Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Star Trek: PBF PL › PBF - Podporucznik Armin
Musiałeś czekać dośc długo - prawie trzy godziny.- Jesteśmy 19 minut od granic układu. - poinformowała cię pierwsza.
Pewnie wszedłem na mostek spoglądając od razu na ekran. Jak na razie nic nie wskazywał, ale można było to zmienić. - Chcę mieć sytuację na bieżąco na ekranie. Naukowy, zrób wstępny skan przestrzeni. Wypatruj nadlatujących Marauderów. Taktyczny, broń w pogotowiu. Jak tylko wyjdziemy z warp chcę mieć żółty alarm...
Wyszliście z warp.- Wykrywam sygnały kapsuł ratunkowych. Osiem sygnałów.- Brak sladów Marauderów.- Wykryłem szczątki trnasportowca. Są na orbiecie Kareno I.
Naukowy. Skan kapsuł, jeżeli na pokładzie są nasi to zlokalizować i przesłać ocalałych z kapsuł ratunkowych. Nie dam się nabrać na jakąś podłą sztuczkę z podszywaniem się pod rannych uzbrojonych żołnierzy. Później sprawdźcie co z transportowcem, czy ktoś żywy został na pokładzie. Taktyczny. Sprawdzajcie naszą przestrzeń, nie chcę mieć niespodzianek.
Zblizyliście sie do kapsuł.- We wszystkich są nasi. Przenosimy ich. Na transportowcu nie ma żywych.- Wykrywam coś w pasie. To okręty. Dwa klasy B'Rel i jeden Galor. Kontakt za 45 sekund.
Cholera! - zakląłem pod nosem chociaż na usta nasuwało się o wiele więcej ciężkich przekleństw. Przesyłajcie ich jak najszybciej na pokład. Uzbroić ochronę. Taktyczny załaduj wszystkie wyrzutnie torped. Mam nadzieję, że jednak nie będą nam potrzebne. LeBlanc, grzej silniki, spróbujemy uciec jak będzie już bardzo źle tylko damy im do myślenia najpierw. Moon, wywołuj ich.... Sverrir.... jakieś dane na temat sytuacji na Kardaz?
- Nie możemy włączyć pola warp będąc wewnatrz układu tak blisko słońca. - zauważyła LeBlanc.Rozpoczęliście trnasportować rozbitków. W ciągu jednej tury teleportowani zostali wszyscy z kapsuł oprócz ostatniej.- Kontakt z B'Relami za 20 sekund, z Galorem za 38.
Prześlijcie resztę jak najszybciej się da. Dlaczego te ich cholerne okręty nie odpowiadają. LeBlanc, silniki impulsowe w pogotowiu, musimy być gotowi na manewry, zakoduj od razu jakiś ładny unik. Scorpius, mierz w Galora, jakby co damy im coś na rozgrzewkę. Pierwszy, wywoływanie na wszystkich kanałach: Tu dowódca Federacyjnego okrętu USS Taurus. Zatrzymajcie swoje manewry. Powtarzam, zatrzymajcie silniki. To jest naruszenie obszaru uznawanego za przestrzeń Zjednoczonej Federacji Planet, oddziały pościgowe są w drodze. Wycofajcie się.... - kontynuowałem z absolutną pewnością w głosie i przekonaniem, kłamanie od czasu przesłuchań było główną rozrywką na lini Federacja - Kardaz dlatego wychodziło świetnie...
Nikt nie odpowiedział na twoje wezwania.- Mam reszte rozbitków.- B'Rele w zasiegu torped!1 B'Rel osłony 100%2 B'Rel osłony 100%Galor osłony 100% kontakt za 21 sekundUSS Taurus osłony 100%
LeBlanc, ustaw się do nich bokiem i manewruj ile się da. Spróbujemy się oddalić na odległość która pozwoli nam wejść w warp. Moon, spróbuj nawiązać kontakt z najbliższym okrętem Federacji, musi tu być jakiś patrol. Wzmocnić boczne osłony. Scorpius, celuj w silniki B'Reli z phaserów. Torpedy zostawimy na koniec.... najważniejsze to zyskać dystans...
Zaczęliście sie wycofywać jednak B'Rele były szybsze. Zaczęła się wymiana ognia.1 B'Rel osłony 81%2 B'Rel osłony 94%Galor osłony 100% kontakt za 2 turyUSS Taurus osłony 84%
Nie ma co unikać odpowiedzialności! - krzyknąłem - Scorpius, po jednej torpedzie w te małe draństwa. Walnij też ze wszystkich phaserów w ich silniki. Bądźmy szczerzy, nie mają szans... LeBlanc? Jak łapanie odległości? Moon, co z tą łącznością, chcę tu mieć za kilka sekund kontakt z kimkolwiek kto może nam pomóc...
Wystrzelone torpedy zostały z łatwościa ominete przez zwrotne okręciki. Teraz one odpaliły torpedy. Obie trafiły w cel.- Nie mamy łaczności. Jesteśmy zagłuszani.1 B'Rel osłony 49% wyrzutnia przeładuje się za 2 tury2 B'Rel osłony 74% wyrzutnia przeładuje się za 2 turyGalor osłony 100% kontakt za 1 turęUSS Taurus osłony 16% 2 wyrzutnie przeładują się 2 tury, 2 załadowaneZa 1 turę mozna wejść w warp
LeBlanc, cała naprzód! Ch'Rak! Draniu! Daj nam więcej mocy, musimy odbudować nasze osłony jaknajszybciej! Scorpius, walnij torpedami jeszcze raz w te podłe B'Rele i popraw z phaserów dla pewności.... jak stan rozbitków? Mam nadzieję że w normie... LeBlanc... masz moją zgodę na wejście w WARP gdy tylko się da...