Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Podporucznik Armin

PBF - Podporucznik Armin

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,141 do 1,155 (z 1,343 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

_ Warunki nie są ważne. - odrzekła krótko. - Na pani okręcie jest 126 moich podwładnych. Są pod moimi rozkazami, ale będą przestrzegac pani rozkazów. Po dotarciu na miejsce natychmiast odstawicie nas na kolonie. A teraz proszę się przyjrzec spektaklowi na czujnikach taktycznych.Tymczasem krążowniki w pełnym warp zbliżyły się na minimalną odległość od floty Dominium i zaczęły strzelać. Torpedy trikobaltowe miały czujniki zbliżeniowe i skierowane były na krążowniki. Po odpaleniu pełnej serii bajorańskie statki wyszły z warp i ostro zanurkowały w dół. Po chwili znów były w podprzestzreni.Torpedy nameirzyły swoje cele i po kolei eskplodowały. 4 z nich bezbłednie trafiły w cele, zamieniając wrogie statki w warp. Ostre szczątki były śmiertelnie groźne dla szturmowców, które były cięte jak papierowe kartki. Inne torpedy wytwarzały fale uderzeniowe, niszczące bąble warp. Szturmowce niekontrolowanie wracały do normalnej przestrzeni, zderzając się z sobą.Flota nie zwróciła uwagi na masakrę. Pozostałe pięćset statków leciało do stacji, nawet nie zmieniając kursu.

Kaleh
    Uczestnik

Moon uśmiechnęła się lekko i spojrzała na dwóch swoich militarystów. Ch'Rak szczerzył się a Scorpiusowi błyszczały się oczy. Chciałaby też taki sprzęt. Zwróciła się do dowódczyni:- Oczywiście. Mam nadzieję, że podróż przebiegnie sprawnie. Miło mi walczyć wespół z tak zacnymi wojownikami...Okręt zaś mknął ze stałą prędkością w stronę celu...

I. Thorne
    Uczestnik

Dwa krążowniki wróciły na pobojowisko i zaczęło rozwalać bezbronne myśliwce.Reszta dominiońskiej floty dotarła w pobliże stacji. Po chwili zaczęła się wymiana ognia.Dowódczyni zasalutowała i wyszła z mostka.

Kaleh
    Uczestnik

Moon patrzyła jeszcze przez chwilę na toczącą się na ekranie taktycznym bitwę poczym przeniosła swój wzrok na sąsiedni i dokonała lekkiej korekty kursu. Emocje bitwy powoli opadały. Bogowie, kto by pomyślał... gdzieś w przestrzeni, nawet nie własnej, walcząc o wciąż tę samą sprawę i szukając wciąż tej samej osoby. Samo życie. Wzięła padda i zerknęła w stan osobowy odszukując nową zmianę. Spojrzała na sternika z wachty, który nadszedł. Eille Rihannu. Kiedyś może będzie z niej niezła specjalistka. - Utrzymać kurs. Zmiana obsady mostka. Scorpius, Ch'Rak, Thompson. Macie wolne. Ja będę w kajucie jakby co. - po tym rozkazie wstała i wyszłaDziennik Pierwszej Oficer, a może kapitanOd kilkunastu godzin przebywamy w obcej sobie przestrzeni. Nawet nie jest to już nasz wszechświat. Toczymy walkę z Dominium razem z wygląda na to Bajorańskimi sojusznikami. Spróbujemy utrzymać się z nimi jakiś czas zanim nie znajdziemy drogi powrotnej. Oddelegowałam grupę która ma zbadać przyczynę naszego przejścia w inne uniwersum. Sverrirr, Denevue i ten geolog. Co 3 głowy to nie jedna, ale i tak obawiam się, że cudu nie dokonają. Może uda się wydobyć jakieś informacje z naszego rozbitka? Chciałabym w to wierzyć. W dalszym ciągu nie wiemy również co z naszym kapitanem. Armin, stary szczęściarzu... gdzie jesteś. Nawet posiadane informacje na nic się nie zdadzą w odmiennej rzeczywistości. Może w końcu trzeba odnaleźć tę Sobieski i ukręcić jej łeb jak hydrze? Tylko czy nie odrośnie?Pozostaje również pytanie o kwestię tego Sharaca? W końcu ona GO szuka... i czy nie lepiej spróbować po powrocie zrobić coś na przekór? Zaryzykowac wszystko i porwać go na wabik? Lub dogadać się z wywiadem... lub sekcją...Upłynęła godzina. Moon wróciła na mostek i usiadła w fotelu kapitańskim. Wzięła kawę z replikatora i spojrzała po zmiennikach. Reszta oficerów pewnie spała, a przynajmniej miała taką nadzieję. Wzięła padda i sprawdziła świeżą wachtę: Randers - sterniczka, Sorensen - taktyczny, Braun-Blanquet - naukowy, Erzenberg - operacyjny, Zarzycki - jako oficer.... młodzi. Nigdy nie poanowała ich nazwisk. Tych którzy przyszli po Taurusie. Żal starego okrętu i jego załogi. Będzie musiała przejrzeć kto został i przeznaczyć do awansu. Oni mieli już doświadczenie. A nowi je zdobywali...W końcu jej oczom ukazał się cel. Okręty grupy powoli wychodziły z WARP...

I. Thorne
    Uczestnik

Statki kierowały się ku piątej planecie w układzie czy raczej fortecy. Takiego nagromadzenia broni Moon dawno nie widziała. Kilka stacji kosmicznych ochraniało zespół doków. W pobliżu stało kilkadziesiąt potężnych okrętów, zaś platform nie można było zliczyć. W niektórych miejscach leniwie krążyły asteroidy. Zapewne były całe przebudowane i kryły w swoich wnętrzach potężne działa i wyrzutnie torped.Tymczasem na innej planecie, w innym wszechświcie.- Kapitanie John Armin. Z wyroku sądu Legionu zostałeś skazany na śmierć przez rozstrzelanie. Od wyroku nie przysługuje odwołanie. Wyrok zostanie wykonany w ciągu najbliższych 5 minut. - głośno czytał Kardazjanin i skinął na dwójkę, stojących obok niego. Wzieli pod ramiona leżącego mężczyznę i sprawnie przwiązali do pala na środku obozu.- Pluton egzekucyjny! Ładuj broń! Cel! P.. - jego głowa eksplodowała. Członkowie plutonu niepwenie popatrzyli na niego i padli ścięci długą serią. Jednocześnie wokół zaczęło się piekło. Na niebie zmaterializowały się romulańskie pojazdy i ostrzelały rakietami namioty. Jednocześnie ruszyła piechota, strzelając do każdego kto się ruszał. Wspierało ją kilka czołgów. Żołnierze Legionu byli zaprawieni w bojach, ale inicjatywa była po stronie agresorów. Kto się nie poddał, ten ginął. Po kilku minutach było juz po wszystkim.- Ciekawe kto to? - zapytał retorycznie romulański pułkownik, który dowodził akcją zniszczenia obozu Obsydianowego Legionu.

Kaleh
    Uczestnik

- Rozpocząć przesyłanie - zakomenderowała Moon - Podróż skończona. Zająć orbitę parkingową. Chwila przerwy a potem lecimy w znajome kąty. A przynejmniej ich odpowiedniki... Denevue ze Sverirrem nachylali się nad rozbitkiem.- Mówisz że dochodzi do siebie? - Jak mówię że tak to tak... - cierpko odparł AHM- Dobra - stwierdził Denevue i powiedział ciccho do rannego - Do rzeczy nasz najdroższy przyjacielu. DO rzeczy. Kim jesteś i dlaczego ten twój piekielny statek wpakował nas w inną rzeczywistość?

I. Thorne
    Uczestnik

Bajorańscy żołnierze zostali przesłani na jedną ze stacji. W zamian jej dowódca zapytał czy nie potrzebuje cie jakieś pomocy.- Ja nazywam się... zresztą nieważne. Kim wy do cholery jesteście? Jak Breenowie was dorwą to posłużycie jako robotnicy w ich kopalniach!

Kaleh
    Uczestnik

- Cóż.... nasz drogi gości... problem jest taki że nie ma Breen. Nie ma. Kaputt, finito.... zostaliśmy najprawdopodobniej wessani przez jakiś temporalny bąbel do innej rzeczywistości w której potęgami w regionie są Federacja i Bajor. Walczące z rozrastającym sie Dominium. Do tego Breen wydali nam zgodę na odszukanie twego okrętu co jest też dziwne. Więc może nam wyjaśnisz tu parę spraw?

I. Thorne
    Uczestnik

Przez pewien czas humanoid nie był w stanie odpowiedzieć. Wreszcie...- Kłamstwa. Wszystko kłamstwa. Myślicie, że jesteście tacy podstępni? Powtórzcie lekcje oszukiwania. Ale jak już chcecie wiedzieć to nasz statek był na misji dyplomatycznej i żadnych tajnych urządzeń nie mieliśmy na pokładzie. Co z moimi towarzyszami?

Kaleh
    Uczestnik

Denevue zamachnął się ale powstrzymał swój odruch. Spokorniał i podał ocalonemu padda.- Tak wygląda rzeczywistość... pański okręt znaleźliśmy dryfujący i silnie uszkodzony w przestrzeni Breen. Gdy się zbliżyliśmy uaktywniło się jakieś urządzenie, a już chwilę póxniej mieliśmy na karku kilka szybkich myśliwców Jem'Hadar. Uratowały nas okręty Imperium Bajor co już nas samo w sobie zdziwiło... i mam nadzieję, że teraz pan zrozumie, że nie kłamiemy. My tylko chcemy wrócić do domu...

I. Thorne
    Uczestnik

- To mogę wam zatańczyć i zaśpiewać jak się wykuruje. Jestem dyplomatą i nie znam się na fizyce. W ogóle. Gdzie są pozostali członkowie załogi mojego statku?

Kaleh
    Uczestnik

- Wszyscy zginęli niestety. Resztki okrętu poza uratowanymi przez nas szczątkami zostały zniszczone przez Dominium z tej warstwy czasowej...

I. Thorne
    Uczestnik

- No to mamy totalnie przerąbane, chyba że ktoś z was wie jak wrócić, choć jak sądze nie macie pojęcia jak to zrobić. Nie martwcie się, ja też nie mam.

Kaleh
    Uczestnik

- Czyli jednak coś wiesz o tym? Przyszliśmy na ratunek, ale wiele więcej nie dało się zrobić... więc... może gdy Ciebie umiejętnie przesłuchamy, to przypomnisz coś sobie? - powiedział spokojnym aż do bólu i wybitnie sugestywnym głosem Denevue, widać, że nie miał humoru- Spokojnie, spokojnie - przyjął postawę dobrego gliny Sverrirr - Wydaje mi się, że damy radę. Może gdybyśmy dowiedzieli się coś więcej o technologii?- Dałem już to do zrobienia najlepszemu z zespołów. Głowią się.... ale wydaje mi się, że to będzie prostsze, tak sobie porozmawiać z tym panem. - zakończył chwytając skalpel- AHM... odprowadź na leżankę inżyniera i daj coś łagodnego na uspokojenie - zadecydował naukowy a Denevue bez oporów poszedł za hologramem. W końcu nachylił się nad rozbitkiem i zapytał: - To zacznijmy jeszcze raz. Możesz nam pomóc.... i przy okazji sobie.... a nie wiem jak mocne środki dostał inżynier. Ostatnimi czasy ledwo trzyma się kupy i niechciałbym by wymknął się spod kontroli... jeśli wiesz co mam na myśli.. to jak?

I. Thorne
    Uczestnik

- Czy wam szwankują translatory czy naprawdę odbiło?! Ile razy mam powtarzać, że nic nie wiem. Jestem dyplomatą, nie naukowcem. Na statku nie było żadnych tajnych urządzeń, lecieliśmy na rozmowę z gubernatorem sektora na rozmowy w sprawie kolonizacji. Ile razy mam to powtarzać???

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,141 do 1,155 (z 1,343 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram