Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Podporucznik Armin

PBF - Podporucznik Armin

Wyświetlanie 15 wpisów - od 121 do 135 (z 1,343 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Sterniczka skierowała Taurusa w kierunku pirackiej korwety.- Cel w zasięgu za 45 sekund.- Sabre'y gonią raidery. Jednak trzy jednostki piratów uciekną. Nie... Nawracają. Kierują się w stronę USS Melville'a.- Nie ma odpowiedzi od Romulan. Ale jesteśmy chyba poza zasięgiem ich grup.

Kaleh
    Uczestnik

-....cholera... dajcie mi Denevuea.....- Tak kapitanie?- Czy twój prom jest uzbrojony?- Hmmm...... może być problem.... bo wie pan... wczoraj go trochę rozkręciłem...- ....i? Potrzebujemy dodatkowej siły ognia i szybkiego okrętu....- Średnio możliwe, ale postaram się coś zrobić.....- 32 sekundy? Nie odzywają się rozumiem? Wykazują agresywne zachowanie? Na start torpedą w korwetę. Jeżeli osłony nie będą puszczać to posyłajcie kolejne. Gdy zdejmiemy osłony przesłać kogo się da do aresztu i rozwalić okręt. Aha... i jakby co walcie we wszystko co będzie w zasięgu phaserów. Scorpius obsługujesz torpedy... Thomason.... bierz się za phasery....

I. Thorne
    Uczestnik

Korweta równiez nawróciła i skierowała się w stronę Melville'a.- Dorwą go szybciej niz my. Właśnie rozwalił raidera. Lutzow będzie w zasięgu za 2 minuty.

Kaleh
    Uczestnik

- Dajcie kopa naszej dziecinie... musimy ich dopaść. Wzmocnić przednie osłony i gazu. Dajcie znać na USS Lutzow aby odbił trochę w naszą stronę. Sam może mieć problem... co z resztą eskorty?

I. Thorne
    Uczestnik

- Nie dościgniemy ich. Melville osłony 71%!1 korweta osłony 100% kontakt z USS Melville za 1 turę, ścigany przez USS Taurus2 korweta osłony 100% atakuje USS Melville1 raider osłony 100% atakuje USS Melville2 raider osłony 100% kontakt z USS Melville za 1 turę3 raider osłony 100% atakuje USS Melville4 raider osłony 100% ucieka przed USS Mickiewicz5 raider osłony 60% atakuje USS MelvilleUSS Lutzow osłony 100% kontakt z USS Melville za 3 turyUSS Taurus osłony 100% kontakt z USS Melville za 2 turyUSS Melville osłony 71% atakuje raidera nr 5USS Mickiewicz osłony 100% ściga raidera nr 41 Marauder krązy wokół uszkodzonego transportowca2 Marauder krązy wokół uszkodzonego transportowcaD'Kora krązy wokół uszkodzonego transportowca

Kaleh
    Uczestnik

Kląłem sprawnie we wszystkich znanych językach... nawet w znienawidzonym kardazjańskim.... Spojrzałem na Moon, jej twarz z reguły nieodgadniona teraz wyrażała... smutek? W sumie nie dziwię się. Nie jest miłym patrzeć po raz pierwszy jak jakieś stado oprawia zwierzynę pod postacią okrętu. W szczególności okrętu stojącego po tej samej stronie. Scorpius stał w gotowości by gdy tylko się da odpalić torpedy. Thomason z wyrazem zawiści nie spuszczał palców z przycisku phaserów.... W końcu miałem tego dosyć i krzyknąłem: - Moon! Ustal połączenie z tym klingońskim okrętem.... Dobra. Tu chorąży Armin z USS Taurus. Jeżeli jesteście wciąż tak chętni walki jak niegdyś to zapraszamy do tańca....

I. Thorne
    Uczestnik

Twoje wezwanie pozostało bez odzewu. Melcille ostro nawrócił i skierował się na Lutzowa. Jednak pirackie okręty pomkneły za nim. Wtedy dopiero ujawnił sie K'Vort na samym końcu pościgu. Dezruptory skierował przeciw raiderom, a z torpedy 3 wyrzutni pomkneły w strone najbliższej korwety.1 korweta osłony 100% atakuje USS Melville, ścigany przez USS Taurus kontakt za 1 turę2 korweta zniszczona1 raider zniszczony2 raider osłony 100% kontakt z USS Melville za 1 turę3 raider osłony 100% atakuje USS Melville4 raider osłony 85% ucieka przed USS Mickiewicz5 raider osłony 32% atakuje USS MelvilleUSS Lutzow osłony 100% kontakt z USS Melville za 1 turęUSS Taurus osłony 100% kontakt z USS Melville za 1 turęUSS Melville osłony 45% atakuje raidera nr 5USS Mickiewicz osłony 98% atakuje raidera nr 41 Marauder krązy wokół uszkodzonego transportowca2 Marauder krązy wokół uszkodzonego transportowcaD'Kora krązy wokół uszkodzonego transportowca

Kaleh
    Uczestnik

- LeBlanc? Kiedy kontakt?- Powoli wchodzimy w zasięg.... jeszcze tylko kilka sekund...- Scorpius... pokaż im na co nas stać... Thomason... masz okazję pokazać piratom co to znaczy walka równy z równym...- Moon.... jeśli możesz, pogadaj z Ferengimi... jeżeli działoby się źle niech rzucą jednego Maraudera żeby postawił zasłonę z ich torped....

I. Thorne
    Uczestnik

Do pola walki doleciał Lutzow. To diametralnie zmieniło obraz walki. Pirackie okręty wystrzeliły ostatnia serię w Melville'a i rozproszyły sie natychmiast w chodząc w warp. pozostał tylko jeden uszkodzony raider.1 korweta osłony 100% weszła w warp2 raider osłony 100% wszedł w warp3 raider osłony 100% wszedł w warp4 raider osłony 85% wszedł w warp5 raider osłony 32% uszkodzone silniki nie moznośc wejścia w warpUSS Lutzow osłony 100% USS Taurus osłony 100% USS Melville osłony 18% USS Mickiewicz osłony 98% nawraca1 Marauder krązy wokół uszkodzonego transportowca2 Marauder krązy wokół uszkodzonego transportowcaD'Kora krązy wokół uszkodzonego transportowca

Kaleh
    Uczestnik

W tym momancie krew we mnie wezbrała niczym wiosenna powódź... uciekają?! Ci dranie uciekają?! Byłem naprawdę wkurzony i mało brakowało, a kazałbym go ostrzelać... jednak przechodziłem już coś takiego..... zawsze przed bitwą.... W końcu uspokoiłem się i wydałem komendę: - Moon, połącz się z innymi. Każ im zdjąć mu osłony a potem przesłać tych drani do jednej z naszych ładowni. Niech Denevue zainstaluje tam jakieś pole siłowe tylko szybko. Ch'Rak... weź garstkę ochrony i pilnuj ich. Weż karabiny dla odrobiny posłuchu..... reszta ma się uspokoić... wiem, że bardzo chcecie komuś dogryźć ale będzie na to czas.... Moon, potem wypytaj Ferengich o co chodziło z tym transportowcem....

I. Thorne
    Uczestnik

Raider próbował uciekać w impulsowej, a nie miał szans. Został osaczony ze wszystkich stron. Kilkanście krótkich strzałów i osłon nie było. Zacząłeś transportować piratów.- Są w łądowni numer 3. Ochrona zajmuje poz...Okrętem wstrząsneła eksplozja.- Pole siłowe nie działa. Piraci rozpraszają się po pokładzie!

Kaleh
    Uczestnik

- Cholera! - krzyknąłem i zacząłem wydawać rozkazy - Wszyscy pod broń! Oddziały ochrony niech osaczą ich i zablokują w korytarzach, ich gł ówne siły odciąć za pomocą śluz. Opuścić osłony..... Moon, daj ogólne połączenie.... Tu chorąży Armin, mamy sytuację awaryjną, opuściliśmy osłony byście mogli podesłać swoje oddziały ochrony... dopadniemy ich.... - jak tylko skończyłem mówić już byłem przy szafce z bronią wyciągając karabin fazowy... miło było znów poczuć jego ciężar w dłoni....

I. Thorne
    Uczestnik

Na niższych pokładach trwała walka. Piraci byli gotowi na to, że zostaną przetransportowani na jakiś okręt. Gdyby w teleportacji brało więcej niż jeden okręt ich szanse byłyby nikłe. Ale nie na jednym. Pierwszy oddział ocrony został momentalnie wybity do nogi, personel pomocniczy również. Piraci nie zwracali uwagę na mundury, strzelali do każdego członka Gwiezdnej Floty. Na szcęście oddziały marines z innych statków zablokowały ich postępy w zajmowaniu Taurusa.- Są zablokowani. - informowała cię z mostka Moon gdy wraz z kilkoma kadetami jechałeś turbowindą na pole walki. - Ale opanowali jeden z telepor... - połaczenie zostało przerwane, a okręt zatrząsł się kilkukrotnie od eksplozji. Turbowida przestałą działać.

Kaleh
    Uczestnik

Dobra kadeci...m to wasza pierwsza walka więc pamiętajcie, że najważniejsza jest improwizacja... - po tych słowach otworzyłem panel umożliwiający ręczne otwarcie turbowindy i próbowałem wydostać się na mijany właśnie poziom....

I. Thorne
    Uczestnik

Po kilku próbach udało ci się otworzyć drzwi. Niestety nie do końca, jednak z problemami mogła się przez dziurę przecisnąć pojedyncza osoba. Wyjrzałeś przez szczelinę. Ujrzałeś ciała 3 kadetów. Usłyszałeś też odległe odgłozy walki.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 121 do 135 (z 1,343 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram