Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,096 do 1,110 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

Przekierowałem dodatkowe zasilanie do osłon i zacząłem ostrzeliwać najbliższe wrogie drony.

I. Thorne
    Uczestnik

Drużyna w całości skryła się w budynku. Za nimi wleciało kilka dron bojowych i dostawczych.Wrogie roboty były zestrzeliwywane jeden po drugim - ich osłony były przystosowane do odpierania strzałów z ręcznych fazerów, a nie promowych. Jednak w prom tafiła rakieta przeciwlotnicza i zaczęły się problemy.- Osłony 5%. - zameldował komputer. - Uszkodzenia czujników zewnętrznych i łączności.

Pitmistrz
    Uczestnik

Odleciałem od dziury w osłonach i zacząłem manewrować i kontynuowałem ostrzał dane o celach pobierałem z czujników dron.

I. Thorne
    Uczestnik

Ilośc trafień zmniejszyła się, ale i tak prom stracił osłony. Większość dron, które pozostała na wolnym powietrzu została zniszczona. Do tego jeden z robotów wykrył szybko zbliżające się obiekty. Zapewne federacyjne promy.

Pitmistrz
    Uczestnik

Wyłączyłem generatory osłon i wystrzeliwszy ostatni raz schowałem się za najbliższym budynkiem tak aby osłaniał mnie on przed wrogim promem.

I. Thorne
    Uczestnik

Nadleciało federacyjne wsparcie i na niebie zaroiło się od dron. Te szybko zlikwidowały reszte zamachowców i zaczęły wlatywać do dziury w budynku.- Pilocie wrogiego promu. Tu mówi komandor Ramirez - rozległ się głos z głośników. Widocznie wcześniej chciał pogadać z Drakenem, ale przecież łączność nie działała. - Zaatakowałeś federacyjną placówkę. Wyląduj albo cię zmusimy do tego.

Pitmistrz
    Uczestnik

Jako że nie miałem jak mu odpowiedzieć ani nie zamierzałem się poddawać ustawiłem kurs kolizyjny na jego prom i ruszyłem z pełną impulsową i włączyłem generatory osłon strzelając po drodze do wszystkich możliwych celi tak aby zadać jak największe starty GF.

I. Thorne
    Uczestnik

Bohaterska szarża lekko zaskoczyła federacyjne okręty, ale Draken nie dotarł do promu dowódcy obrony. Rakiety i fazery rozniosły jego stateczek na strzępy. Zamigotalo mu przed oczami i pojawił się w mesie Delii, gdzie duża częśc załogi obserwowała zmagania grupy komandosów wewnątrz kompleksu.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Jak sobie roadzi reszta - zapytałem pierwszego z brzegu załoganta.

I. Thorne
    Uczestnik

- Całkiem nieźle. Mamy w powietrzu tylko ostatni ścigacz, ale zaraz padnie. Grupa w środku straciła jednego czlonka, reszta strzela się dwa piętra nad celem.

Pitmistrz
    Uczestnik

Nie pozostało mi nic innego jak patrzeć na poczynania pozostałych.

I. Thorne
    Uczestnik

A działo się ostro. Wybuchy i kurz co chwilę zasłaniały obraz. Widać było wysadzone ściany i martwych strażników.Wreszcie Arana zlikwidowała ochronę generatora i wysadziła podłogę. Do środka wrzucono kilka granatów, a potem zaczeli wskakiwać komandosi. Jako ostatni miał wskoczyć Kinos, ale mikrorakieta rozerwała jego kombinezon na strzępy.Klnąc na wszystkich i wszystko Ferengi pojawił się na środku mesy, witany oklaskami. Większość ferengijskiej załogi była tchórzami i wyczyny uszatego były dla nich godne podziwu. Od razu dostał drinka na uspokojenie i najlepsze miejsce do ogładania dalszych zmagań. Coś jeszcze burczał, ale po mokrym całusie od blondwłosej Wiktorii z ambulatorium uspokoił się całkowicie.

Pitmistrz
    Uczestnik

Też postanowiłem coś łyknąć dlatego wziąłem drinka i oglądałem dalej.

W gabinecie kapitańskim ----Widząc zniszczenie naszego promu obrazu wywołałem cennik i sprawdziłem jakiego odszkodowania można żądać.

I. Thorne
    Uczestnik

MesaDalej coś błyskało, strzelało, mrugało i krzyczało. Wyglądało na kompletny chaos. W pewnej chwili jeden z ekranów wysiadł i na środku pojawiła się Arana.- Niech pokręci tego, co tam wsadził miny pułapki! - wrzasnęła. - Romulańskie piwo. Szybko!Gabinet kapitańskiUszkodzenia promu nie były za duże, a Federacja zobowiązała się pokryć wszystkie koszty.

Pitmistrz
    Uczestnik

MesaPodszedłem do niej i zapytałem - I jak dobrze się bawiłaś ja udawałem kamikaze.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,096 do 1,110 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram