania.
Nawet gdyby ktos zaoferował mi DS9 czy co tam jeszcze na dyskach, to albo w oryginale, albo w najlepszym razie na napisach. Odbiór w oryginale byłby dla mnie zbyt męczący, a napisy tez mnie nie urządzają, bo oczy mam nie te i już w połowie odcinka rozbolałaby mnie głowa. Poczekam, może gdzieś się zjawi wersja z lektorem - na AXN czy co - to sobie obejrzę. Chyba jednak przyjdzie mi na to poczekać. Tak to jest, gdy ktoś si,ę spóźnia na trekowy tramwaj.
Nawet gdyby ktos zaoferował mi DS9 czy co tam jeszcze na dyskach, to albo w oryginale, albo w najlepszym razie na napisach. Odbiór w oryginale byłby dla mnie zbyt męczący, a napisy tez mnie nie urządzają, bo oczy mam nie te i już w połowie odcinka rozbolałaby mnie głowa.
Poczekam, może gdzieś się zjawi wersja z lektorem - na AXN czy co - to sobie obejrzę. Chyba jednak przyjdzie mi na to poczekać. Tak to jest, gdy ktoś si,ę spóźnia na trekowy tramwaj.
Mozna sobie zainstalować lektora expressivo i wtedy ogląda się super z lektorem, ja tak ostatnio obejrzałem wszystkie seriale treka, oprócz Enterprise, który był na AXN po Polsku. Polecam naprawdę warto !!!
Eviva no, nie mozesz tak mowic, bo innych Trekow nie widzialas i dobrze nie znasz - oczywiscie nie liczac TOSa. ENT nie byl jedyny, ktory to pokazal.
Znam dobrze TOS, TNG i ENT, nie licząc filmów, resztę faktycznie po łebkach. Kiedyś oglądałam i może być, że kiepsko pamiętam - stara juz jestem. Jednak zostało mi takie wrażenie: że ludzie sa strasznie cacy, a większość Obcych to niedołęgi badż psychopatyczni barbarzyńcy, no chyba że sojusznicy z Federacji. Trochę to jednostronne. Jednak nie twierdzę (i chyba nigdy nie twierdziłam) ze bezwzględnie we wszystkim muszę mieć rację.
Zgadzam się z tobą Eviva, ludzie są ukazani zbyt szlachecko w porównaniu do innych gatunków, chociaż ledwo co byli barbarzyńcami. Ja juz wole Ferengi i Kardasjan z DS9, naprawde świetnie tam ich ukazano !!!
Khada'r Verys
Pamiętam jak marzył mi się przerobiony odcinek TOS "Arena", w którym top Kirk przegrywa, a Gorn darowuje mu życie, gdyż Kirk zyskał jego szacunek. To byłoby ukazanie, że nie tylko ludzi i ich rasy sojusznicze typu Wolkani stać na szlachetne gesty
Mozna sobie zainstalować lektora expressivo
Nie słyszałam o czymś takim. Nie miałam pojęcia, że istnieje! To by rozwiązało moje problemy. A gdzie to można dostać?
Expressivo można pobrać w necie, ale żeby mieć pełną wersje to należy pobrać ze źródeł takich jak p2p lub warez, lub po prostu kupić jak ktoś woli, do tego sciagamy darmowy program bestpalyer lub allplayer, ja polecam bestplayer łatwiejszy w obsłudze