Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,216 do 1,230 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

- Rozumiem dziękuje za informacje - po rozłączeniu kazałem jeszcze spieniężyć rachunek na 20 lekuw w Unii Kardazjanskiej i zamienić na latinum po czym mogłem położyć się spać czekając na odlot.

I. Thorne
    Uczestnik

Otrzymałeś potwierdzenie o niezwłocznym przekazaniu tej informacji odpowiedniej komórce IHF w Unii.Nikt nie przeszkadzał ci we śnie. Gdy rano obudziłeś się czekała informacja, że na patrolowiec jest oferta na 1 120 sztabek.

Pitmistrz
    Uczestnik

Kiedy wstałem postanowiłem sprawdzić kiedy jest planowany odlot.

I. Thorne
    Uczestnik

Odlot był planowany na 16. Punkt zbiórki to okolice Uranu.

Pitmistrz
    Uczestnik

Wychodziło na to że mam jeszcze trochę czasu dlatego postanowiłem przejść się do mesy i sprawdzić jak się ma sprawa z jedzeniem.

I. Thorne
    Uczestnik

Vespa, która od czasu uwolnienia z niewoli piratów pracowała w kuchni, właśnie wrzeszczała na pomocnika, który rozsypał przyprawy. na twój widok uśmiechnęła się.- Całe zamówienie zostało dostarczone. Wiekszość zapakowałam do magazynu, w kuchni zostawiłam tylko przyprawy. Kupiłam też trochę nasion i sadzonek. W czasie lotu spróbuję coś z nich wychodować.

Pitmistrz
    Uczestnik

- A czy można dostać coś do jedzenia?

I. Thorne
    Uczestnik

- Oczywiście. Dziś polecam rybę z Cor Caroni w sosie beszamelowym. Choć uprzedzam, że mięso zreplikowałam. pierwsze danie z naturalnej żywności będzie za 2 dni.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobrze niech będzie - powiedziałem po czym wziąłem potrawę i usiadłem przy stoliku do picia wziąłem mleko Andoriańskiej krowy.

I. Thorne
    Uczestnik

Gdy konsumowałeś obia to do mesy wchodzili i wychodzili załoganci. jedni tylko brali na wynos, inni siadali przy stolikach i dyskutowali na różne tematy. Vespa uwijała się przy kontuarze, przyjmując zlecenia i wydając posiłki głodnym. Dobrze, że do pomocy miała poprzedniego szefa kuchni (gotował znośnie, ale gorzej niż Vespa) i kelnerkę (tak samo ładną jak zręczną).

Pitmistrz
    Uczestnik

Po posiłku pozostało tylko sprawdzić czy wszystko jest gotowe na odlot i czekać

I. Thorne
    Uczestnik

Praktycznie wszystko było gotowe. Gdy po 10 minutach lądownik dostarczył ostatnie części zamienne i masę do replikatorów to otrzymałeś informację, że jesteście gotowi do wylotu.Jednocześnie za patrolowiec oferowano już 1 600 sztabek. Ofertę przysłało talariańskie konsorcjum handlowe.

Pitmistrz
    Uczestnik

Ruszyłem na mostek kiedy byłem na miejscu powiedziałem - Sternik kurs na miejsce zbiórki -

I. Thorne
    Uczestnik

W punkcie zbornym krążyło juz kilka okrętów IHF. Inne przybywały co parę, paręnaście minut.Pozstawało około 3 godzin do godziny wylotu i z warp wyskoczyły Maraudery. Było ich 20, a z nimi przyleciało kilkanaście różnych statków ochrony.

Pitmistrz
    Uczestnik

Pozostało czekać na odlot lub jakieś rozkazy.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,216 do 1,230 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram