Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Lagh SaH

PBF - Lagh SaH

Wyświetlanie 15 wpisów - od 121 do 135 (z 171 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Hemrod
    Uczestnik

Otworzył szeroko usta ze zdziwienia -Co?- powiedział niespokojnym tonem -Nie chciałem zabić kapitana!- dodał zaraz po tym prawie krzycząc -To jakaś pomyłka! To nie ja! Jestem niewinny!- zaczął krzyczeć, jednocześnie podnosząc się ze swojego miejsca

fluor
    Klucznik

- Spokojnie, beq. Wszystko wskazuje na was, więc jeśli macie coś na swoją obronę, to właściwy moment, żeby to wyciągnąć.

Hemrod
    Uczestnik

-Nie zrobiłem tego. Bo niby jak mógłbym to zrobić? I po co? Zresztą większość czasu spędzam w kuchni, nie miałbym zrobić tego kiedy. Jestem niewinny!-

fluor
    Klucznik

- Ja może jestem w stanie uwierzyć w Twe słowa, ale wątpię by kapitan był równie wyrozumiały. Kto mógłby chcieć jego śmierci? Może coś wam się o uszy obiło przypadkiem?

Hemrod
    Uczestnik

-Załoga trochę mówiła, ale nikt by tego nie zrobił. To wojownicy, a trucizna jest niegodna - powiedział asystent kucharza z pełnym przekonaniem

fluor
    Klucznik

- Ale twarzą w twarz nikt nie miał odwagi? Wojownicy!

Hemrod
    Uczestnik

Pomocnik kucharza, nie odezwał się na twoje słowa, spokojnie wpatrując się w twoją twarz.

fluor
    Klucznik

- Wystarczy. - westchnął SaH. Wezwał strażnika, by odprowadził więźnia i udał się na mostek.

Hemrod
    Uczestnik

SaH dotarł na mostek bez najmniejszego problemu. Chociaż zauważył, więcej uzbrojonych patroli. W powietrzu wysiało napięcie, które dałoby się ciąć bat'lehem. Po wyjściu z windy spojrzał na niego jeden z ochroniarzy i przepuścił. Mostek omalże opustoszał ze zmiany alfa. W fotelu siedział kapitan, a na swoim miejscu pozostał tylko operacyjny. Reszta stanowisk obsadzona była przez podoficerów i załogantów. Kapitan po chwili obrócił się w jego stronę -Jak wyniki śledztwa?- zapytał

fluor
    Klucznik

- Niezbyt zadowalające. - odparł SaH. - Nikt nic nie wie, każdy twierdzi, że jest niewinny.

Hemrod
    Uczestnik

Kapitan zastanowił się chwilę -W takim razie zabijmy wszystkich. Tak dla pewności. Pańskie metody, nie zadziałały czas na moje - jego głos był zimny jak stal, nie wyrażał żadnych emocji. O śmierci tych osób, mówił tak jakby zamawiał kielich krwawego wina.

fluor
    Klucznik

- Nie ma pan, kapitanie, żadnej pewności, że zabija zamachowca, a traci część swojej załogi i to w taki sposób.

Hemrod
    Uczestnik

Kapitan zastanowił się chwilę nad swoją odpowiedzią. Wyglądał, że na poważnie rozważa twoje słowa, widocznie nikt nie pragnął mu wcześniej czegoś takiego uświadomić. Po chwili odezwał się jednak -Jest trochę racji w tym co mówisz. Jednakże ich śmierć będzie przykładem ... jeżeli wśród nich nie ma prawdziwego zamachowcy, taki pokaz siły powinien go wystraszyć. A oni z pewnością są czegoś winni -

fluor
    Klucznik

- Porzućmy ich na jakiejś planecie. Już sam fakt wygnania z załogi będzie dla nich wystarczającym upokorzeniem.

Hemrod
    Uczestnik

Kapitan skinął głową -Niech tak będzie, to niezły pomysł - popatrzył na sternika -Zmień kurs, do najbliższej planety zdolnej podtrzymać życie, a nie będącej często odwiedzanej -Tamten zaczął sprawdzać -Jest taka jedna, dzień drogi stąd, ale nadłożymy tylko pół. Znajduje się poza głównymi szlakami. Mała, raczej skalista, na dole skali planet klasy M--Świetnie, lecimy tam- okrętem szarpnęło gdy zmieniał kurs i przyspieszał -Piękny pomysł - powiedział dowódca patrząc na ciebie

Wyświetlanie 15 wpisów - od 121 do 135 (z 171 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram