Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Star Trek: PBF PL › PBF - kapitan Qumos
- Szczegóły znał tylko przywódca całej grupy ale niestety jego okręt zbiegł razem z innymi a co do ataku to planowali w ciągu 4 najbliższych dni zaatakować jedną z przygranicznych koloni Kardaziańskich nie znam nazwy układu ale mają tam być składowane pokaźne ilości zapasów jakieś środki na odbudowę czy coś w tym stylu. - zrobiłem krótką pauzę po czym powiedziałem - uznaję naszą transakcję za zakończaną zaraz spiszę umowę - to powiedziawszy wziąłem padd i zacząłem spisywać umowę po czym podałem mojemu rozmówcy aby przyłożył palec i potwierdził transakcję.
Volkan pokwitował przelanie 800 kredytów na wspólne konto i przed wyjściem rzekł:- Proszę dostarczyć broń jak najszybciej do zbrojowni numer 4 na stacji. Życzę przyjemnych zakupów na stacji. - gdy wychodził nadeszło połączenie z powierzchni planety.- Gerak, przedstawiciel IHF na Mantis. Dostałem informację, że ma pan na sprzedaż patrolowiec. Ja załatwie wszystkie formalności. Proszę go zadokować przy stacji. Moi ludzie zajmą się wszystkim. Zgodnie z prawem jeśli cos jeszcze znajdziemy to dostaniecie 50% wartości.
- Zrozumiałem przesyłam dane odnośnie patrolowca - powiedziałem i zamknąłem kanał a chwilę potem wysłałem dane o miejscu zadokowania patrolowca.Przed wyjściem z kwatery wysłałem do kwatermistrza informację aby przesłał sprzedane przedmioty po czym ruszyłem na stację.Po wyjściu z okrętu zacząłem szukać sklepu gdzie mógłbym kupić inhibitor transportu.
Niestety była to federacyjna stacja i na niej nie sprzedawali broni i urządzeń typu inhibitory. Szef ochrony też odmówil udostępnienia takiej technologii. Takich rzeczy trzeba było poszukać u nieoficjalnych dostawców lub zwrócić się do IHF.
Lekko zirytowany udałem się do baru i zamówiłem miskę żółtych robaków i jakiś Wolkańskie wino którego nigdy nie piłem przy okazji było tanie.Po posiłku wróciłem na pokład okrętu i udałem się do swojej kwatery na miejscu wziąłem prysznic i połączyłem się z Hriethem aby zapytać jak idą przeróbki patrolowca.
- Dobrze, kapitanie. Niedługo skończymy. Wymontowane rzeczy umieściłem w jednej z ładowni i zapakowałem do kontenerów. Gdy skończymy to prezniesiemy to do jednej z naszych. Połączył się ze mną także Gerak i powiedział, że jak zakończymy wymontowywanie to prześlę dwóch ludzi by się wszystkim zajeli.
- Bardzo dobrze Qumos kończy - to powiedziawszy zamknąłem kanał i zająłem się raportami i sprawdziłem jakie konwoje będą niedługo wylatywałem lub przelatywały przez ten układ.
W okolicy czyli o 12 godzin lotu w ciągu najblizszych 3 dni były 3 konwoje:1. Od Tholian do Talarian i układu Dre'Zle'A.2. Od Klingonów do Talarian i układu Dre'Zle'A.3. Od Talarian w kierunku Strefy Neutralnej między Federacją, a Romulanami. To byl najdłuższy konwój i liczył 25 transportowców i 7 statków ochrony.
Wysłałem do Tholian i Klingonuw i zapytanie ile by zapłacili za przyłączenie się do konwoju.
Ci od Klingonów nie byli zainteresowani, a od Tholian nawet tak, ale nagle dostałes priorytetowe wazwanie z IHF.- Derves Ptakit, nadzorca. - przedstawił się i o dziwo nie był Ferengim. - Dostanie pan priorytetową misję. Proszę spieniężyc co się da lub zostawić na stacji. Odbierze to ktoś z naszych konwojów i zabierze do celu. Zatem, teraz skieruje się pan na Ziemię.
- Zrozumiałem sprzedałem już większość towaru jak tylko uzupełnię zapasy na okręcie wyruszę w drogę.
- Po drodze, w ukłdazie Cor Caroli będzie kilka naszych statków. Dołączy pan do nich lub poczeka jesli ich jeszcze nie będzie. I proszę sie trzymac daleko od przestrzeni Borga.
- Zrozumiałem już miałem spotkanie z Borgiem i kolejnego nie planuję - powiedziałem i rozłączyłem się po czym połączyłem się z Adranem - Jak tylko skończymy przeróbka patrolowca i uzupełnimy zapasy wyruszamy do układu Cor Caroli patrolowcem zajmie się IHF - po zakończeniu połączenia sprawdziłem w komputerze jakie dane przysłała sonda którą wysłałem za Borgiem.
- A co z niewolnikami i pierdołami z transportowca? Możemy je tu zostawić i ktoś inny dowiezie do celu i sprzeda za małą prowizją.Sonda przesłała ostatni raport godzine temu. Wciąż kontynuowa lot za sferą kierując się śladem transwarp.