Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,066 do 1,080 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

- Przeskanować prom i jeśli wszystko będzie w porządku wpuścić na pokład poinformujcie też adresatkę że jej przesyłka dotarła.

I. Thorne
    Uczestnik

Skan wykazał dużą ilość sprzętu wojskowego, materiałów wybuchowych, mikrotorped oraz dwa ścigacze.Arana po usłyszeniu informacji o przylocie promu wezwała resztę drużyny i udała się ku hangarowi.

Pitmistrz
    Uczestnik

Pierwszy stał w changarze czekając aż prom zadokuj.

I. Thorne
    Uczestnik

Prom wleciał do środka i wylądował. Nim pilot zdołał wysiąść to Arana już zajęła się zawartością. Kilku osiłków zaczęło wynosić skrzynie i układać je na platformy. Romulanka poleciła podwładnym wyjąć części do pancerzy wspomaganych i zacząć je składać. Sama wsiadła za ster małego ścigacza i powoli nim wystartowała. Potem wysiadła i zaczęła ładować magazynki rakiet kierowanych.Po kilku minutach pierwszy pancerz był gotowy. Była to mniejsza wersja dla Ferengiego. Ten od razu zaczął się do niego pakować.

Pitmistrz
    Uczestnik

Kiedy sprzęt był wyładowywany pierwszy sprawdził manifest transportu aby sprawdzić co w ogóle przyjechało.MOSTEKKapitan sprawdził czy naprawy na okręcie zostały zakończone i dał sekcji inżynieryjnej zadanie inspekcji kadłuba zewnętrznego w końcu okręt przeszedł kilka bitew

I. Thorne
    Uczestnik

Przybył prom i dwa ścigacze, 4 pancerze wspomagane, 6 szybkostrzelnych karabinów fazerowych (4 do zamontowania na pancerzach), 1 karabin snajperski, 5 granatników z teleporterami, 10 kg ultrinium (ładunek wybuchowy), 10 przenośnych i osobistych inhibitorów transportu, trochę sprzętu zwiadowczego typu krótkofazlówki, roboty zwiadowcze, wykrywacze pułapek oraz pełno rakiet, granatów plazmowych oraz magazynków.Arana tymczasem wskoczyła w drugi pancerz i zaczęła go sprawdzać. Wykonała kilka skoków, przewrót, symulacyjnie zniszczyła prom i wysadziła ścianę.Było tylko kilka drobniejszych rzeczy do naprawienia. Hrienth przyjął polecenie inspekcji kadłuba.

Pitmistrz
    Uczestnik

Sprzęt był teraz trzeba było się zająć się misją sprawdziłam na padzie co mamy tutaj właściwie zrobić z tym cały uzbrojeniem można by zrobić nie lada rozróbę.

I. Thorne
    Uczestnik

I właśnie o to chodziło w zadaniu. Arana nie zamierzała bawić się z podchodami, założyła zmasowany atak i wiele ofiar wśród cywilów. Cel był prosty - wyeliminować delegata, ilość przypadkowych śmierci się nie liczyła.

Pitmistrz
    Uczestnik

Chwilę jeszcze przyglądałem się Arenie testującej sprzęt po czym udałem się do kwatery aby przejrzeć plany teatru działań i ustalić prowizoryczny plan działań.

I. Thorne
    Uczestnik

Holograficzne pole walki miało dokładnie odwzorowywać budynek, gdzie przebywał delegat i kilkukilometrowe okolice.Sam budynek miał 4 piętra, z których jedno było całkowicie pod powierzchnią ziemi i kształtem przypominał prostokąt. Wokół jego boków rozchodziły się ulice w cztery strony świata. W najbliższej okolicy nie było żadnych innych budowli, dopiero około 300 metrów od niego znajdowały się urzędy użyteczności publicznej, firmy, posterunek policji itp. Około kilometra od niego leżało lądowisko dla promów, gdzie stacjonowało kilka Peregrine'ów i ścigaczy. Wokół budynku Gwiezdna Flota zbudowała też kilka posterunków z dość mocnym wyposażeniem przeciwlotniczym. Do tego wszędzie zamontowany inhibitory, by zapobiec niespodziewanemu teleportowi.Pierwotny plan Arany byłprosty - użyć ścigaczy by zbombardować lądowsko i wprowadzić choas. Potem prom wysadzi w powietrzu desant i sam zacznie masakrowac ludność cywilną. Drużyna ma przebić się do wnętrza i dotrzeć do celu.

Pitmistrz
    Uczestnik

Dodałem do tego planu jeszcze tylko jeden prom który będzie ostrzeliwał posterunki GF i starał się zniszczyć inhibitory.Postanowiłem obejrzeć plany wewnętrzne budynku aby znaleźć najlepsze miejsce na wysadzenie desantu i sprawdzić w jakim czasie GF mogła by przysłać posiłki.

I. Thorne
    Uczestnik

Planów wewnętrznych nie dostarczono.Zgodne z założeniami atak ma być totalnym zaskoczeniem. Jeśli uda się zniszczyć pojazdy na najbliższym lądowisku to posiłki przybędą za 4 minuty. Niewiadomą będzie reakcja okrętów na orbicie, bo nietrafienie w cel może spowodować poważne zniszczenia w infrastrukturze i zabić wielu cywili.

Pitmistrz
    Uczestnik

Czas akcji ustraliłem na godzine 4 rano i pozostało czekać.

I. Thorne
    Uczestnik

To było sprzeczne z pierwotnymi planami Bronk, która planowała atakowac wieczorem i to od strony słońca by oślepiało obrońców.Tymczasem w hangarze zakończono wyładunek broni. Teraz montowano na ścigaczach i promie dodatkowe uzbrojenie oraz aktywowano drony bojowe.

Pitmistrz
    Uczestnik

Po kilku przemyśleniach i kłótniach plan wrócił do poprzedniej formy ataku wieczorem teraz tylko czekałem chyba że coś jeszcze do roboty się znajdzie.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,066 do 1,080 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram