Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 961 do 975 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

- Takim co są tu od kilkunastu lat, mają rodziny i pracują w administracji. Po okresie testowym dostąją te usprawnieni, a i tak mogą latać tylko małymi statkami, najwyżej transportowcami. Jak ja tu przybyłem to też chciałem się wyrwać, aż spotkałem Mirę i ta chęć przepadła. Jak znajdziesz swoją kobietę to tak stanie się też z tobą.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Ja raczej tyle tutaj nie zostanę ale może zmieńmy temat można gdzieś tutaj zapolować na targa lub Kardazian?

I. Thorne
    Uczestnik

- Możesz pójść do holodeku, bo jak zaczniesz polować na żywych Kardazjan to wiesz co cię czeka...

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobra to no co żywego mogę zapolować skoro nie mogę polować na Kardazian to może Romulanie są w menu - zaśmiałem się pije wino.

I. Thorne
    Uczestnik

- Romulanin jest burmistrzem tego miasta i jeśli chcesz na niego zapolować to zapewniam cię, że utną ci gilotyną głowę, a potem przyszyją i wymyślą coś gorszego jak kąpiel z rekinami. Widzę, że czegoś nie rozumiesz Dra'Hom. Tu nie ma praktycznie przemocy, najwyżej ktoś kogoś czasami pobije. Tu nie ma wrogów, żyjemy w zgodzie z dzisiątkami ras. Hydranie zadbali o to, by element, który nie stosuje się do tych zasad szybko zniknął. Wspominałem ci skąd pochodzi Mira? Jest Talarianką, ale dla mnie jest kobietą, którą kocham.

Pitmistrz
    Uczestnik

- To z kim się ożeniłeś to twoja sprawa ale ja nie planuje pozostać tutaj nie mogą mi jakoś wymazać z pamięci swojego istnienia i odesłać do Alfy po za tym znając mojego dowódcę wpakuje się tutaj z całą flotą Romulańską kilkanaście tysięcy Romulan nie zamieszka tutaj po dobroci.

I. Thorne
    Uczestnik

- Masz rację, Hydranie na to nie pozwolą. Po prostu rozwalą ich Warbirdy po kolei i nie będą się patyczkować z najeźdźcami. Masz jeszcze jakieś pytania? - S'Vek się zdenerwował, widząc zapalczywość i arogancję towarzysza.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Tylko jedno pójdziesz ze mną zapolować na Targa do Holodeku?

I. Thorne
    Uczestnik

- No wreszcie porządnie gadasz. - S'Vek roześmiał się. - A może na coś bardziej niebezpiecznego jak na przykład węże drzewne i Omikros czy tygrysy szblozębne z Trilla?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Tygrys brzmi wspaniale zawsze szukam nowych wyzwań - niemal krzyknąłem uderzając kuflem o jego po czym wypiłem do dna - a zatem prowadź na polowanie.

I. Thorne
    Uczestnik

S'Vek poprowadził swego gościa do najbliższego wolnego holodeku i włączył program. Dodatkowo zlikwidował częśc zabezpieczeń, ale zostawił najważniejsze.- Nie chcę, aby Mira została młodą wdoiwą. - wyjaśnił. - Za dużo młodzików się wokół niej kręci.Po chwili zielone ściany zniknęły i pojawiła się duszna, wilgotna i gorąca dżungla.- Używamy sprzętu współczesnego czy idziemy na żywioł?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Weźmiemy po jednym nożu to starczy resztę broni zrobimy sami no wiesz jakieś dzidy takie polowanie będzie bardziej ekscytujące co za sztuka ustrzelić coś z disruptorem - powiedziałem rozglądając się w około.

I. Thorne
    Uczestnik

- Ostry jesteś. - przywołał konsolę i wpisał komendę, po której pojawiły się dwa długie i ostre noże. - Ruszamy. - rzekł, biorąc jeden z nich.

Pitmistrz
    Uczestnik

Wziąłem nuż i ruszyłem przed siebie rozglądając się za jakimś porządnym drzewem którego gałęzie nie są zbyt wysoko i z którego można było by zrobić dzidy.Jednocześnie rozglądam się po okolicy.

I. Thorne
    Uczestnik

Był półmrok, ale bez problemu Dra'Hom zauwazyłeś odpowiednie drzewo. Wystarczyło kilka szrpnięć i dośc duzy konar został w jego ręce.Dżungla huczała, piszczała i wydawała setki innych dźwięków. Gdzies w oddali zaryczał zabijany stwór. Było wilgotno i parno jak tuz przed deszczem.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 961 do 975 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram