Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,006 do 1,020 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

Popatrzyłem na trupa i zapytałem - Można wynieść trofeum z cholodeku?

I. Thorne
    Uczestnik

- Niestety nie da się. Ale możesz sobie zreplikować trofeum. Będzie wyglądać jak prawdziwe.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobry pomysł - powiedziałem wywołując łuk i zamieniając holograficzna skóra kota na prawdziwą którą zacząłem oprawiać.

I. Thorne
    Uczestnik

Nie byłeś w tym za dobry, ale jakoś udawało się.- Nie lepiej było od razu zreplikować od razu wyprawiona? ja dla sportu troche popolowałeś i Mira ma kilka ładnych futer z najgroźniejszych drapieżników kwadrantu.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Powiem ci że zrobienie tego samego daje większą satysfakcje - powiedziałem zarzucając skórę na ramie i wywołując wyjście z holodeku.

I. Thorne
    Uczestnik

Klingoni razem wyszli z holodeku i udaliście się do holodeku, gdzie lekarka po usłyszeniu o polowaniu pochwaliła was i szybko podleczyła.- Co zamierzasz robić teraz? - zapytał S'Vek, patrząc na ciemiejące niebo. - Ja muszę wracac do Miry. Może wpadniesz na kolację?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Jeśli twoja żona nie będzie miała nic przeciwko to bardzo chętnie przez to polowanie strasznie zgłodniałem - odpowiedziałem i ruszyłem za nim niosąc moja skórę na ramieniu.

I. Thorne
    Uczestnik

Dom S'Veka znajdował się poza głównymi zabudowaniami, więc Klingoni mogli pospacerować. S'Vek był ciekawy ostatnich wydarzeń w kwadrancie i zdziwił się, że jest miejscem inwazji Sojuszu z lustrzanego wszechświata.Domek S'Veka był wybitnie nieklingoński - mały, czerwony i otoczony ogródkiem. Nie było zadnych ryczących targów, ani porozrzucanej broni.Gospodarz wszedł na podwórko i zadzwonił do drzwi. Otworzyła piękna Talarianka w długiej, niebieskiej suknii. Biżuteria z lapis-lazurytu miała identyczny odcień.- Kochanie, to Dra'Hom, nowy mieszkaniec koloni.

Pitmistrz
    Uczestnik

Widząc ją wiedziałem że muszę być miły więc powiedziałem - Bardzo mi miło panią poznać S'Vek wychwala panią na każdym kroku.

I. Thorne
    Uczestnik

- Raczej narzeka. - odparła, ale uśmiech rozjaśnił jej twarz. - Zapraszam do środka.Pierwsze lody zostały przełamane i MIra zaczęła nakrywać dla dodatkowego gościa. W tym czasie S'Vek pokazał swą śpiącą córkę, która wyglądała dość dziwnie jak na mieszańca, ale w tej kolonii zdażały się jeszcze dziwniejsze związki.Kolacja była pyszna i tylko mięso było replikowane bo w okolicach kolonii było mało zwierząt i do tego chroniło je prawo.Po kolacji S'Vek zaproponował Dra'Homowi nocleg w pokoju gościnnym.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Jesteś takim dobrym gospodarzem że nie mogę odmówić - odpowiedziałem na złożona ofertę to był długi i zarazem dziwny dzień dlatego postanowiłem położyć się wcześniej.

I. Thorne
    Uczestnik

Mira przygotowała łóżko w pokoju gościnnym i zyczyła miłej nocy. Jednak sama coś szeptała z S'Vekirm i nir była to zbyt miła rozmowa.Noc była spokojna i Dra'Hom przespał ją jak dziecko.

Pitmistrz
    Uczestnik

Rano podziękowałem gospodarzom za gościnę obiecując że w przyszłości postaram się zrewanżować i ruszyłem do miasta aby je trochę zwiedzić.

I. Thorne
    Uczestnik

W mieście były pustki i z rzadka kogoś spotykał. Jednak widać było, że to prawdziwa galaktyczna wioska, średnio co trzeci należał do znanych mu ras.Robiąc krótka wycieczkę znalzał ratusz, posterunek policji, małe targowisko i przystanek komunikacyjny, na którym wisiał dość ubogi rozkład jazdy. Dziennie odltywały 3 pojazdy antygrawitacyjne do setolicy regionu i po 1 do sąsiednich miast.

Pitmistrz
    Uczestnik

Jako że nie zamierzałem nigdzie jechać postanowiłem udać się do baru aby coś zjeść.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 1,006 do 1,020 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram