Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Star Trek: PBF PL › PBF - kapitan Qumos
- Aż takich strat się nie spodziewałem ale jak największe zniszczenia były zamierzone aby zapanował chaos i przynajmniej częściowo uniemożliwił skuteczną obronę - odpowiedziałem - pana zadaniem było robić to po cichu na czym pan skończył misję jeśli można spytać?
- Niestety nie mogę o tym mówić. To jest tajne. Zostaje pan na dłużej tutaj czy leci z misją na tereny romulańskie wraz z DaiMonem Qmekiem?
- Wybieram się razem z nim mam przeczucie że nieźle tam zarobie po za tym i tak miałem zahaczyć o jakąś Romulańską bazę i zrobić zakupy. - odpowiedziałem - czy może mi pan coś powiedzieć o zbliżającym się pakcie Federacyjno-Romulańskim nie miałem niestety czasu sprawdzić informacji.
- Oczywiście, ze tak. W końcu to jest zbytnia tajemnica. Jutro ma być podpisany wstępny protokół, choć oficjalny traktat pewnie parafują pod koniec Konferencji. Z zasady sprawa jest prosta, Strefa Neutralna nada będzie buforem między państwami, ale teraz będzie można oficjalnie handlować, bo przekroczenie jej nie będzie pretekstem do wojny. Mimo tego traktatu Klingoni i tak pewnie będą się prztykac z Romulanami. Chyba oni lubią tą swoją chłodną wojnę.W tej samej chwili jego komunikator powiedział parę dziwnych, bełkotliwych słów, a Tavik przeprosił i wyteleportował się. Nagle inni oficjelowie tez zaczeli otrzymywac komunikaty.- kapitanie, tu Draken. - odezwał się twój. - Tu są jakieś kosmiczne jaja. Przed chwilą Romulanie oficjalnie ogłosili, że niedawno odkryli ikoniańskie szczątki na jednej z ich planet koło Strefy i zaprosili Federacje do współnej pracy nad odkryciem technologii, które można użyc przeciwko Borgowi.
- Ikonianie jak by tak dorwać trochę ich technologi to było by coś ale nie widzę szans dzięki za informacje - powiedziałem po czym się rozłączyłem i popatrzyłem po gościach szukając jakiś romulan z którymi można by było podyskutować o Ikonianach.
Był jeden na sali. Właśnie z niewinną miną dyskutował z dwoma Kardazjanami i Ferengim.
Podszedłem do nich i wykonując gest powitalny powiedziałem - Witajcie panowie nazywam się Qumos zapewne wiecie o badaniach Ikoniańskich ruin jeśli nie macie nic przeciwko chciał bym o tym podyskutować.
- Alez oczywiście. - odparł Romulanin. - Słyszał pan o akcji Galae na Betrassie?
- Niestety ale nie miałem okazji - odpowiedziałem spokojnie.
- Nie wie pan o tej drace sprzed kilku tygodni? Przecież każdy o tym mówił... No dobrze. Ujmijmy to w skrócie. Po incydencie z Ikonią i wirusem komputerowym, który prawie zniszczył USS Enterprise i naszego D'deridxa, a wcześniej zakończył żywot USS Yamato, Federacja i Imperium podpisały tajne porozumienie o zniszczeniu każdej napotkanej technologii Ikonian. Jesli tego nie zrobi to druga strona może użyć dowolnych środków by to zrobić. W kwadrancie gamma Doiminium odkryło jeden Wrota i kapitan Sisko się ich pozbył. Na Betrassie jednak Federacja tego nie zrobiła, więc wpadliśmy z wizytą i zezłomowaliśmy im 40 okrętów.
- A tak słyszałem tylko nie skojarzyłem nazwy systemu znam sytuacje ale z tego co widzę teraz zrywacie ten układ i badacie technologie ikonian razem.
- Nie do końca. Oferujemy Federacji i innym państwom wspólny udział w badaniu wykopalisk. Jeśli ktoś się nie zgodzi to wysadzimy to wszystko jak na Betrassie.
- Tak oczywiście rozumiem w końcu od czegoś są traktaty a jeśli można wiedzieć jakie rządy zaprosiliście do wykopalisk po za federacją.
- Wszystkie rasy, które dołącza się do Paktu przeciwko Borgowi, choć najwięcej do powiedzenia będą mieli jak zwykle najwięksi czyli My, Federacja, Klingoni i Kardazjanie. Na razie wystosowaliśmy zaproszenie nawet do Tzenkethi, ale ci jak zwykle nic nie odpowiedzieli. Przynajmniej na razie.