Forum Trek.pl Newsy Star Trek Star Trek - nowe zdjęcia

Star Trek - nowe zdjęcia

Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 212 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Krusty
    Uczestnik

Mi się podobało właśnie prostowanie kanonu, jak sprawa klingońskiego czoła. Bardzo też podobały się pytania do załogi ENTka od dzieci z Ziemi, ukłon w stronę fanów. Plusów ENTka można znaleźć wiele, jeśli dobrze poszukać, a sam zarzut przepisywania kanonu (nazwijmy to "nowelizacją") dotyczy wszystkich kolejnych seriali, TNG nie wyłączając.

No ale to robił Coto do niego i do czwartego sezonu nic nie mam (chociaż ostatni odcinek był kiepski)... i do takich zabiegów też nic nie mam.

Właśnie, kanon jest tworzony w odniesieniu do czasów w jakich powstaje dany film czy serial i tyle, nie ma w tym jakiejś filozofii. OK, fajnie jak jest przestrzegany w ogólnych zarysach. Ale wieszanie Abramsa dlatego, bo Romulanie pojawili się w tym czy innym odcinku, albo, że Entek jest budowany na Ziemi to zakrawa na fanatyzm.

To żaden fanatyzm jeśli oglądałeś pierwsze sceny TMP to wiesz dlaczego jestem przywiązany do budowania statku nad orbitą.

Lo'Rel
    Uczestnik

Scena owszem, fantastyczna. Ale chodzi mi o to, żeby z powodu budowania okrętu na planecie nie skreślać filmu. Skreślić będzie go można jeśli będzie słaby fabularnie. Tamto to sprawy drugorzędne, JJ miał taką wizję i ją zrealizował.

Krusty
    Uczestnik

A czy ja go skreślam, nigdzie tego nie napisałem o ile mi wiadomo to zawsze daje szansę serialowi czy filmowi no chyba że cały czas daje ciała jak większość Entka i SGA czy Jericho.

Lo'Rel
    Uczestnik

Matko, jak pomyślę, że skasowali Entka, serial z takim potencjałem, to aż mi się nóż w kieszeni otwiera...

Anonimowy
    Gość

Nie tylko Tobie. Mnie też, bo miał potancjał do wykorzystania.

Krusty
    Uczestnik

Kapitanie Potencjał gdzie jesteś?....Potencjał to ma każdy serial i jak go nie wykorzystuje tzn. że jednak był do dupy.

Lo'Rel
    Uczestnik

Nie serial a producenci byli do dupy, bo nie potrafili przeforsować swoich pomysłów.

Krusty
    Uczestnik

Bzdury gadasz wszechmocny duet B&B robil co chciał z serialem i trekiem od czasu Voya.

zdarom
    Uczestnik

Może tak może nie ale tak czy inaczej Entek jako serial sci-fi był dobrym serialem. Do swoich poprzedników daleko mu ale mimo to nie był tak zły jak się o nim pisze, ale to chyba nie ten temat.

Krusty
    Uczestnik

O to co rozumiem przez dobre scifi serialowe:Odyssey 5 Firefly Space Above And Beyond BSG Babylon 5 Farscape DS9 TNGDoctor Who Torchwood DuneFuturamaStargate sg1Entka tam nie ma

Lo'Rel
    Uczestnik

O to co rozumiem przez dobre scifi serialowe:

Ale to wyłącznie Twoja lista, na szczęście nie jest wiążąca dla innych.

Entek jako taki, w oderwaniu od pozostałych Treków, był dobrym serialem, cały czas podkreślam, mówię o trzecim i czwartym sezonie.

Duet B&B faktycznie robił co chciał, ale gdy wylecieli z Entka ten zyskiwał, zabrakło jedynie dobrej woli i odrobiny ryzyka. W 60tych latach TOS też był do dupy według telewizji, a jednak siłą fanów przeforsowano dalszą emisję. Wtedy zaryzykowali i opłaciło się. Kto wie co by było gdyby puścili dalej Enterprise.

Krusty
    Uczestnik

W 60tych latach TOS też był do dupy według telewizji, a jednak siłą fanów przeforsowano dalszą emisję. Wtedy zaryzykowali i opłaciło się. Kto wie co by było gdyby puścili dalej Enterprise.

Bardzo dobre słowa, fani zdecydowali. Entek nie zyskał ich aprobaty i z odcinka na odcinek zmniejszała się jego widownia i nawet dobry sezon 4 nie pomógł... odwrócić sytuacji.

I. Thorne
    Uczestnik

fani zdecydowali. Entek nie zyskał ich aprobaty

To nie znaczył, że był zły. Przypomne tylko, że mieli kasować nBSG bo na początku 3 sezonu spadł ranking oglądalności :>

Problemem Entka był 2 sezon. Próbowano zrobić z niego nowa wersję TNG czy TOS, a to juz nie na te czasy. Gdyby sezon 4 był szybciej to na pewno by się utrzymał.

Twórcy seriali musza zrozumieć, że nie muszą rozwiązać problemu w 42 minuty. Mogą nawet w 126 by tylko dobrze to zrobić, a nie skracać by się zmieścić w jednym odcinku.

Wracając do głównej myśli. Mnie nie razi łamanie kanonu przez Romulan. Przecież podróże w czasie są możliwe i nie zawsze da się uratować linię czasu. Jak pokażą różnicę między starą linia, a nową to będzie bardzo interesująco.

fluor
    Klucznik

Jeśli ENT złamał linię czasową, to XI będzie tego efektem 😉

Krusty
    Uczestnik

To nie znaczył, że był zły. Przypomne tylko, że mieli kasować nBSG bo na początku 3 sezonu spadł ranking oglądalności :>

Pudło... bo zapomniałeś że czasy się zmieniły w stanach powszechne jest kupowanie serialów na dvd, vod i TIVO... jak tuzy że SCIFI to policzyły to okazało się że BSG bije rekordy i przynosi krociowe zyski

Problemem Entka był 2 sezon. Próbowano zrobić z niego nowa wersję TNG czy TOS, a to juz nie na te czasy. Gdyby sezon 4 był szybciej to na pewno by się utrzymał.

Jak dla mnie to był Voy bis z poprawką że cycaty czlonek załogi był od początku.

Twórcy seriali musza zrozumieć, że nie muszą rozwiązać problemu w 42 minuty. Mogą nawet w 126 by tylko dobrze to zrobić, a nie skracać by się zmieścić w jednym odcinku.

Mój boże czy ty oskarżasz B&B że zepsuli serial ktory był tak fajny i przełomowy że przez długi czas nie przyznawał się nawet do marki ST.

Wracając do głównej myśli. Mnie nie razi łamanie kanonu przez Romulan. Przecież podróże w czasie są możliwe i nie zawsze da się uratować linię czasu. Jak pokażą różnicę między starą linia, a nową to będzie bardzo interesująco.

Po wątku Xindi już mnie nic nie dziwi.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 46 do 60 (z 212 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram