Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - Lagh SaH

PBF - Lagh SaH

Wyświetlanie 15 wpisów - od 76 do 90 (z 171 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • fluor
    Klucznik

- A to niby dlaczego? W przypadku gdyby zamach się powiódł to właśnie na mnie spoczywałby obowiązek ścigania zamachowców. Chcę rozmawiać z kapitanem.

Hemrod
    Uczestnik

-Kapitan jest w swoim gabinecie. Z pewnością pana przyjmie - odpowiedział ci operacyjny, odwracając się do tyłu i kiwając lekko głową. Dwójka wojowników przy drzwiach odsunęła się lekko robiąc przejście.

fluor
    Klucznik

SaH spojrzał groźnym wzrokiem na strażników i wszedł do gabinetu.Sprawy przybrały groźny obrót, był pierwszym oficerem a nie przedszkolakiem.- Kapitanie, czy może mi pan powiedzieć kim ja jestem? I co się tu dzieje?

Hemrod
    Uczestnik

Kapitan spojrzał na niego z ukosa -Jesteś pierwszym oficerem! Ale dopiero od niedawna! A miał miejsce zamach! - wiało od niego silnym zapachem alkoholu, poza tym mówił lekko nieskładnie jak pijany. -Potrzebuję pełnego zaufania!- dodał po chwili

fluor
    Klucznik

- Więc proszę mi dać szansę zasłużyć na to zaufanie. Kapitanie, sam Qagh HoD przydzielił mnie na ten okręt, nie sądzi chyba pan, że wybrał byle kogo na pierwszego oficera dla pana.

Hemrod
    Uczestnik

Klingon przyjrzał się jemu uważnie -Tak ... masz rację ... - przerwał na chwilę zastanawiając się co ma dalej powiedzieć -Musimy pozbyć się zamachowców. Zaaranżuj jakiś wypadek .... - powiedział spokojnym tonem nie odrywając wzroku ze swojego pierwszego oficera.

fluor
    Klucznik

- HoD, najpierw trzeba ustalić kto jest zamachowcem. Trzeba przeprowadzić śledztwo.

Hemrod
    Uczestnik

-Zamachowcy siedzą w więzieniu. Wątpisz w to? Możesz przeprowadzić śledztwo, ale więźniowie mają zginąć!-

fluor
    Klucznik

- Nie. To zamachowcy mają zginąć, a nie pańscy załoganci! Proszę mi powiedzieć co się stało, jak właściwie ten cały zamach się odbył.

Hemrod
    Uczestnik

Kapitan zaczął ciężej oddychać. Na jego twarzy wymalowana była wściekłość. Patrzył na SaHa z mordem w oczach.-Kwestionujesz moje rozkazy! - wysyczał w końcu -Powiedziałem co powinno się stać! Niech to będzie nauczka, dla wszystkich którzy pomyślą o zdradzie!-

fluor
    Klucznik

- Zdrajcy powinni zginąć. Proszę mi powiedzieć co się stało, dlaczego oni wszyscy są w więzieniu.

Hemrod
    Uczestnik

Klingon nadal wyglądał na wściekłego. Zaczął jednak mówić -Jak to dlaczego siedzą w celi?! Głupi jesteś czy co?! Przecież zatruli moje wino! Chcieli mnie zabić kucharz i ten jego pomocnik! Ktoś ich do tego zmusił, a szef ochrony temu nie zapobiegł! Napewno jest w spisku! - zamilkł najwidoczniej zastanawiając się mocno nad czymś. Powoli podniósł się ze swojego miejsca i podszedł do pierwszego oficera-Musimy odkryć spisek! I zniszczyć spiskowców za nim zaatakują ponownie! Chciał bym abyś się tym zajął-

fluor
    Klucznik

- Dobrze, kapitanie. Zajmę się tym i zlikwiduję spisek. Gdzie jest to zatrute wino? Chciałbym je zbadać.

Hemrod
    Uczestnik

Kapitan wskazał ręką, na róg pokoju gdzie leżał rozbity puchar. Niewiele tego wina zostało, po prawdzie nie bardzo można było je zbadać. Szczególnie że te resztki były w jednej z roztrzaskanych części naczynia. Tymczasem jego dowódca ponownie zajął miejsce w swoim krześle i jakby odpłynął.

fluor
    Klucznik

SaH wyjął skaner i zaczął badać pozostałości napoju na zawartość substancji toksycznych.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 76 do 90 (z 171 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram