Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Podporucznik Armin

PBF - Podporucznik Armin

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,066 do 1,080 (z 1,343 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Kaleh
    Uczestnik

- Prześlij ich po niego.... niech uważają na siebie. Mogą wziąć też jedno ciało do ekspertyzy. Niech AHM zrobi co w jego mocy.... aha... wpisać do akt że trzeba nam sprowadzić w końcu medyka z powołania a nie program...- Tak jest....

I. Thorne
    Uczestnik

- Nie mogę namierzy rannego. Jest w okolicy maszynowni, a ta wytwarza bardzo dużo zakłóceń. Mogę przesłać naszych ludzi w okolicy środka, a na rufę będą musieć się dostać sami. Za to jeden z trupów już jest w ambulatorium.

Kaleh
    Uczestnik

- Wykonać.... ale niech będą ostrożni.... Po chwili obie grupy znalazły się na pokładzie. Sprawnie podzilili się i dwiema kolumnami ruszyli przez obcy okręt rozglądając się uważnie. Po chwili wywołała ich Moon:- Yourassovskij, jesteście dowódcą grupy... melduj na bieżąco o wszelkich spostrzeżeniach...- Tak jest! - odparł najstarszy kadet

I. Thorne
    Uczestnik

W drodze do maszynowni kadeci pobieżnie zbadali parę ciał. Przyczyny śmierci były normalne dla okrętów po walce lub poważnych uszkodzeniach systemów wewnętrznych. Ciężkie rany, uszkodzenia mózgów lub rdzenia kręgowego, krwotoki wewnętrzne...Gdy brakowało już parę metrów do rannego trikordery ostrzegły przed zwrostem promieniowania. Jednak krótkotrwałe przebywanie w okolicy niczym nie szkodziło.- Pani kapitan, mamy rannego. To jeden z humanoidów. Wygląda z grubsza jak człowiek, ma też podobno budowę zewnętrzną i wewnętrzną. Oczywiście są różnice. Stan bardzo ciężki, opatrzenia od plazmy, złamane 2 żebra i ręka. Ale najgorsze to lewa noga. jest praktycznie zmieżdzona przez filar, który przygniótł obcego. Wygląda, że on też hamuje krwotok z nogi. Gdy się go pozbędziemy to wykrwawi się w kilka minut. Jest napromieniowany.

Kaleh
    Uczestnik

- Tnijcie phaserami... gorąco powinno zatamować ewentualny krwotok. Inaczej go nie wyciągniemy. Chyba, że AHM ma inną propozycję. Nie ma? Świetnie.... jak go odstawimy w jakieś cywilizowane miejsce to dadzą radę mu ją odtworzyć. Spróbujcie wyciągnąć jeszcze coś z ich bankó pamięci. Sverrir. Spróbuj stąd coś odzyskać. Warto się dowiedzieć co tu się wydarzyło...

I. Thorne
    Uczestnik

- Tylko, że może umrzeć z powodu bólu. Ale.. Tom, daj mu w nogę parę środków przeciwbólowych i jakiś paraliżujący. Dobrze. Teraz tniemy. - kadet nie wyłączył fonii i na mostku słychać było nieprzyjemny odgłos cięcia. Brakowało tylko woni palonego ciała. - Dobra, mamy go. Za 5 minut będziemy w strefie...- Kapitanie, zakłócenia z maszynowni wzrastają. Stają się coraz bardziej harmoniczne. Jak gdyby pulsują. Cholera, środka okrętu też nie można namierzyć teleporterem. Jak tak dalej pójdzie to w ogóle teleportery będą bezużyteczne.

Kaleh
    Uczestnik

- Dobra... zbierajcie się stamtąd.... Sverrir, Denevue... wszystko w wasze ręce. Wyciągnijcie ich stamtąd dowolnymi środkami.... i w jednym kawałku.

I. Thorne
    Uczestnik

- Idźcie do najbliższej śluzy. Wysyłam po was prom. - zarządził Ch'Rak.Kadeci zaczęli przemieszczać się, a tymczasem coś działo się w maszynowni. W ciągu minuty iość wyzwalanej energi wzrosła dwukrotnie.Prom przycumował i zaczął zabierać zwiad. Ranny był w stanie ciężkim, ale stabilnym. Gdy już zostali zabrani wszyscy i stateczek zaczął wracać do Apanachi, Sverrir krzyknął:- Tworzy się wyrwa kwantowa. Musimy... - okrętem zatrzęsło i błysnęło. Po chwili wszystko się uspokoiło.- Co to do cholery było? - zapytał Ch'Rak.- Nie mam pojęcia. Wszystko działa.- Prom cumuje.

Kaleh
    Uczestnik

- OK.... Sverrirr.... lekki skan okolicy.... ta wyrwa kwantowa nie napawała mnie optymizmem. Czy wszystko w porządku. Rannego niech zaniosą do ambulatorium. Chcę mieć pełęn raport i zawartość bankó pamięci jaką udało się odzyskać...

I. Thorne
    Uczestnik

- Zwiad nie zdobył żadnych danych. Nim się tym zajęli zostali ewakuowani.- Robię skan. N razie wszystko w porządku. W maszynowni transportowca ustała produkcja enegii. Mam pierwsze wyniki. Nie jesteśmy w jakims wszechświecie równoległym. Nie zmieniło się nasze położenie, wszystie gwiazdy są na swoim miejscu. Jest nawet sygnał od federacyjnych czujników na granicy z Breenami.

Kaleh
    Uczestnik

- OK.... zabieram nas stąd za moment. Ostrożnie do poprzedniej pozycji a potem cała naprzód do najbliższej Federacyjnej stacji. Niech AHM załata naszego rozbitka. Sverrir, jak skończysz skan daj znać. Mam dosyć przestrzeni Breen....

Ciemność, ciemność.... ból... gdyby tylko pamiętał....

I. Thorne
    Uczestnik

- Radzę zabrać uszkodzony okrętna hol. Wytrzyma niski warp, a zarobimy dzięki niemu dodatkowe punkty u Bree...- Wykrywam 3 okręty na kursie zbieżnym. To... szturmowce Dominium!

Kaleh
    Uczestnik

- OK... króka informacja do Breen..... bierzemy go na hol... całe szczęście ich szturmowce nie są zbyt szybkie. Jeżeli zaczną nas doganiać puszczamy naszą rybkę i spadamy z maksymalną możliwą prędkością....

I. Thorne
    Uczestnik

- Mamy malutki problem. One zaginają w szybciej niż nasza maksymalna prędkość. Kontakt za 3 minuty.

Kaleh
    Uczestnik

- OK... wysłać wiadomość do Breen że zostaliśmy przechwyceni przez Dominium na ich terenie. Podnieść osłony, załądować broń. Wystąpmy z pozycji siły....

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,066 do 1,080 (z 1,343 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram