Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 751 do 765 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • I. Thorne
    Uczestnik

Informacja została przekazana lokalnemu przedstawicielowi IHF, który przysłał dodatkowych ludzi. Zajeli sie oni odebraniem patrolowca, niewolników, wymontowanych rzeczy i drobiazgów wartości 50 sztabek dla Talarianina.Po godzinie wszystko było gotowe do odlotu.

Pitmistrz
    Uczestnik

Kiedy wszystko było gotowe siedziałem na mostku i powiedziałem do operacyjnego - Wyślij do stacji zapytanie czy mamy pozwolenie na odlot a potem sternik oddalamy sie na bezpieczną odległości i warp 6 do układu Cor Caroli.

I. Thorne
    Uczestnik

Statek oddalił się od stacji. Po kilkunastu minutach lotu w impulsowej mógł wejść w warp.- Do celu mamy 3 dni lotu. - zawiadomił sternik.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Zrozumiałem - powiedziałem i przygotowałem się na nudną wachtę.Najbliższe 3 dni postanowiłem spędzić na odpoczynku na zmianę chodziłem do cholodeku i ogrodu hydroponicznego raz zajrzałem nawet na siłownię ale szybko zrezygnowałem jako ze nigdy nie lubiłem nic ćwiczyć.Na 30 min przed dolotem do celu siedziałem w fotelu kapitańskim i popijałem wodę brzozową czekając aż okręt wejdzie do układu.

I. Thorne
    Uczestnik

Układ Cor Caroli mocno ucierpiał ponad 14 lat temu podczas phyraxiańskiej plagi. Teraz po likwidacji problemu i znacznej pomocy ze strony Federacji swiat kwitł i był lokalnym centrum handlowym.Po wejściu do układu operacyjny od razu odebrał sygnały do 20 statków, będących na orbicie Cor Caroli V. Zostaleś natychmiast wywołany.- Qmek, dyrektor IHF. - rzekł starszy Ferengi. - Za 5 godzin kierujemy sie na Ziemię. Może pan zejść na stacje i dokonac zakupów. Tu nie przestrzega się dyrektyw Federacji i mozna kupić oraz sprzedac duzo interesujących rzeczy.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Zrozumiałem za 5 godzin będziemy gotowi do drogi - odpowiedziałem i zamknąłem połączenie.- Sternik dokujemy przy stacji - powiedziałem patrząc na zbliżający się obiekt.Po dokowaniu dałem załodze przepustkę na 4 godziny jako ze nie było nić do roboty sam udałem sie na stację i zacząłem się rozglądając za inhibitorem transportu.

I. Thorne
    Uczestnik

Bez problemu znalazłeś odpowiedni sklep. Facet oferował całkiem spory wybór rzeczy do okrętów: od torped fotonowych i dział dezruptorowych do replikatorów żywnościowych. Tylko ceny odstraszały.- Inhibitor transportu? - odpowiedział, gdy go spytałeś. - Jasne, że mam. Jaki ma być zasięg i technologia?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Technologia najlepiej Romulańska a zasięg nie wielki tak aby pokrył maszynownię falcona i przyległe pomieszczenia podobny na mostek.

I. Thorne
    Uczestnik

- Romulańska? - sprzedawca miał denerwujący zwyczaj powtarzania wypowiedzi drugiej osoby. - To dość rzadki towar, ale zawsze coś się znajdzie. Mam na składzie 3 inhibitory, zasięg 25 metrów od inhibitora w trzech wymiarach, jeśli w dwóch to może być 40 metrów. Cena 1500 sztabek za wszystko.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Trochę drogo a innej produkcji - zapytałem zarzekając się że nie wydam powyżej 1000 sztabek na taki sprzęt.

I. Thorne
    Uczestnik

- Inne spowodują syf przy podłączaniu. Do tego zawsze się może coś zepsuć samo z siebie. A jeśli podłącza pan romulański sprzęt w romulańskim okręcie to tylko parę wtyczek, śrubek i chodzi na cacy. Ale jak pan chce tańsze to mam kardazjańskie. Po 250 sztabek za sztukę. Zasięg 15 i 25 metrów.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobrze muszę się zastanowić - powiedziałem i odszedłem na bok gdzie połączyłem się z Hriethem - Planuje kupić inhibitory transportu na nasz okręt ale Romulańskie są strasznie drogie czy dał byś radę skutecznie podłączyć Kardaziańskie?

I. Thorne
    Uczestnik

- Jasne, że dam. Będzie tylko żarło mnóstwo energi, działało jak z zaciągniętym hamulcem ręcznym i pewnie się spali za miesiąc. Mogę zrobić, ale nie odpowiadam za skutki.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Zrozumiałem będą romulańskie - to powiedziawszy rozłączyłem się i podszedłem do sprzedawcy - Dobrze proszę przygotować Romulańskie ja zaraz wracam - to powiedziawszy wyszedłem ze sklepu i udałem się na okręt gdzie połączyłem z IHF i zaciągnąłem pożyczkę w wysokości 100 sztabek a brakującą resztę pożyczyłem z własnego konta po czym wróciłem do sklepu.- Czy wszystko gotowe? - powiedziałem do sprzedawcy.

I. Thorne
    Uczestnik

Pożyczka była mniejsza niż wcześniej sądziłeś, gdyż na konta wpłynęła przeliczona kasa za federacyjne nagrody za złapanych piratów i sprzedaną broń. Do tego w chwili gdy miałeś podpisać pożyczkę na 200 sztabek doszedł komunikat o przelaniu 500 sztabek za romulańską nagrodę. Do tego jesli niewolnicy zostaną sprzedani Romulnaom i Talarianom ma wpłynąć kolejne 500 do podziału.- Oczywiście. - sprzedawca wyraźnie cieszył się, że ktos wreszcie kupił ten rzadki sprzęt. - Inhibitory znajduja się w ładowni 4A, pokład 56. Może odebrać je pan osobiście lub zostaną dostarczone w ciągu 3 godzin. Chciałby pan coś jeszcze kupić?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 751 do 765 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram