Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,201 do 1,215 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Jeśli załoga miałaby jeść tylko naturalne jedzenie to koszt wynosiłby z 300 sztabek, ale dzięki umiejętnemu łączeniu replikowanego z naturalnym to koszt spadał nawet do 50.O dokładne zapotrzebowanie trzeba było zapytać dziewczynę Drebesza, bo to ona rozdawała karty w mesie.

Pitmistrz
    Uczestnik

Postanowiłem zakupić towary luksusowe za 500 sztabek nie były to drogie rzeczy ale było tego dużo jednocześnie połączyłem się z okrętową kucharką i poprosiłem o listę potrzebnego zaopatrzenia które mam zamówić.

I. Thorne
    Uczestnik

Pracownik IHFu zapewnił cię, że towar będzie dostarczony w godzinę, a kucharka zapytała ile chcesz wydać kasy i na jaki okres ma starczyć naturalne jedzenie.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Tyle ile będzie trzeba na okres 2 tygodni lub jednego miesiąca przygotuj 2 listy - odpowiedziałem

I. Thorne
    Uczestnik

Listy gotowe były w 10 minut. Jedna wymagała 100 sztabek, druga prawie 200.

Pitmistrz
    Uczestnik

Wybrałem opcję na 1 miesiąc 200 sztabek to nie tak dużo za naturalne jedzenie

I. Thorne
    Uczestnik

Zamówienie poszło, a tymczasem wezwano cię do pokoju teleportera bo czekała juz przesyłka dla ciebie z bazy w Antwerpii.

Pitmistrz
    Uczestnik

Udałem się tam niezwłocznie.

I. Thorne
    Uczestnik

W pokoju teleportera stało juz kilka pokaźnych skrzyń. Na jednej z nich był padd z rachunkiem i fakturą do skopiowania, który po pokwitowaniu miał być odesłany z powrotem do nadawcy.

Pitmistrz
    Uczestnik

Szybko załatwiłem formalności i kazałem odesłać skrzynie do mojej prywatnej ładowni.Kiedy wróciłem do gabinetu sprawdziłem ile kosztował by silniejszy generator pola integracyjnego dla mojej jednostki.

I. Thorne
    Uczestnik

Standartowy generator SIF kosztował 1 000 sztabek, ale najlepsze chdziły po 2 500.

Pitmistrz
    Uczestnik

Postanowiłem się tym zająć kiedy przyjdą pieniądze za patrolowiec a na razie postanowiłem sprawdzić czy nie da się jakoś ulepszyć wyrzutni torped.

I. Thorne
    Uczestnik

Niestety nie dało się ich w jakikolwiek sposób ulepszyć. Były to standartowe wyrzutnie montowane w romulańskich jednostkach od lat. Chodziło sprawnie, bezawaryjnie i szybko jak tylko się dało.Po sprawdzeniu tych wyrzutni otrzymałeś połączenie z Pelkiem, Młodszym Wystawnikiem Aukcyjnym IHF.- Dzień dobry, panie Qumos. - przywitał cię. - Patrolowiec został wystawiony na publicznej aukcji z cena wywoławczą 1 100 sztabek złotego latinum, choć prawdę mówiąc powinien pujść przynajmniej za 2 000. Prowizacje i koszty odliczymy od wylicytowanej sumy, a pańska działka czyli 75% pozostałej własności przelejemy na okrętowe konto z podziałem piątkowym. Oprócz tego mam przyjemnosć poinformowania pana o zakończeniu przeszukania patrolowca. Wartość znalezionych towarów, po odliczeniu kosztów wynosi 13 sztabek 3 paski i 89 listków złotego latinum i również zostanie przelane na podziałowe konto. Życzę panu miłego dnia i polecamy się na przyszłość w tranzakcjach związanych z zakupem lub sprzedażą okrętów.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dziękuje za informację a co z pozostałym towarem który zostawiłem do sprzedania?

I. Thorne
    Uczestnik

- Jeśli panu chodzi o wyposażenie patrolowca typu złote narzuty i inne zdobienia to jest to sukcesywnie sprzedawane. Osobiście nie zajmuje się tym problemem, ale proszę być pewny, że po sprzedaży całej towaru otrzyma pan stosowną informacje i przelew pieniędzy.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,201 do 1,215 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram