Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,156 do 1,170 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

- Aż takich strat się nie spodziewałem ale jak największe zniszczenia były zamierzone aby zapanował chaos i przynajmniej częściowo uniemożliwił skuteczną obronę - odpowiedziałem - pana zadaniem było robić to po cichu na czym pan skończył misję jeśli można spytać?

I. Thorne
    Uczestnik

- Niestety nie mogę o tym mówić. To jest tajne. Zostaje pan na dłużej tutaj czy leci z misją na tereny romulańskie wraz z DaiMonem Qmekiem?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Wybieram się razem z nim mam przeczucie że nieźle tam zarobie po za tym i tak miałem zahaczyć o jakąś Romulańską bazę i zrobić zakupy. - odpowiedziałem - czy może mi pan coś powiedzieć o zbliżającym się pakcie Federacyjno-Romulańskim nie miałem niestety czasu sprawdzić informacji.

I. Thorne
    Uczestnik

- Oczywiście, ze tak. W końcu to jest zbytnia tajemnica. Jutro ma być podpisany wstępny protokół, choć oficjalny traktat pewnie parafują pod koniec Konferencji. Z zasady sprawa jest prosta, Strefa Neutralna nada będzie buforem między państwami, ale teraz będzie można oficjalnie handlować, bo przekroczenie jej nie będzie pretekstem do wojny. Mimo tego traktatu Klingoni i tak pewnie będą się prztykac z Romulanami. Chyba oni lubią tą swoją chłodną wojnę.W tej samej chwili jego komunikator powiedział parę dziwnych, bełkotliwych słów, a Tavik przeprosił i wyteleportował się. Nagle inni oficjelowie tez zaczeli otrzymywac komunikaty.- kapitanie, tu Draken. - odezwał się twój. - Tu są jakieś kosmiczne jaja. Przed chwilą Romulanie oficjalnie ogłosili, że niedawno odkryli ikoniańskie szczątki na jednej z ich planet koło Strefy i zaprosili Federacje do współnej pracy nad odkryciem technologii, które można użyc przeciwko Borgowi.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Ikonianie jak by tak dorwać trochę ich technologi to było by coś ale nie widzę szans dzięki za informacje - powiedziałem po czym się rozłączyłem i popatrzyłem po gościach szukając jakiś romulan z którymi można by było podyskutować o Ikonianach.

I. Thorne
    Uczestnik

Był jeden na sali. Właśnie z niewinną miną dyskutował z dwoma Kardazjanami i Ferengim.

Pitmistrz
    Uczestnik

Podszedłem do nich i wykonując gest powitalny powiedziałem - Witajcie panowie nazywam się Qumos zapewne wiecie o badaniach Ikoniańskich ruin jeśli nie macie nic przeciwko chciał bym o tym podyskutować.

I. Thorne
    Uczestnik

- Alez oczywiście. - odparł Romulanin. - Słyszał pan o akcji Galae na Betrassie?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Niestety ale nie miałem okazji - odpowiedziałem spokojnie.

I. Thorne
    Uczestnik

- Nie wie pan o tej drace sprzed kilku tygodni? Przecież każdy o tym mówił... No dobrze. Ujmijmy to w skrócie. Po incydencie z Ikonią i wirusem komputerowym, który prawie zniszczył USS Enterprise i naszego D'deridxa, a wcześniej zakończył żywot USS Yamato, Federacja i Imperium podpisały tajne porozumienie o zniszczeniu każdej napotkanej technologii Ikonian. Jesli tego nie zrobi to druga strona może użyć dowolnych środków by to zrobić. W kwadrancie gamma Doiminium odkryło jeden Wrota i kapitan Sisko się ich pozbył. Na Betrassie jednak Federacja tego nie zrobiła, więc wpadliśmy z wizytą i zezłomowaliśmy im 40 okrętów.

Pitmistrz
    Uczestnik

- A tak słyszałem tylko nie skojarzyłem nazwy systemu znam sytuacje ale z tego co widzę teraz zrywacie ten układ i badacie technologie ikonian razem.

I. Thorne
    Uczestnik

- Nie do końca. Oferujemy Federacji i innym państwom wspólny udział w badaniu wykopalisk. Jeśli ktoś się nie zgodzi to wysadzimy to wszystko jak na Betrassie.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Tak oczywiście rozumiem w końcu od czegoś są traktaty a jeśli można wiedzieć jakie rządy zaprosiliście do wykopalisk po za federacją.

I. Thorne
    Uczestnik

- Wszystkie rasy, które dołącza się do Paktu przeciwko Borgowi, choć najwięcej do powiedzenia będą mieli jak zwykle najwięksi czyli My, Federacja, Klingoni i Kardazjanie. Na razie wystosowaliśmy zaproszenie nawet do Tzenkethi, ale ci jak zwykle nic nie odpowiedzieli. Przynajmniej na razie.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Tak to ksenofobi raczej nie będą zainteresowani chyba że borg im bezpośrednio zagrozia co do ikonian jestem ciekawy co znaleźliście na tej planecie zwykły posterunek czy może coś więcej.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,156 do 1,170 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram