Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,126 do 1,140 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

- Narazie nigdzie - odpowiedziałem po czym sprawdziłem czy nie ma jakiś zadań lub konwojów do eskortowania.

I. Thorne
    Uczestnik

Nic nie było. W końcu byłeś w miejscu, które badzo dużo osób uważało za centrum galaktyki. SEktor 001 według federacyjnej terminologii. Setki statków, tysiące członków GF i pełne bezpieczeństwo. Tutaj coś takiego jak niebezpieczeństwo dla transportowców nieistniało.Zresztą Qmek obiecywał ci supermisję jak skończy się Konferencja. Supermisja dla Ferengiego zawsze równa się superzysk.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Qumos do mostka wracamy do układu sol warp 5 - kiedy okręt ruszył sprawdziłem ile jeszcze ma trwać konferencja.

I. Thorne
    Uczestnik

Cała Konferencja miała trwać tygodniami. Odczytów, zebrań i narad było tysiące na pełnej rozpisce. Ale podstawowe spotkania liderów i najważniejsze rzeczy jak podpisanie Paktu Antyborg czy pokoju między Federacją a Romulanami (to nie było oficjalnie ogłoszone, ale wszyscy i tak wiedzieli po co przyleciał na Ziemię Pretor D'Rani) wydarzy się w ciągu kilku pierwszych dni.Z mostka poinformowali cię, że okręt opuścił orbitę i skierował się ku Ziemi.

Pitmistrz
    Uczestnik

Pozostało czekać aż dolecimy na razie nie miałem nic do roboty.

I. Thorne
    Uczestnik

Siedziałeś przez kilka godzin samotnie. Tymczasem w mesie była prawdziwa pijatyka. Ferengi świętowali zwycięstwo grupy bojowej i wreszcie po raz pierwszy od wejścia na ten okręt mogli się pobawić. W tym miejscu nie groził atak Sojuszu czy piratów i nie musieli się obawiać o swoje życia.Gdy FAS Delia weszła do układu SOL czas federacyjny (taki sam jak w Paryżu) wskazywał 4 rano. Już za kilka godzin rozpocznie się Konferencja, na której nie zabrakło nikogo z potęg alfy i bety.

Pitmistrz
    Uczestnik

W układzie dałem załodze 2 dni wolnego i przepustki z okrętu sam zaszyłem się natomiast w okrętowym cholodeku trzeba było czekać na koniec konfederacji.

I. Thorne
    Uczestnik

Spokój dany był ci tylko do 15 pierwszego dnia Konferencji. Qmek przeniósł się na pokład Delii i wkroczył d holodeku, gdy akurat...

Pitmistrz
    Uczestnik

Leżałem w objęciach 2 długonogich Orionek a 3 niosła akurat schłodzone larwy kiedy zobaczyłem gościa od razu zerwałem się i powiedziałem - Komputer zatrzymaj program witam Kapitanie Qmek w czym mogę pomóc?

I. Thorne
    Uczestnik

- Co ty tu robisz? - zapytał. - Tracisz czas i okazje! Na dole są setki dyplomatów, dostojników i zwykłych urzędników. Poznają się, omawiają różne sprawy i załatwiają interesy. Już pytało się mnie o ciebie dwóch Klingonów, Romulanin i Talarianin. Jesteś sławny za udaną akcję w holograficznym mieście. A ty zamiast brylować to oddajesz się rozpuście w holodeku! Gdzie twe uszy do interesu?

Pitmistrz
    Uczestnik

Popatrzyłem na niego zdziwiony po czym odpowiedziałem - Zaraz jak skończę z tymi panienkami udam się na jakieś spotkanie z dyplomatami może coś się trafi

I. Thorne
    Uczestnik

- To rozumiem. A teraz słuchaj. Wyruszamy za dwa dni na odkrycie nowego sektora na północy pogranicza romulańskiego. To będzie długa i niebezpieczna podróż. Zrób zapasy na okręcie i ewentualne plany modyfikacji bo zahaczymy o tereny Romulan i mogę zrobić to taniej. I na dole pogadaj trochę z Romulanami. Może i nic konkretnego się nie dowiesz to przynajmniej cię zapamiętają.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Tak jest zrozumiałem komputer zakończ program - powiedziałem i ruszyłem razem z Qmekiem do wyjścia - Te informacje dało mi do myślenia jeśli ma pan chwilkę zapraszam do mojego gabinetu na szklaneczkę czegoś mocniejszego.

I. Thorne
    Uczestnik

- Oczywiście. - odparł i podreptał za tobą. - I tak następne spotkanie mam dopiero za godzinę.

Pitmistrz
    Uczestnik

W gabinecie wydobyłem z barku całkiem spore szklanki i nalałem do nich Boliańskliej brendy jedną podałem Qumekowi i zapytałem - Czego można się spodziewać w tym sektorze na pewno ma pan jakieś skany wykonane przez bezzałogowe sondy?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,126 do 1,140 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram