Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 796 do 810 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

- Bardzo ciekawe - powiedziałem zamykając ją w sejfie po czym wróciłem na mostek czekając aż dolecimy na ziemię.

I. Thorne
    Uczestnik

Po około 30 minutach spokojnego lotu zaczęły sie problemy.- Za nami ściąga kamuflaż klingoński B'Rel. Ładuje broń!

Pitmistrz
    Uczestnik

- Czerwony alarm wyjść z warp podnieść osłony i załadować broń namierzyć B'rela i jeśli otworzy ogień posłać go do piekła celować w silniki. - powiedziałem spokojnie.

I. Thorne
    Uczestnik

Delai wyszła z warp. Potem nawróciła. Drapiezny Ptak zrobił to samo. Po chwili nadszedł komunikat:- KSO żąda wydania pudełka. Macie minutę do namysłu.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Ognia - powiedziałem słysząc słowa Klingona nikt nie pozbawi mnie 500 sztabek latinum.

I. Thorne
    Uczestnik

B'Rel przyjął na siebie ogień, lecz torpedę ominął. Po chwili sam zaczął strzelać.Delai osłony 76% przednia wyrzutnia przeładuje się za 2 tury tylna przeładowanaB'Rel osłony 81% wyrzutnia przeładuje się 2 tury awaryjna pełna

Pitmistrz
    Uczestnik

- Operacyjny wysłać do GF wezwanie o pomoc - powiedziałem po czym dodałem - sternik przeleć pod wrogiem i staraj się siedzieć mu na ogonie nie ma tam uzbrojenie taktyczny kiedy będziemy tyłem do B'rele poślij mu prezent z tylnej wyrzutni.

I. Thorne
    Uczestnik

B'Rel był bardziej zwrotny niż Falcon i nie dał się zajść od tyłu. Torpedę równiez ominął. Za to jego trafiła w sam centrum kadłuba Delii.- To jakiś nowszy model. - rzekł Draken. - Jest szybszy, zwrotniejszy i ma lepsze osłony.- Wezwanie o pomoc wysłane.- Zbliżają się 2 jednostki. Za daleko na identyfikację.Delia osłony 49% przednia wyrzutnia przeładuje się za 1 turę tylna za 2B'Rel osłony 68% wyrzutnia przeładuje się 1 turę awaryjna pusta

Pitmistrz
    Uczestnik

- Taktyczny celuj w skrzydła - powiedziałem widząc przewagę wroga - naukowy jak tylko potwierdzisz co to za okręty chcę to wiedzieć.

I. Thorne
    Uczestnik

Nadal trwała ostra wymiana ognia między okrętami, ale teraz B'Rel otrzymywał wieksze baty, gdy nie mógł strzelać z wyrzutni.- To sa kardazjańskie Noriny. Będą tu za 3 minuty. Wywołują nas.- Glinn Tarek. Jesteśmy z sił Wolnej Kardazji. Obierzcie kurs na nas to przepędzimy Klingonów.Delia osłony 41% przednia wyrzutnia przeładowana tylna przeładuje się za 1 turęB'Rel osłony 51% wyrzutnia przeładowana awaryjna pusta

Pitmistrz
    Uczestnik

- Ostatnie salwa z dezruptoruw i maksymalna prędkość w kierunku Kardazian - powiedziałem słysząc komunikat.

I. Thorne
    Uczestnik

B'Rel otrzymał kilka trafień, gdy Delia nawracała i nagle wszystko zniknęło, gdy Falcon wszedł w warp.- Będziemy przy Kardazjanach za 80 sekund. B'Rel ściga nas.- Mamy informacje o stratach. Na razie 3 lekko rannych, kilka przekaźników EPS poszło, ale nic większego do naprawy.- Kapitanie. - rzekł Mandark. - Jak juz sie to skńczy sugeruję powrót po nasze torpedy co nie trafiły. Nim ulegną autodestrukcji minie 6 godzin.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Masz rację torpedy nie są tanie - powiedziałem po czym zwróciłem sie do sternika - kiedy dolecimy ustaw nas za Kardazianami.

I. Thorne
    Uczestnik

B'Rel ścigał was zawzięcie, ale kiedy zostało 10 sekund do spotkania z Kardazjanami zmienił kurs i zamaskował się.- Mamy połączenie z glinnem Tarekiem.- To po pierwszym problemie. - rzekł Kardazjanin. - A teraz drugi. Oddajcie nam pudełko bo zamienimy wasz okręt w złom.- Namierzają nas!FAS Delia osłony 62% wyrzutnie przeładowaneNorin 1 osłony 100% wyrzutnie przeładowaneNorin 2 osłony 100% wyrzutnie przeładowane

Pitmistrz
    Uczestnik

- Zaraz mnie coś trafi - krzyknąłem - sternik kurs na na najbliższa placówkę GF max warp operacyjny wysyłaj wezwanie pomocy ale tylko do GF.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 796 do 810 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram