Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 676 do 690 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

- Zamknij się - powiedziałem do dowódcy patrolowca po czym zwróciłem się do sabotażysty - co do żądań to złapał bym twój okręt nawet gdybyś nie sabotował tego rdzenia tylko mi przysporzyłeś problemów z jego odzyskiwaniem powiedz co umiesz to może się nie sprzedam.

I. Thorne
    Uczestnik

- Interesujące. Tylko dlaczego kapitan chciał wejśc w warp tuz przed wyrzuceniem rdzenia? Może pan zobaczyć zapisy czujników. rdzeń nie był uszkodzony i tylko dzięki mnie dostał pan okręt na tacy.- Ty pieprzony uszatku! - ryczał dalej kapitan. - Jak cię dorwę to ci je urwę i zmusze do zjedzenia. Byś dostał zapalenia ucha srodkowego! - to była naprawde ostra obelga dla Ferengi.

Pitmistrz
    Uczestnik

Wyjąłem dezruptor i po zdjęciu pola siłowego strzeliłem do krzykacza z wiązki ogłuszającej i powiedziałem - jeszcze jacyś chętni a co do ciebie mówiłeś coś o jakiś żądaniach słucham.

I. Thorne
    Uczestnik

- Ja. - usłyszałeś cichy głos wstydliwej. - Czy mogłabym dostać z powrotem moje ubranie? - nagle zarechotali pozostali piraci. Im widocznie nie przeszkadzała nagośc kobiet.- Sprawdzi pan te logi czy nie? - zapytał humanoid.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Sprawdzę - powiedziałem i podszedłem do konsoli aby ściągnąć logi i przejrzeć je kobietę zignorowałem.

I. Thorne
    Uczestnik

Rzeczywiście miał racje. Nie było sladów żadnej usterki, a nagle rdzeń zaczął się przegrzewać z powodu braku chłodziwa i po chwili został wyrzucony w przestrzeń.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Widzę że to co mówisz jest prawdą ale nie rozumiem dlaczego to zrobiłeś chciałeś zostać niewolnikiem czy pomudz jakiemuś Ferengi się wzbogacić?

I. Thorne
    Uczestnik

- Chciałem sie wyrwać z tego pirackiego bagna. I nie tylko ja, bo kogoś poznałem. Czy to mało ważne powody?

Pitmistrz
    Uczestnik

- Całkiem ciekawy chciałeś przejść na uczciwą drogę może ci to umożliwię ale najpierw mi w czymś pomożesz - to powiedziawszy wypuściłem go z celi i wyszedłem z nim na korytarz idąc w kierunku sali transportera - Zapewne znasz jakieś skrytki na patrolowcu.

I. Thorne
    Uczestnik

- Trochę znam, ale mam 3 warunki. Wypuścisz mnie, Vespę oraz dasz cały mój majątek. Nie jest tego za dużo, raczej to pamiątki i biżuteria Vespy.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Były 2 warunki teraz są 3 - zacząłem się śmiać po przetransportowaniu się na patrolowiec - a co powiesz na to abym dał ci pracę?

I. Thorne
    Uczestnik

- Stawka się podniosła, to i cena też. - również się zaśmiał. - Niech ekipa sprawdzi na pokłdazie 4 pod przekaźnikiem EPS nr 12. Tam powinna być skrytka z bronia na wszelki wypadek. 3 karabiny i 12 pistoletów. Zaś obok przy panelu informacyjnym, czy raczej w nim jest pochowane parę pasków. Co do pracy to zależy ile pan jest w stanie zapłacić. Nasz były kapitan miał kilka całkiem dobrych kontaktów i wtyczek w talariańskim Ministerwstwei Handlu. Chyba Romulanie dadzą trochę kasy za sprzedanie im szpiega?

Pitmistrz
    Uczestnik

- To bardzo cenne informacje jestem skłonny w zamian za nazwiska uwolnić ciebie i twoją dziewczynę a co do płatności będziecie zarabiać jak każdy załogant do tego dostaniecie kwaterę i całą resztę. - po uzyskaniu informacji połączyłem się z Adranem i kazałem wysłać ludzi aby sprawdzili podane koordynaty.

I. Thorne
    Uczestnik

- Kapitanie, bądźmy kapitalistami. Za statek ja biore swą wolność i me rzeczy, za szpicla wolność Vespy i jej manatki, a za każdą podaną skrytkę chcę 20% wartości. Co do pensji to liczyłbym na większą z racji wiedzy, powiedzmy normalna pensja plus dodatek funkcyjny, kiedy będzie wykorzystana. Umowa stoi?- Kapitanie. - połączył się z tobą Draken. - Mamy skryke pod EPSem, Miał pan rację. Tam są karabiny i pistolety oraz malutki woreczek z listkami latinum.

Pitmistrz
    Uczestnik

- I tak już dużo otrzymałeś gdyby liczył sie dla mnie zarobek ponad wszystko siedział byś teraz w celi z jakimś Kardaziannem który by cie przesłuchiwał ale ja proponuję ci uczciwą pracę po sprzedaniu twoich kolegów z patrolowca i jego samego i tak sporo dostaniesz zwłaszcza że mam załogę poniżej stanu to jak będzie zatrudniasz się?

Wyświetlanie 15 wpisów - od 676 do 690 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram