Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 886 do 900 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

A tam co mi szkodzi pomyślałem i zabrałem się za jedzenia.Po posiłku usiadłem plecami do ściany.

I. Thorne
    Uczestnik

Z czasem klingona zaczęły coraz bardziej boleć złamania, które nabawił się na sferze. pomoc lekarska, którą otrzymał była doraźna i blokady przestawały działać.Po okresie oczekiwania, może to była godzina, może więcej, nagle przesunął się kawałek ściany i do sali wszedł Romulanin.- Cześć. - przywitał się. - Ależ wpadłeś. Nie mogłeś polecieć gdzies indziej? Teraz Hydranie debatują czy ciebie spalić czy powiesić.

Pitmistrz
    Uczestnik

Popatrzyłem na niego totalnie zaskoczony po czym powiedziałem - Prędzej zginę w walce niż dam się powiesić. A tak wogóle to kim jesteś i co tutaj robisz?

I. Thorne
    Uczestnik

- Chłopie, nie podskakuj. Hydranie to tacy goście, że jak się wkurzą co zduplikują ciebie i będą co tydzień inaczej zabijać. Wiem co mówie, bo mój dowódca nazwał ich psami i potem zabili go tylko 39 razy. Jestem Adrael Inar, były oficer naukowy na IRS Thakala. Testowaliśmy katapultę podprzestrzenną i wylądowaliśmy tutaj. Statek nam rozwalili, niepokornych zarżneli, a ja sobie mieszkam w kolonii 300 lat świetlnych stąd i mam rodzinę. Umieszczają tam wszystkich, którzy nieproszeni wpadli na herbatkę. Tak jak wy. I dlatego wysłali mnie bym z wami pogadał.

Pitmistrz
    Uczestnik

- 300 lat świetlnych? jakiej technologii używając - zapytałem zdziwiony - możesz mnie z ta wyciągnąć?

I. Thorne
    Uczestnik

- Mają napędy strumieniowe. Naprawdę szybkie. Niestety nie mogę cię na razie wyciągnąć. Hydranie decydują co z toba zobić. Ale mogę cię uleczyć. Wstępny skan wykazał, że masz połamanych parę kości.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Drobna pamiątka po wizycie u Borga - powiedziałem pokazując połamaną rękę i inne obrażenia.

I. Thorne
    Uczestnik

- Zajmiemy sie nimi. - Romulanin zaaplikował Klingonowi środki znieczulające, poskładał kości i połączył wszystko regeneratorami skórnymi oraz kostnymi. - I proszę, ręka jak nówka.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Tak to jest to - powiedziałem zginający i prostując palce - co teraz mam tu tak siedzieć?

I. Thorne
    Uczestnik

- Niestety tak. Jeśli wyrok będzie pozytywny to pewnie trafisz na naszą kolonię. A jeśli nie to lepiej nie mówić. A teraz niestety muszę cię pożegnać. - złożył instrumenty i podszedł do ściany. Ta otworzyła się i gość zniknął.

Pitmistrz
    Uczestnik

Siedziałem w samotności zastanawiając się ile ci cali Hydranie mogą się zastanawiać.Postanowiłem się przespać.

I. Thorne
    Uczestnik

Nie wiadomo kiedy Klingon zasnął. Gdy się obudził to leżał w łóżku przykryty kocem.- Wstawaj Dra'Hom. - usłyszał znajomy głos uszczypliwego człona ze sfery. - Koniec spania. Będą nas relokować do jakieś koloni.

Pitmistrz
    Uczestnik

Zerwałem się z łóżka rozglądając do około po czym powiedziałem - Wolał bym wróci na własny okręt niż na jakąś kolonię lecieć wiesz przynajmniej gdzie się ona znajduje?

I. Thorne
    Uczestnik

- Niestety nie my o tym decydujemy. - odpowiedział człon, który wyglądał całkowicie inaczej bez swego pancerza. - Tak w ogóle się nie przedstawiłem. Jestem In Tri Altr z planety Ene. Dla was to w drugim krańcu galaktyki, w gammie.Oprócz niego w kajucie był jakiś człowiek z innego zwiadu z Delii i Kardazjanin.- Nie wiadmomo gdzie jest. - rzekł Kardazjanin. - Rozmawiał ze mną jakiś Talarianin i mówił, że mieszka jakieś 300 lat świetlnych stąd. Zapewne tam się znajdziemy.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Ja spotkałem Romulanina twierdził to samo - powiedziałem po czym dodałem - A powiedzieli kiedy wyruszamy?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 886 do 900 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram