Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 871 do 885 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

- Raczej w Gre'Tor, ośle. - odciął się człon i nagle zniknął. Potem zaczeli znikać pozostali. Ostatnim był Dra'Hom.Pojawił się w jakimś pomieszczeniu, ale nic nie mógł o nim powiedzieć bo wszystko spowijała ciemność.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Jest tu kto - krzyknąłem ze złością i zacząłem szukać drzwi.

I. Thorne
    Uczestnik

Nikt mu nie odpowiedział. Nawet ściany tłumiły głos.Po kilku minutach zewsząc rozbłysło światło, praktycznie oślepiając Klingona.- Podaj swe oznaczenie, członie. - usłyszał władczy głos.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Zaraz dam ci takie oznaczenie że piekło wyda co się rajem p'tah -krzyknąłem szybko wstając z podłogi i ruszając w kierunku światła.

I. Thorne
    Uczestnik

- Agresja. Jedna z reakcji po odłączeniu od Kolektywu. Ukarać. - po chwili Dra'hom otrzymał uderzenie jakiegoś ładunku, po którym ledwo zachował przytomność. - Podaj swe oznaczenie, członie.

Pitmistrz
    Uczestnik

Ładunek ostudził trochę moją złość ale krzyknąłem - Nie jestem członem i nigdy nie byłem idioto żyjecie w erze kamienia i nie macie żadnych skanerów?

I. Thorne
    Uczestnik

- Więc za kogo się uważasz i dlaczego przebywałeś na okręcie Borga?

Pitmistrz
    Uczestnik

Nazywam się Dra'hom i jestem Klingonem w służbie IHF a dlaczego byłem na okręcie Borga dostałem rozkaz aby przejąć cewkę Transwarp ale coś poszło nie tak i jestem tutaj. - powiedziałem podniesionym głosem - a ty kim jesteś boisz się pokazać swoją twarz?

I. Thorne
    Uczestnik

- Współpracowałeś z Borgiem. Jesteś jego sojusznikiem. Nie ma innego wyjaśnienia.

Pitmistrz
    Uczestnik

- A ty byś z nim nie współpracował gdyby podszedł do ciebie i powiedział człon Cześć nazywam się Aidan z tego co wiem człony odłączyły sie od kolektywu i odzyskały indywidualność.

I. Thorne
    Uczestnik

- To znaczy, że jesteś głupcem. Borgowi nigdy nie należy ufać. A teraz masz dokładnie opowiedzieć jak trafiłes na pokład detektora.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dokładnie pomyślmy. - powiedziałem przypominając sobie wydarzenia - Mój okręt leciał z misja patrolowa wzdłuż granicy Talariansko - Kardaziańskiej kiedy z transwarp wyszła sfera po kilku skanach okazało się że jest ona poważnie uszkodzona nie działało 90% systemów.Mój dowódca polecił aby wejść na pokład i ukraść cewkę trans warp w czasie wycieczki po sferze wpadliśmy na walczących Kardazian i Borga.Borg szybko pożegnał się z życiem a my razem z Kardazianami udaliśmy się do centrum dowodzenia aby przejąc kontrolę nad sferą.Zajęło nam to trochę czasu ale w końcu po potyczce z borgiem udało nam się dostać do tego centrum niestety borg wszystko zniszczył.Jednak zanim dotarliśmy do centrum spotkaliśmy człona który o dziwo powiedział nam że cewka transwarp jest uszkodzona i jeżeli chcemy się wydostać ze sfery mamy zdobyć to centrum.Jak mówiłem po zdobyciu centrum udaliśmy się w drogę powrotną ale niestety sfera weszła w warp a potem w trans warp a potem wyszła w waszej przestrzeni.Człony zapakowały nas na detektora i zaczęliśmy uciekać oglądając fajerwerki jakie zostały ze sfery.

I. Thorne
    Uczestnik

- Interesujące. - odpowiedział głos i zamikł.Po minucie światła przygasły, tak że Dra'Hom zobaczył swoje więzienie. Była to duża sala i zadna z powierzchni nie miała jakichkolwiek wypukłości.Cisza stawała się denerwująca. Nagle tuż obok Klingona pojawiła się miska z jakimś jedzeniem, ale nie mógł określić co to jest.

Pitmistrz
    Uczestnik

Popatrzyłem podejrzliwie na jedzenie po czym umoczyłem jeden palec i sprobowałem.

I. Thorne
    Uczestnik

Jedzenie w ogóle nie miało smaku.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 871 do 885 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram