Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Podporucznik Armin

PBF - Podporucznik Armin

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,201 do 1,215 (z 1,343 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

- W impulsowej za dużo nowych informacji nie otrzymamy. Powinniśmy się zbliżyć.- Ja tez tak radzę. - rzekł Dubois. - Podlecimy bliżej i zobaczymy ilu tam ich jest. Jka dużo to wezwiemy ekipę by posprzątała.

Kaleh
    Uczestnik

- Dobra, Genevieve. Skok w WARP i wychodzimy poza zasięgiem ich sensorów. Sprawdzamy i odskakujemy z powrotem. Majorze, nie będę ryzykować życia waszego, ani naszego. Jeżeli są nad stacją to najprawdopodobniej meldunek o liczebnośći został wysłany...

I. Thorne
    Uczestnik

Apanachi podlatywał do planety w niskim warp, aby utrudnic wykrycie.- Mam dokładniejsze odczyty. 7 szturmowców, w tym 4 starszego typu, bez wyrzutni torped oraz jeden transportowiec na orbicie.- I co, pani kapitan? - zapytał major. - Zrobimy im łaźnie, by nie zapomnieli Federacji?

Kaleh
    Uczestnik

- Martwią mnie te nowe szturmowce. Poprzednio ledwie sobie daliśmy z nimi radę. Można spróbować dokoku, rozwalenia czego się da i szybkiej ucieczki chociaż i tu nie wiem czy ryzyko nie jest zbyt duże. Scorpius ładuj broń, Deneve, szykuj się na wyjście z WARP i następnie błyskawiczny skok w najwyższy możliwy. Po drodze zdmuchniemy te najszybsze torpedami, a staruszki nas raczej nie złapią. Zrozumiano?- Tak jest!

I. Thorne
    Uczestnik

- Jest większy problem. - odezwał się major, gdy Apanachi wskoczyła w warp. - Masza stacja nasłuchowa zapewne jest zajęta lub bliska zajęcia. Nie można pozwolic, aby wpadła w ręce wroga. Mogliby użyc jej przeciwko nam. Jesli jej nie odbijemy, należy zniszczyć. I od razu powiem, nawet bezpośrednie trafienie torpedą fotonową nic nie zdziała, jeśli będzie miała podniesione osłony.Pozostało 5 minut do dotarcia do planety.

Kaleh
    Uczestnik

- Jeżeli jeszcze stoi to oznacza, że obsada nie była dostatecznie wyszkolona lub się broni. Gdyby byli tacy dobrze dokonaliby ewakuacji oraz wysadzili stację. Skan powierzchni Sverrir. Scorpius. Rozpocznij namierzanie tych szybszych szturmowców.

I. Thorne
    Uczestnik

- Możliwe, że jakiś Zmienny wcześniej dotarł na powierzchnię i zasabotował system autodestrukcji.- Mam na razie ogólne skany, bo jesteśmy za daleko. Z powierzchni dochodzą jakieś zakłócenia.Pozostało 3 minuty do celu, gdy wreszcie szturmowce wykryły federacyjny okręt. 5 z nich od razu ruszyło na spotkanie, w tym 3 nowszego typu.

Kaleh
    Uczestnik

- Namierzyć te nowe. Jak tylko będziemy w zasięgu ognia. Sverrir spróbuj wyłowić coś z tego szumu.

I. Thorne
    Uczestnik

Myśliwce trzymały się w grupie i wciąż się przybliżały.- Kontakt za 10 sekund. Walczymy czy mijamy?- Zdaje mi się, że jest to jakiś sygnał automatyczny, ale jest skutecznie zakłócany.

Kaleh
    Uczestnik

- Jak znajdą się w zasięgu ognia z torped i poprawka z phaserów. Podejmujemy walkę. Sverrir spróbuj odczytać tę wiadomość.

I. Thorne
    Uczestnik

Okręty Dominium wyszły z warp, tak samo uczynił Apanachi. Szturmowce otoczyły go jak osy. W ruch poszły torpedy, po obu stronach.Mostkiem porządnie zatrzęsło jak druga torpeda wybuchła na przodu mostka. Jakiś przewód pękł i ze ściany zaczął powoli sączyć się duszący dym.USS Apanachi osłony 56%, przednia, tylna oraz 2 z 3 modułowych przeładują się za 2 tury, 3 przeładowanaSzturmowiec 1 zniszczonySzturmowiec 2 osłony 31% wyrzutnia przeładuje się za 2 turySzturmowiec 3 osłony 91% wyrzutnia przeładuje się za 2 turySzturmowiec 4, starszego typu zniszczonySzturmowiec 5, starszego typu osłony 100%

Kaleh
    Uczestnik

- Poprawka Scorpius i spadamy stąd. Sverrir zbierz dość materiału. Wrócimy za jakiś czas, jak nam się osłony zregenerują.

I. Thorne
    Uczestnik

Scorpus wszystkimi fazerami, które mogły osiągnąć cel strzelał w najbardziej uszkodzonego szturmowca. po chwili ten stracił osłony i do tego puszczał plazmę z uszkodzonej gondoli.- Jest pani prawdziwym tchórzem. - rzekł spokojnie major. - Jeszcze nie widziałem, żeby w tak dobrej sytuacji uciekać.USS Apanachi osłony 50%, przednia, tylna oraz 2 z 3 modułowych przeładują się za 1 turę, 3 przeładowanaSzturmowiec 2 osłony 0% średnie uszkodzenia pancerza, ciężkie uszkodzenie napędu warp, wyrzutnia przeładuje się za 1 turęSzturmowiec 3 osłony 78% wyrzutnia przeładuje się za 1 turęSzturmowiec 5, starszego typu osłony 195%

Kaleh
    Uczestnik

- Jeżeli chce pan kwestionować moje rozkazy to mogę zawsze wyrzucić pana w próżnię. Ta sytuacja nie jest dobra. Mamy połowę osłon, a ja liczę się ze swoją załogą i minimalizuję straty. Jeżeli pan tępo rzuca swoich wojaków do walki jak dowództwo rosyjskie pod Stalingradem to nie zazdroszczę... Denevue, skok w WARP wewnątrz systemu. Nabieramy odległości od nich po czym zwrot i ognia....

I. Thorne
    Uczestnik

- Ja nie kwestionuje rozkazów. Ja przejmuje okręt. - błyskawicznie wyjął i fazer i przystawił go do głowy Moon. - Tylko ruch i będzie po pani.Jednocześnie 4 pozostałych Marines, którzy trzymali się przy turbowindzie wymierzyli do pozostałych.- Billy, bierz taktykę i rozwal ten osłabiony. Potem szybszy. Tylna wyrzutnią w starszy. Ellen, bierz stery, chyba że poprzedniczka chce nadal latać. D'Ban, jesteś operacyjnym.Nastapiła szybka zmiana stanowisk. Jednocześnie na mostek przesłało się kilku innych żołnierzy.- Maszynownia i kontrola uzbrojenia przejęta. - zameldował jeden z nich.Tymczasem uszkodzony szturmowiec zniknął w pięknej eksplozji. Ellen ostro nawróciła, wykorzystując silniki warp. Mocno zatrzęsło, ale starszy ze myśliwców ustawł się tuż obok tylnej wyrzutni. Po chwili stracił osłony, napęd i uzbrojenie, a z jego uszkodzonego poszycia uciekało powietrze.- Tak się walczy. - zauważył major. Odsunął się trochę, ale nadal miał Moon na muszce.USS Apanachi osłony 45%, przednia, tylna oraz 2 z 3 modułowych przeładowane, 3 przeładuje się za 2 turySzturmowiec 2 zniszczonySzturmowiec 3 osłony 61% wyrzutnia przeładowanaSzturmowiec 5, starszego typu osłony 0% krytyczne uszkodzenia pancerza brak możliwości kontynuowania walkiOtworzyłeś oczy i poraził cię blask lamp. Musiałeś ponownie je zamknąć. Ale zaraz. Jak tu się znalazłeś? Przecież przed chwilą byłeś na pokładzie Taurusa, tuż przed odlotem.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,201 do 1,215 (z 1,343 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram