Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Podporucznik Armin

PBF - Podporucznik Armin

Wyświetlanie 15 wpisów - od 271 do 285 (z 1,343 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

- Że co? Jakich pirackich wypadów? I to jest MÓJ okręt i jakoś jeszcze go nie zdefasonowałam!

Kaleh
    Uczestnik

- Dobra. Zacznijmy od początku... - I opowiedziałem jej w tym czasie historię mojego okrętu, atak bliżej niezidentyfikowanych sił oraz moje nazwijmy to porwanie...

I. Thorne
    Uczestnik

- Nic nie rozumiem. Słyszeliśmy o Dominium w waszym świecie, ale u nas w Gammie nic takiego nie ma. To nie nic wspólnego z naszymi akcjami przeciwko Sojuszowi. I nikt tu cię nie zapraszał. Pewnie znowu popsuł wam się teleporter.

Kaleh
    Uczestnik

Roześmiałem się serdecznie... - Przykro mi najdroższa, ale to raczej wam się popsuł. Wiem jak się czuję po przesyłaniu naszym sprzętem... poza tym "porwaliście" mnie przed meldunkiem z naszego okrętu... dobra... rozumiem sojusz, walka, zbrodnie i tak dalej, ale... czy możecie mnie odesłać z powrotem? Walczyłem już z WASZYMI Kardazjanami i odrobinę skopaliśmy im tyłek, ale wolę NASZYCH...

I. Thorne
    Uczestnik

- Chyba mnie nie słuchasz. Nikt tu cię nie prosił, a nawet paru to w nie smak. Żeby kogoś przerzucić do lustrzanego to w tamtym miejscu musi być obiekt materialny. Bo inaczej puf i cię nie ma. I obecnie nie ma czasu na zabawę z odsyłaniem. I przydasz się jako tutejszy Armin. - nacisnęła komunikator. - Moon do mostka. Jak tam?- Jesteśmy na holu. Wracamy do bazy. Z gondolą warp jest źle. Wymaga solidnego remontu.- Niech to szlag. - popatrzyła ciebie. - Dobra Armin. Obecnie jesteś moim PO. I słuchaj mych rozkazów bo... - pohroziła ci palcem.

Kaleh
    Uczestnik

- Zdecydowanie bardziej podobasz mi się w tej rzeczywistości... - powiedziałęm i ruszyłem na mostek na odchodnym rzucając przez ramię: - Tak jest!

I. Thorne
    Uczestnik

Moon poszła za tobą.- A jaka jestem w tamtej?

Kaleh
    Uczestnik

Idąc dalej w stronę mostka powiedziałem tylko zdawkowo: - Wydaje mi się, że mniej... żywiołowa...

I. Thorne
    Uczestnik

- A ty jesteś bardziej powściągliwy. - weszliście na mostek. - Status.- Wracamy do bazy. Będziemy w niej za około 2 godziny.- Dobrze. Odwołać czerwony alarm. Wachta beta na stanowiska. Do czasu dolotu do bazy dowodzi Armin, który powrócił z tajnej misji. Armin, mostek jest twój. - udała się w kierunku drzwi.

Kaleh
    Uczestnik

Skinąłem jej głową i usiadłem w fotelu czekając na pojawienie się wachty beta. Gdy już znaleźli się wszyscy na mostku powiedziałem tylko: - Znacie swoje zadania... chcę być o wszystkim informowany. Po tych słowach usiadłem patrząc w bezkresną przestrzeń rozpościerającą się przed okrętem. Gdzieś tam jest dom.... tylko gdzie? I rozpocząłem tak swoją nową podróż w nieznane...

I. Thorne
    Uczestnik

Po 30 minutach lotu wlecieliście w obszar Badlands. Prawie od razu trafiliście na jakąś burzę. Okrętem niemiłosiernie trzęsło. Czułeś się jak na rodeo.Po 90 minutach telepania miałeś dość tego wszechświata i wszystkich co w nim mieszkali. Na szczęście okręty wyszły z warp. Oczom twym ukazały się granice układu. Bardziej nieprzyjaznego i zaśmieconego przez asteroidy nigdy nie widziałeś. W środku jasno świeciło małe, niebieskie słońce, okrążające je planety wyglądały na wymarłe.

Kaleh
    Uczestnik

Wywołałem Moon mówiąc krótko: - Jesteśmy.... - A do załogi powiedziałem: - Znacie cel... kontynuować kurs, tylko oby mniej trzęsło... - I zagłębiłem się z powrotem w swoich wcale niewesołych myślach...

I. Thorne
    Uczestnik

Wiedzieli co mają robić i z zasady nic nie robili. Przecież Defiant był holowany.Okręty udały się ku jednemu z pasów asteroid. Tam podleciały do jednej z największych skał. Nagle część skały zaczęła się przesuwać, ukazując wlot. Wewnątrz znajdowała sie ukryta baza rebeliantów.

Kaleh
    Uczestnik

Zamarłem w oczekiwaniu co nastąpi podziwiając ogrom prac jaki został włożony w zbudowanie tak dobrze ukrytej bazy...

I. Thorne
    Uczestnik

Defianty wleciały do środka mrocznej bazy. Sternik powoli przycumował na silnikach manewrowych. Po chwili podłączeni byliście do tej dziwnej stacji.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 271 do 285 (z 1,343 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram