Forum › Fandom › Sesje RPG, PBF i inne › Star Trek: PBF PL › PBF - kapitan Qumos
- Przecież Sojusz nie ma dostępu do technologii maskowania... - zdziwił się naukowy, ale posłusznie zaczął wykonywać skany. - Na razie nic nie ma kapitanie...- Mam coś. - odezwał się taktyczny. - Dużo ciężkich okrętów na kursie przechwytującym. Na razie odróżniłem 5 oddzielnych obiektów minimum wielkości krążownika. Znając zwyczajowy stosunek sił grupę oceniam na jakieś 15-20 statków.- Rozkazy z dowodzącego Maraudera. Po potwierdzeniu, że to Sojusz wyznaczyć kurs przechwytujący. Cele fregat i patrolowców to okręty podobnej wielkości i osłona Marauderów.- Cele potwierdzę za minutę. Czas do przechwycenia 7 minut.
- sir mam potwierdzenie to jednostki sojuszu przechwycą nas za 6 minut - zakomunikował naukowy ja natomiast popatrzyłem się na pierwszego i powiedziałem po cichu - chyba obejdziemy sie bez symulacji - po czym dodałem na cały głos - czerwony alarm cała załoga na stanowiska bojowe załadować dezruptory i wyrzutnie torped wyznaczyć kurs przechwytujący na wrogie jednostki - pozostało tylko czekać.
- Zidentyfikowałem jednostki wroga. 2 Vor'Che, 4 K'Vort, 3 B'Rel, 2 Cha'Dich oraz 5 Galorów i 4 Hideki.Okręty osłony złamały formację i ruszyły na przechwycenie statków Sojuszu. Koło ciebie leciał drugi Falcon, mały ptarolowiec i Marauder.
Taktyczny ze wszystkich dezruptoruw w jednego B'Rela a torpedy w któregoś z galoruw - rozkazałem - sternik przygotuj się do manewrów uchyleniowych będziesz miał okazje pokazać co potrafisz - poziom adrenaliny na mostku rósł okręt zbliżał się do swojej pierwszej bitwy z nową załogą.
Statki Sojuszu rozdzieliły się na trzy grupy, po jednej na każdego Maraudera. Do waszej zbliżały się 2 K'Vorty, B'Rel, 2 Galory i Hideki.- Cele w zasięgu za 15 sekund.FAS Delia osłony 100%, wszystkie wyrzutnie przeładowaneFalcon osłony 100%, wszystkie wyrzutnie przeładowaneMarauder osłony 100%, wszystkie wyrzutnie przeładowanepatrolowiec osłony 100%K'Vort 1 osłony 100%, wszystkie wyrzutnie przeładowaneK'Vort 2 osłony 100%, wszystkie wyrzutnie przeładowaneB'Rel osłony 100%, wszystkie wyrzutnie przeładowaneGalor 1 osłony 100%, wszystkie wyrzutnie przeładowaneGalor 2 osłony 100%, wszystkie wyrzutnie przeładowaneHideki osłony 100%
- Dra'hom ognia z dezruptoruw w tego B'Rela żeby nam gówno koło dupy nie latało postaraj się celować w szyje okrętu może przetniemy go przy okazji na pół torpedą wywal w galora jest za mało zwrotny aby ją wyminąć - szybko wydawałem rozkazy spoglądając na rosnące sylwetki okrętów - sternik po oddaniu salwy przeleć pod B'Relem a ty Dra'hom poczęstuj go torpedą na pożegnanie - walka sie rozpoczęła chwila prawdy dla okrętu i jego załogi.
Okręty Sojuszu znając potęgę Marauderów wystrzeliły ze wszystkich wyrzutni w jego kierunku. Krążownik majestatycznie przyjął na siebie cały ogień i sam zajął się najbliższym Galorem. Ten otrzymał kilka trafień z torped i dezruptory zaczęły niwelować pancerz.To wykorzystał drugi Falcon. Torpeda skierowała się ku mostkowi niszczyciela. Po chwili Galor nie był zdolny do walki.Twoja torpeda trafiła w następnego Galora. Jednak nic więcej go nie atakowało. Dlatego z B'Relem namierzył Falcona i zaczął go ostrzeliwywać z dezruptorów spiralnych. Wtórował im Hideki. Pozostali Klingoni zajmowali się Marauderem.FAS Delia osłony 91%, przednia wyrzutnia przeładuje się za 2 tury tylna przeładowanaFalcon osłony 71%, przednia wyrzutnia przeładuje się za 2 tury tylna przeładowanaMarauder osłony 44%, wyrzutnie przeładują się za 2 turypatrolowiec osłony 98%K'Vort 1 osłony 89%, wszystkie wyrzutnie przeładują się za 2 turyK'Vort 2 osłony 100%, wszystkie wyrzutnie przeładują się za 2 turyB'Rel osłony 95%, wszystkie wyrzutnie przeładują się za 2 turyGalor 1 osłony 96%, wszystkie wyrzutnie przeładują się za 2 turyGalor 2 osłony 0% zniszczona przednia sekcja krytyczne uszkodzena tylnia, brak możliwości kontynuowania walki Hideki osłony 100%
- Taktyczny spróbuj skoordynować atak z Falconem jeśli się to nie uda wal ze wszystkiego w B'Rela a jeżeli będzie po za zasięgiem w K'Vorta z osłabionymi osłonami.
B'Rel właśnie schował się za Marauderem, więc strzały dosięgły K'Vorta. Ten jakby od niechcenia nawrócił i pełną serią zamienił patrolowca w kulę ognia. Potem skierował się ku Falconowi.Ten miał duże problemy. Praktycznie wszytskie okręty Sojuszu, oprócz Vor'Chy zajętem Marauderem otoczyło go. Po chwili juz nie miał osłon, a kolejne trafienia wyrywały mu dziury w pancerzu.Na pole bitwy zaczęła zbliżać się Vor'Cha.FAS Delia osłony 88%, przednia wyrzutnia przeładuje się za 1 turę tylna za 2Falcon osłony 0%, lekkie uszkodzenia pancerza, przednia wyrzutnia przeładuje się za 1 turę tylna za 2Marauder osłony 38%, wyrzutnie przeładują się za 1 turępatrolowiec zniszczonyK'Vort 1 osłony 71%, wszystkie wyrzutnie przeładują się za 1 turęK'Vort 2 osłony 88%, wszystkie wyrzutnie przeładują się za 1 turęB'Rel osłony 69%, wszystkie wyrzutnie przeładują się za 1 turęGalor 1 osłony 91%, wszystkie wyrzutnie przeładują się za 1 turęHideki osłony 100%
-Sternik staraj się ochraniać Falcona przed atakami taktyczny ładuj w B'Rel lub K'Vorta - po chwili włączyłem komunikator i powiedziałem - Maszynownia potrzebujemy całej zapasowej mocy do osłon wyłączyć nawet światło w kiblu Hrienth będziesz miał okazję się popisać - bitwa zaczynała obierać nie przychylny dla nas obrót pomyślałem ciekawe jak inni sobie radzą.
Niestety na ratunek dla Falcona było juz za późno. Skoncentrpwany ostrzał spowodował powstanie głębokich dziur w poszyciu fregaty. Nagle wszystkie okręty nawróciły w kierunku Maraudera. Falcon wydawałoby się przeżyje, ale ten manewr Sojuszu był oszustwem. Vor'Cha tylko nieznacznie zmieniła kurs i jedna z jej wyrzutni namierzyła Falcona. Torpeda leciała ku celowi 3 sekundy, ale i tak Delia nie mogła w żaden sposób pomóc bliźniaczej jednostce. eksplozja rozerwała Falcona na części.- Cholera, Galor i Hideki biorą się za nas.Inne grupy walczyły ze zmiennym szczęściem. Maraudery wzięły się za wykańczanie K'Vortów i mniejszych statków. Właśnie w chwili śmierci Falcona mały Hideki został zniszczony.FAS Delia osłony 84%, przednia wyrzutnia przeładowana tylna przeładuje się za 1 turęFalcon zniszczonyMarauder osłony 31%, wyrzutnie przeładowaneVor'Cha osłony 94%K'Vort 1 osłony 63%, wszystkie wyrzutnie przeładują się za 1 turęK'Vort 2 osłony 87%, wszystkie wyrzutnie przeładują się za 1 turęB'Rel osłony 35%, wszystkie wyrzutnie przeładują się za 1 turęGalor 1 osłony 88%, wszystkie wyrzutnie przeładują się za 1 turęHideki osłony 64%
Taktyczny wal ze wszystkiego w Hideki - zwróciłem sie do Dra'homa który szybko naciskał przyciski na konsoli - sternik po ostrzelaniu Hideki manewruj w stronę Maraudera w pojedynkę nie mamy szans.
Wreszcie obie strony miały przeładowane wyrzutnie. Znów torpedy zaczęły zmierzać w cele i pochłaniać krwawe żniwo. Marauder zajął się K'Vortem. Ten po otrzymaniu 4 trafień stracił skrzydło i zaczął wirować. Strzał w rufę spowodował jego rozpad. Ostania wyrzutnia zajęła się Galorem, trafiajać go w tej samej chwili co twoja torpeda. Po statku przeszły wyładowania zakończone kilkoma eksplozjami. Po tym wszystkie światła na niszczycielu zgasły.Hideki stracił osłonę i nagle stał się najlepszym celem dla taktycznych. Nagle przyśpieszył i uderzył w Maraudera, likwidując mu resztki osłon. Vor'Cha momentalnie opuściła osłony. Z jej otwartego hangaru wystzrelone zostały cztery pękate promy. Z nich teleportery zaczęły przenosić wojowników na pokład ferengijskiej jednostki.Sternik Delii nawrócił, a 2 strzały wystarczyły, by B'Rel zaczął mieć poważne problemy z osłonami. Nagle ostro zatrzęsło. Ostatni K'Vort był tuż za wami, odpalając wszystkie dezruptory.FAS Delia osłony 41%, przednia wyrzutnia przeładuje się za 2 tury tylna przeładowanaMarauder osłony 0%, wyrzutnie przeładują się za 2 tury trwa abordażVor'Cha osłony 91%K'Vort 1 zniszczonyK'Vort 2 osłony 79%, wszystkie wyrzutnie przeładowaneB'Rel osłony 14%, wszystkie wyrzutnie przeładowaneGalor 1 osłony 0% lekkie uszkodzenia pancerza, z powodu eksplozji dużej ilości węzłów przesyłowych chwilowo niezdolny do walkiHideki zniszczonyProm 1 osłony opuszczone trwa teleportacja załogantów na pokład MarauderaProm 2 osłony opuszczone trwa teleportacja załogantów na pokład MarauderaProm 3 osłony opuszczone trwa teleportacja załogantów na pokład MarauderaProm 4 osłony opuszczone trwa teleportacja załogantów na pokład Maraudera
Dra'hom wal w te promy jeszcze tego nam brakowało żeby Marauder zmienił stronę konfliktu z reszty przedniego uzbrojenia walnij w Galora póki jest unieruchomiony a tylną torpedę poślij w Galora lub jeśli będzie po za zasięgiem tego K'Vorta za nami - zaczynało się dziać naprawdę nie ładnie - sternik schowaj nas za galora aby ochronić nas przed ogniem wroga.Nagle zaświtał mi w głowie pewien pomysł szybko połączyłem sie z maszynownią - Hrienth czy dało radę podłączyć reaktory mikrofuzyjne z promów do naszych osłon i uzbrojenia dało by to trochę mocy.
Promy wykonywały szaleńcze manewry, aby uniknąć trafienia, ale i tak dwa szybko skończyły swój żywot. Niestety większość z wojowników na ich pokładach juz był na Marauderze. Vor'Cha ryzykując kilka trafień opuściła na chwile osłony posyłając ponad setkę żołnierzy na ferengijski krążownik.Sternik musiałby ostro nawrócić by taktyczny mógł posłać ją Galorowi. Więc prezent otrzymał K'Vort. Nie przejął sie tym bardzo, kolejną serią prawie znosząc osłony.- Możemy podłączyć, ale zajmie nam to ponad... - dalsze słowa nie były słyszalne w eksplozjach.- Osłony opadły. K'Vort prze...Na mostku pojawiła się 4 Klingonów. Jeden z nich zamachnął się i obciął głowę sternika bat'lethem. Zaraz po chwili padł od strzału Pierwszego.FAS Delia osłony 0%, przednia wyrzutnia przeładuje się za 1 turę tylna za 2Marauder osłony 0%, wyrzutnie przeładują się za 1 tury trwa abordażVor'Cha osłony opuszczone lekkie uszkodzenia pancerzaK'Vort 2 osłony 50%, wszystkie wyrzutnie przeładowane trwa teleportacja załogi na pokład DeliiB'Rel osłony 10%, wszystkie wyrzutnie przeładowaneGalor 1 osłony 0% średnie uszkodzenia pancerza, z powodu eksplozji dużej ilości węzłów przesyłowych chwilowo niezdolny do walkiProm 1 osłony opuszczone trwa teleportacja załogantów na pokład MarauderaProm 2 zniszczonyProm 3 osłony opuszczone trwa teleportacja załogantów na pokład MarauderaProm 4 zniszczony