Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 976 do 990 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

Szybko przykucnąłem przygotowując konar aby można go było użyć jako broni jednocześnie zapytałem towarzysza - Używamy tylko dzid czy coś jeszcze sklecimy?

I. Thorne
    Uczestnik

- Sklecaj co chcesz. - S'Vek miał potężną pałę z jakiegoś czarnego drewna. - W razie problemów będę cię osłaniał.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobra to mi starczy - powiedziałem dzierżąc w dłoni 2 dzidy - teraz musimy znaleźć zwierzynę - powiedziałem ruszając przed siebie.

I. Thorne
    Uczestnik

Ruszyli powli przed siebi, nasłuchując. Dżungla była głośna i co chwile odzywało się jakieś zwierze.Wreszcie zaczęło padać i wędrówka stała się coraz bardzie uciążliwa. Ścieżka rozmiękła i stała się śliska. Do tego pijawki obrały dwóch wojowników jako cel priorytetowy.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Przeklęta dżungla ale byle deszcz mnie nie powstrzyma przed trofeum z tygrysa z tego co pamiętam deszcze nie padają tutaj długo powinien zaraz przejść - powiedziałem ociekając wodą i zrywając pijawkę z ręki - powinniśmy pierw znaleźć to na co tygrys poluje potem zwabimy go zapachem krwi co o tym myślisz?

I. Thorne
    Uczestnik

- Poluje na wszystko co się rusza. - odparł ze śmiechem S'Vek. - Możemy zapolowac na jakiegoś roślinożercę lub zrobić coś szybszego. Co powiesz na bycie przynętą?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Bardzo chętnie tygrys bardzo się zdziwi jak mu w gardle staniemy - powiedziałem słysząc pytanie towarzysza - jak planujesz to zrobić porozcinać się trochę i połazić po okolicy jak na spacerze?

I. Thorne
    Uczestnik

- Nie, myślałem o porozcinaniu ciebie.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Niezbyt mi się to podoba ale dobrze przyczaj się gdzieś w okolicy - powiedziałem i zacząłem nacinać ręce po czym wysmarowałem ubranie krwią.

I. Thorne
    Uczestnik

Trochę bolało, ale Klingon narzekający na takie draśnięcia zostałby uznany za nieowjownika.Po około 10 minutach krew zwabiła wielkie czarne mrówki, ale zaczęły się na ciebie wdrapywać i dotkliwie kąsać.

Pitmistrz
    Uczestnik

Przeklęte mrówki myślałem strzepując je na ziemię i miażdżąc butami jednocześnie nasłuchiwałem czy nie zbliża się coś większego.

I. Thorne
    Uczestnik

Deszcz przestał padać i nawet mrówek było mniej.Po kilku minutach usłyszałeś gdzieś w pobliżu nerwowy ryk i raczej nie był to roślinożerca.

Pitmistrz
    Uczestnik

Chwyciłem dzidę w rękę 2 wbiłem w ziemię tak aby była w pobliżu nuż trzymałem gotowy w drugiej ręce czekając na zdobycz.

I. Thorne
    Uczestnik

Ryk powtórzył się jeszcze bliżej. Zwierz zapewne był tuż na linią krzaków. Nagle usłyszałeś dość ciche sapnięcie z tyłu.

Pitmistrz
    Uczestnik

Miałem nadzieję ze ten dźwięk z tyłu wydał mój towarzysz i przygotowałem się do odparcia ataku tygrysa.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 976 do 990 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram