Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 781 do 795 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

- Będziemy na Ziemi za 9 godzin. - odpowiedział sternik.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Zrozumiałem - powiedziałem wychodząc z mostka aby się trochę przespać kazałem się komputerowi obudzić za 8 godzin.

I. Thorne
    Uczestnik

Gdy po 8,5 godzinie wszedłeś na mostek cała grupa nadal poruszała się w warp. Do tego w czasie twego snu dołączyło kilka federacyjnych jednostek jako straż honorowa.Pozostało 15 minut do granic układu, gdy wywołał cie Qmek.- Kapitanie, oto pańskie zadanie. Poleci pan na Volkan i odbierze przesyłke od mojego człowieka na planecie. Dostanie pan za to 500 sztabek latinum. Zainteresowany?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Oczywiście odebrać jakaś przesyłkę za 500 sztabek trudno o lepszą robotę kim będzie człowiek od którego mam odebrać przesyłkę?

I. Thorne
    Uczestnik

- Nazywa się Dal i jest Macetczykiem. Nie wiem, gdzie jest ukryty, ale po przybyciu na orbitę nada pan sygnał radiowy na szerokim paśmie. Po powtórzeniu go dwukrotnie powinien teleportowac się na statek. Jesli nie to powtórzy pan sygnał jeszcze 2 razy. Jesli wtedy tez nie przybędzie prosze wracać na Ziemię.- Mamy sygnał, który trzeba nadać.- Powodzenia, Qumos. I pod żadnym pozorem nie otwieraj paczki. Zrozumiano?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Oczywiście - to powiedziałem zamykając połączenie po czym zwróciłem się do sternika - Kurs na Volkana kiedy będziemy u celu.

I. Thorne
    Uczestnik

- Tylko 3 godziny.Miało byc spokojnie, ale już parę minut po zmianie kursu Delia została wywołana na kanale podprzestrzennym.- Tu posterunek 001B. Dlaczego zmieliście kurs i nie lecicie dalej z grupą dyrektora Qmeka? - zapytała jakaś porucznik, całkiem ładna zreszta.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Otrzymaliśmy rozkaz aby udać się na Volkana jak tylko wypełnimy powierzone zadanie ponownie kierujemy się na ziemię.

I. Thorne
    Uczestnik

- W jakim celu udajecie sie na Volkana? Te informacje są bardzo ważne dla bezpieczeństwa Konferencji.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Nic szczególnego mam tylko odebrać jakiegoś pracownika IHF. - powiedziałem uśmiechając się.

I. Thorne
    Uczestnik

- Zrozumiałam. Tylko prosże nie robic głupich rzeczy bo z powodu Konferencji bardzo wzmozono czujność. McKenzie bez odbioru.- Kapitanie, mamy informację od przedstawiciela IHF na Dre'Zla'A. Informuje, że niewolnicy oraz przedmioty z patrolowca zostały dostarczone do układu. Jest tez kopia przelewu dodatkowych 500 sztabek złotego latinum za przyszłą sprzedaz niewolników dla celów Imperium Romulańskiego.- Jest krótkie info od naszego księgowego, że spłacił pozyczkę IHF. Koszty obsługi wyniosły 3 sztabki i 11 pasków.

Pitmistrz
    Uczestnik

- To dobrze przynajmniej nie będą % naliczać - po wejściu do układu Delia zatrzymała się na orbicie a ja kazałem nadać umówiony sygnał.

I. Thorne
    Uczestnik

Gdy po 3 godzinach orbitowaliście wokół Volkana operacyjny nadał umówiony sygnał. Po pierwszym razie nie było odzewu, ale gdy został powtórzony to na mostku pojawił sie zakapturzony jegomość. Postawił na ziemi małą walizeczkę i rzekł:- Nigdy mnie nie widzieliście i nie słyszeliście. - po czym zniknął w blasku teleportera.

Pitmistrz
    Uczestnik

Po zniknięciu postaci powiedziałem tylko - Sternik kurs powrotny na ziemię - po czym wziąłem walizeczkę i udałem się razem z nią do swojego gabinetu gdzie zacząłem ją skanować trikorderem.

I. Thorne
    Uczestnik

Walizeczka emitowała jakies promieniowanie tłumiące i nie mogłeś zobaczyć co jest w środku. Oglądając ją dokładnie zauwazyłeś zamek magnetyczny i czytnik linii papilarnych, wzoru siatkówki oraz kodu DNA.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 781 do 795 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram