Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Lagh SaH

PBF - Lagh SaH

Wyświetlanie 15 wpisów - od 106 do 120 (z 171 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • fluor
    Klucznik

- Kapitan twierdzi, że ktoś usiłował go otruć. Nie dowierzam mu, gdyż dał się poznać jako osoba zbyt szybko ferująca wyroki, jednak powinienem zbadać tę sprawę. Chociażby po to, by uzyskać wasze uwolnienie. Powiedz mi po kolei gdzie przebywałeś od startu misji i przejścia do maszynowni.

Hemrod
    Uczestnik

-Byłem wszędzie - powiedział jednocześnie wzruszając ramionami -W końcu to moja robota. Musiałem sprawdzić cały okręt. Upewnić się, że wszystko jest w porządku. Kiedy mnie aresztowali sprawdzałem zbrojownię - odpowiedział Lagh przypatrując się SaHowi.

fluor
    Klucznik

- Dobrze. Gdy tylko będę wiedział coś więcej, dam ci znak. - odparł SaH i wyszedł by poprosić strażnika o wprowadzenie kucharza.

Hemrod
    Uczestnik

Po chwili wprowadził on kucharza. Wyglądał na zdziwionego, przestraszonego i niepewnego. Wpatrywał się w SaHa mętnym wzrokiem ... kiedy strażnik posadził go na krześle próbował się wyrwać. Ale szybko cios po twarzy uspokoił go.

fluor
    Klucznik

- Kapitan oskarża was o próbę otrucia żołnierzu. Jeśli macie coś na swoją obronę, mówcie to szybko albo umrzecie wysoce niehonorową śmiercią. - SaH nie silił się już na łagodne podchody, bo czuł, że nie ma zbyt wiele czasu.

Hemrod
    Uczestnik

-Ja nic nie wiem! Jestem niewinny! - SaH powtórzył swoje pytanie, ale kucharz wyglądał na bardzo roztrzęsionego. Cały czas powtarzał, swoją mantrę: "Ja nic nie wiem, jestem niewinny". Wyglądało na to, że dogadanie się z nim będzie trudniejsze niż przypuszczał.

fluor
    Klucznik

- tammoH (cisza!) Czy podaliście kapitanowi krwawe wino?

Hemrod
    Uczestnik

Kucharz pokiwał przecząco głową -Nie. Ja je tylko nalałem! Zaniósł je mój pomocnik -

fluor
    Klucznik

- Gdzie mogę znaleźć resztę zapasów wina? Chodzi mnie o ten rodzaj, który dostał kapitan.

Hemrod
    Uczestnik

Kucharz uspokoił się, popatrzył na SaHa z lekkim zdziwieniem i zmieszaniem -Oczywiście w magazynie żywności- odpowiedział

fluor
    Klucznik

- Dobrze. To wszystko co chciałem wiedzieć. - odparł SaH. Kazał wyprowadzić kucharza i postanowił pominąć przesłuchanie pomocnika. Najpierw należało zbadać ów magazyn. Zorientował się na planie okrętu gdzie się znajduje magazyn żywności i udał się tam, gotów przeskanować zapasy kapitańskiego wina.

Hemrod
    Uczestnik

Wszedłeś do ogromnego pomieszczenia, w którym znajdowały się liczne skrzynie. Odnalazłeś zapasy kapitańskiego wina i zacząłeś je skanować .... po godzinie i przeskanowaniu połowy butelek, wiedziałeś tylko jedno ... że niektóre butelki były "chrzczone".

fluor
    Klucznik

"Nie ma jednak śladu trucizny... Niedobrze." - pomyślał SaH. Pozostała jeszcze rozmowa z pomocnikiem kucharza. SaH wrócił do aresztu i wezwał go na przesłuchanie.

Hemrod
    Uczestnik

Do pokoju wprowadzono młodego Klingona. Usiadł na krześle, wbijając wzrok w SaHa. Po chwili odwrócił go jednak, nie mogąc wytrzymać spojrzenia, pierwszego oficera. Wpatrzył się w kąt pokoju i milczał.

fluor
    Klucznik

- Sporo się już dowiedziałem... - zaczął SaH do młodego beqa. - Nie wiem tylko jednego. Dlaczego życzyliście śmierci kapitanowi okrętu...

Wyświetlanie 15 wpisów - od 106 do 120 (z 171 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram