Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Star Trek: PBF PL › PBF - kapitan Qumos
Falcon wykonał kolejny nawrót i zaatakował broń na fregacie. Celne strzały dezruptorów bardzo szybko uszkodziły jej przednią broń. Wtedy orioński statek zaczął uciekać.FAS Delia osłony 5% tylna wyrzutnia przeładowana przednia przeładuje się za 1 turęZmodyfikowana oriońska fregata osłony 0% średnie uszkodzenia pancerza, uszkodzone przednie dezruptory, wyrzutnia przeładuje się za 1 turę Hideki 1 osłony 3%Norin osłony 65% wyrzutnie przeładuja się za 1 turę
- Rozwallić tego Hideki potem gonimy Fregate i wysyłamy na pokład grupę abordażową.
Orioński statek wskoczył w warp i wycofał się z walki. Hideki tez trzymał się z daleka. Pozostał tylko jeden przeciwnik - Norin.Obie strony wymieniły strzały. Choć Norin miał wyższy poziom osłon, to ty miałeś je lepsze technologicznie. Mimo tego i tak straciłeś osłon. Kardazjański statek nie chciał przeprowadzać abordażu i uparcie strzelał w okolice mostka.FAS Delia osłony 0% lekkie uszkodzenia pancerza wyrzutnie przeładowaneZmodyfikowana oriońska fregata ucieczka z pola walkiHideki 1 osłony 3%Norin osłony 41% wyrzutnie przeładowane
- Pełna salwa w Norina potem przelatujemy nad nimi i walimy z tylnego uzbrojenia.
Norin odłączył większość systemów, by wzmocnić swe osłony i poczeakł aż przelecicie nad nim. Wtedy odpalił torpedy. Te z bliskiej odległości trafiły w cel.- Zostaliśmy zniszczeni. - rzekł Draken. - Ale i tak poszło nam całkiem dobrze, prawda? - uśmiechnął się.
- Tak jestem usatysfakcjonowany gdybyśmy nastawili się na zniszczenie wroga a nie przejęcie jakiegoś okrętu wygrali byśmy zmiana Beta na mostek macie wolne zasłużyliście na to. - powiedziałem i sam ruszyłem do swojej kwatery aby sprawdzić jak IHF idzie sprzedawanie patrolowca i niewolników.
Transportowiec miał jeszcze trochę czasu do końca aukcji, a jego cena wzrosła od ostatniej informacji o 73 sztabki. Licytantów było kilku i przebiajli się co pewien czas o parę sztabek.Większość niewolników nie była jeszcze wystawiona na sprzedaż z powodu przesłuchań przez talariańskie służby bezpieczeństwa. Jeden był licytowany,a drugiego sprzedano 3 godziny temu za 300 sztabek do talariańskiej kopalni cynku na jedenj z kolonii karnych.
Postanowiłem wykonać obliczenia ile kosztowała by wymiana dezruptoruw na mocniejsze z uwzględnieniem oddania obecnie używanych.Zrobiłem 2 obliczenia cenę za używany i za nowy sprzęt.
Nowiótki dezruptor klasy 18 (wymieniany był klasy 16) kosztował u Romulan około 7500 sztabek, więc wymiana całej broni pochłonęłaby 30 000 sztabek.Gdyby w jednocześnie oddawano 16 to wymiana zamknęłaby się w 1 500 sztabek czyli łącznie 6 000. Oczywiście stocznie za większe zamówienia dawały rabaty.
Usatysfakcjonowany tymi informacjami zreplikowałem szklankę wody ślazowej i zająłem się książką czekając na przybycie do celu.
Lot był spokojny i nie wydarzyło się w czasie jego trwania nic istotnego.Wreszcie zostałeś poinformowany, że za 20 minut Delia znajdzie się na orbicie Salabadii II, gdzie mieliście dokonać wymiany przesyłek.
Odebrawszy informacje udałem się na mostek i czekałem aż wejdziemy na orbitę.
Planeta była niezależnym swiatem na terytorium Federacji, choć jak wskazywały czujniki nie stroniła od handlu z nią, bo na orbicie była 2 transportowce i Norway.Szybko zostaliście wywołani.- Chan Temize z Zjednoczonego Emiratu Urube. - przedstawił się. - Jak mniemam macie przesyłkę od pana Qmeka? W takim razie zapraszam z nią do mego pałacu.
- Oczywiście czekam na koordynaty do transportu - odpowiedziałem po czym udałem się razem z przesyłką i oficerem ochrony do sali transportera po czym przeniosłem na wskazane koordynaty.
Pojawiliście się z przesyłką w przedsionki jakieś dużej sali. Gwardziści przeszukali was i odebrali ochronie broń. Tobie jako oficerowi pozwolili zachować dezruptor.- Pan już czeka. - rzekł jeden z nich i rozstąpiły się wrota.Weszliście do ogromnej komnaty, długiej na jakieś 100 metrów. Gdy doszliście do jej końca, zobaczyliście na złotym tronie bogato ubranego humanoida. Obok niego na mniejszym tronie siedziała jedna z najpiekniejszych kobiet jakąś widziałeś w swoim życiu. Nawet te wygenerowane w holodeku nie mogły się z nią równać.- Chan Temize. - rzekł stojący obok tronu komicznie ubrany karł. - Pan wszystkich kobiecych ciał w promieniu 300 kilometrów. Nie przepuści żadnej, nawet...- Cicho, wesołku. Chcę zobaczyć towar nim przekażę swój.Gwardziliści, którzy dźwigali skrzynie, otworzyli jedną z nich. Ze środka wyjeli nowiótkie, federacyjne karabiny fazerowe.- Doskonale. - rzekł chan. - To pokaże naszym wrogom, że jesteśmy lepsi. Oto mój towar. - wskazał na drzwi, za których wyszły trzy piękne kobiety. - Sądzę, że Qmek będzie zadowolony z ich usług. Są wszechstronnie wykształcone w ferengijskiej anatomii.