Forum Star Trek Online - Forum serwisu STOnline.pl Uniwersum Gry, porady i taktyka Problemy techniczne - serwer, launcher i inne

Problemy techniczne - serwer, launcher i inne

Viewing 15 posts - 61 through 75 (of 484 total)
  • Author
    Participant

znaczy że znowu nie pogram. wczoraj to miałem takie lagi i tyle dc że popier.. to i poszedłem sobie. ileż można?

Reyden
    Participant

Nie przesadzajmy , nie jest tak źle .Odkąd wróciłem do STO zaliczyłem 3-4 planowane wyłączenia serwera w ciągu ~ 2 tygodni , jak grałem wersję retail to też nie było większych problemów z serwerem . Choć mogli by poprawić jego działanie - gra potrafi się czasami zawiesić podczas ładowania lokacji i czasami zdarzające się server not respond , choć to drugie nie koniecznie może być winą Cryptica .

Necros
    Participant

Z Twojej perspektywy nie jest zle, chociaz ja zaczalem wczoraj, wlasnie zrobilem 10 lvl, odebralem statek i nie zdarzylem niczego rozwalic bo trzecia raz wylaczyli serwer od wczoraj. 😥

Melnikor
    Participant

gra potrafi się czasami zawiesić podczas ładowania lokacji

Jeśli masz na myśli przesył na ESD lub DS9 to niestety wina leży po stronie Cryptica. Lokacje te mają zbyt mały limit instancji aby pomieścić wszystkich graczy i najnormalniej w świecie czekasz w kolejce bufora transportera aż ktoś zwolni miejsce albo Twój wzorzec ulegnie na tyle dużej degradacji że nie będzie czego przesyłać.

Reyden
    Participant

To że te błędy to wina Cryptic to się domyślam - najczęściej mi się to właśnie zdarza w ESD , w DS9 jeszcze nie byłem ; co innego pojawiający się czasami ( dość rzadko ) napis serwer no respond - to równie dobrze może być wina straty pakietów pomiędzy moim kompem a serwerem .

Melnikor
    Participant

Down +30 min.

LIBERTO
    Participant

rayden ja wcale nie przesadzam. ostatnio stale trafiam na shutdowny (ale nie poradze ze chce grac kiedy oni pracuja) i ostatnio dość często mam dc, aczkolwiek nie bylo to do tej pory zbyt uciążliwe. jednak wczoraj przeszło to ludzkie pojęcie i po 2 h i 4 czy 5 dc po prostu sobie odpusciłem. mialem nadzieję że dziś się trochę uspokoi i sobie polatam nowym star cruserem a tu dupa. blada 🙁

Melnikor
    Participant

Mój klient właśnie zaczął popierać 100 mb nowego patcha.

Slawek
    Moderator

Zgadnijcie co będzie dziś o 17:00 😉

Reyden
    Participant

Kolejny restart .Cofam co wcześniej powiedziałem o uptime serwera .Widać że ostatnimi czasy coś spartolili i nie wiedzą jak to naprawić . Od startu F2P serwer jest średnio raz dziennie resetowany .

Silver Phoenix
    Participant

Jeśli kiedyś z tego restartowania wyjdą, czegoś będzie mi brakować 😀

Zarathos
    Participant

Wcześniej wcale nie było wiele lepiej, chociaż fakt, że odkąd zaczęli przygotowywać się do F2P to długość i częstotliwość wyłączeń wzrosła.A, dzisiaj kolejny down - 17-18.

Lafiel
    Participant

A może chcą dać nolifom czas by choć w ciągu tej krótkiej godziny poszli po jedzenie, umyli się i zobaczyli świat zewnętrzny? 😛 😛

Slawek
    Moderator

A może chcą dać nolifom czas by choć w ciągu tej krótkiej godziny poszli po jedzenie, umyli się i zobaczyli świat zewnętrzny? 😛 😛

Ale... ale... Tam w powietrzu wisi jakaś gigantyczna kula ognia!!!11one

Zarathos
    Participant

Star Trek OFFline - czyżby... TAK! Tak, proszę państwa. Nasza ulubiona gra offline znowu to zrobiła. Kolejny down, kolejny down. Tak jest, Crypticowi znowu się udało. Dzisiaj od 17 do 18 będzie koleeeeeeeejny DOWN!

Viewing 15 posts - 61 through 75 (of 484 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram