- Sternik pełna impulsowa w kierunku stacji operacyjny wyślij prośbę o pozwolenie na dokowanie - powiedziałem wchodząc na mostek.Po dokowaniu udałem się do kwatermistrza stacji aby zaproponować mu kupno promu i dzienników.
Szedłeś do niego, gdy nagle pojawiło się 2 oficerów ochrony.- Pan pójdzie z nami. - rzekł jeden z nich krótko. Obaj nie wyglądali na chętnych do dyskusji.
Twoje słowa były prorocze - po kilku minutach stałeś przezd dowódcą stacji.- Proszę siadać. Doszły mnie wieści, że ma pan na okręcie towar, który bardzo mnie interesuję. Prom oraz dzienniki załogi z USS Phobocaster. Dam za wszystko 1500 kredytów.
- Tak się składa ze mam i to sporo może kupił by pan patrolowiec który niedawno zdobyłem powiedzmy za 2000 kredytów produkcja nie wątpliwie Federacyjna a do promu i dzienników mogę dorzucić trochę federacyjnej broni nie jestem pewny ile tego mam musiał bym sprawdzić - powiedziałem uśmiechając się - mam też trochę złomu z Klingońskiego okrętu jeśli pana zainteresuje.
- Mogę skorzystać z terminala zaraz panu powiem ile posiadam i ile jest to warte - powiedziałem wstając i podchodząc do wskazanego terminala.Przez terminal połączyłem się z Delią aby sprawdzić ile mam broni Federacyjnej lub Klingońskiej i ile jest warta.
Okazało się, że na patrolowcu były 2 federacyjne karabiny i 8 fazerów. Z klingońkiej broni 1 karabin, 3 dezruptory i parę Mek'lethów i D'Tangów. Księgowy wyceniał to na około 3 sztabki. Kawałek apncerza zaś na 67 listków.
Po sprawdzeniu danych usiadłem powrotem przed biurkiem i powiedziałem - Posiadam 2 federacyjne karabiny i 8 fazerów z Klingońkiej broni 1 karabin, 3 dezruptory i parę Mek'lethów i D'Tangów wezmę za to powiedzmy 4 kredyty a Klingoński pancerz oddam za jeden.
- Oczywiście - powiedziałem przykładając palec - a co do tego okrętu przejąłem go od piratów okazało się że to zmodyfikowany Antares czyli wasza produkcja a co do miejsca pobytu jest zadokowany na tej stacji mogę go sprzedać panu lub wystawić na licytację proszę decydować.
Wyświetlanie 15 wpisów - od 706 do 720 (z 2,275 w sumie)