Forum Fandom Sesje RPG, PBF i inne Star Trek: PBF PL PBF - kapitan Qumos

PBF - kapitan Qumos

Wyświetlanie 15 wpisów - od 646 do 660 (z 2,275 w sumie)
  • Autor
    Wpisy
  • Pitmistrz
    Uczestnik

- Zgoda teraz zostaje ustalić gdzie sprzedamy nasz okręcik - powiedziałem informując o zawarciu umowy Drakena.

I. Thorne
    Uczestnik

- Możemy sprzedać go Federacji. ale mało dadzą. Prawdziwy kupcy byliby u Talarian, lecz tam cena spadła. Sugerowałbym u Klingonów, Tholian i Gorn. Tylko to zajmie nam dużo czasu, by tam polecieć. Według mnie najlepszym rozwiązaniem byłoby przekazanie go IHF do sprzedaży. Oni znajda dobrego kupca i nawet dostarczą towar do adresata. Zabiorą z ceny 10-20%, ale odpada zabawa z licytacja. Po prostu zostawimy go przy najbliższej stacji i poczekamy na wpływ pieniędzy.- Uważam, że to dobre rozwiązanie. Jak podpiszemy umowę, to zwolnię rdzeń. Prześlę też kilku ludzi do pomocy w przeszukiwaniu patrolowca i wyceny towaru.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Dobrze możemy podpisać umowę zapraszam na pokład - powiedziałem zamykając połączenie i łącząc się z patrolowcem - Adran co tam znaleźliście ciekawego?

I. Thorne
    Uczestnik

- Na razie odkryliśmy kilka skrytek. Mamy trochę latinum, kilka paczek jakiś narkotyków, błyskotki, wino sprzed 100 lat i pare innych drobiazgów. Oceniam to na jakieś 5-6 sztabek. Więcej pewnie będzie w podwójnych ścianach oraz podłogach. Właśnie chłopaski odkryli coś pod zbrojownią.Po 5 minutach zostałeś poinformowany,że kapitan wraz z dwoma podwładnymi jest już na pokładzie Delii.

Pitmistrz
    Uczestnik

Ruszyłem do swojego gabinetu i poleciłem przyprowadzić tam gości na miejscu wyjąłem 2 szklanki i nalałem do nich trochę Andoriańskeij brendy.

I. Thorne
    Uczestnik

Po 3 minutach wszedł tam talariański kapitan wraz z podwładnymi. Jeden wyglądał na ochroniarza, a drugi księgowego.- Przed podpisaniem umowy mój prawnik sprawdzi ją.Księgowy wziął padda do ręki, który zawierał już przygotowaną umowę i zaczął ją studiować.- Wszystko w porządku. Umowa przewiduje odstąpienie rdzenia warp w zamian za 25% wylicytowanej kwoty plus 50 sztabek złotego latinum w dobrach luksusowych, znalezionych na statku. W wypadku mniejszej ilości wymagana kwota zostanie dopłacona w latinum. Gratuluję, że nie zostały dołączone żadne wyjątki lub aneksy.Podał padda kapitanowi, a ten kcukiem ją potwierdził. Potem podał tobie.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Proszę się napić to bardzo dobry trunek - powiedziałem do kapitana biorąc padd od księgowego i przyłożyłem palec - Jeszcze jedno wolę aby to moi ludzie przeszukiwali okręt jeśli nie ma pan nic przeciwko?

I. Thorne
    Uczestnik

- Jak pan chce. - odpowiedział kapitan, popijając brandy. - Przypominam tylko, ze tam jest wiele skrytek. Słyszałem kiedyś o fregacie, na której dopiero po 10 latach znaleziono skarbczyk z latinum, po tym jak zaczeli ciąć statek na złom. Przepraszam na chwilę. - nacisnął komunikator. - Tu Dirak. Wyłączcie promień trakcyjny. Podpisałem umowę i możemy przestać się nim przejmować. Doskonały trunek. A tak na marginesie, ma pan cos do sprzedania? Oprócz funkcji kapitana jestem tez kupcem...

Pitmistrz
    Uczestnik

- Kilka rzeczy by się znalazło - powiedziałem wytężając umysł - na początek mogę zaoferować najlepszą tabakę w 2 kwadrantach niestety są to resztki ponieważ ojczysta planetę przejął borg tylko 8 sztabek za pudełko - powiedziałem i wypiłem trochę ze szklanki czekając na odpowiedz.

I. Thorne
    Uczestnik

- Interesujące. Dam 7 sztabek i wezme jedno dla swoich potrzeb.

Pitmistrz
    Uczestnik

- Jako że prowadzimy razem interesy zgodzę się na 7 sztabek i 2 paski zwłaszcza że spodziewam się sporego zysku na patrolowcu.

I. Thorne
    Uczestnik

- Niech bedzie. - Dirak uśmiechnął się z powodu tak dobrej, według niego tranzakcji. - Proszę to odpiszxać z tych 50 sztabek, różnicę sam wyrównam z własnej kieszeni. Teraz musze pana poczekać. Zresztą chyba nasz szef chyba jest trochę wkurzony tym postojem. - wstał, kiwnął głową i wyszedł.

Pitmistrz
    Uczestnik

Po jego wyjściu kazałem wysłać jedno pudełko na fregatę po czym połączyłem się ze patrolowiec - Adran czy patrolowiec ma się na tyle dobrze aby lecieć w warp i znaleźliście cos ciekawego?

I. Thorne
    Uczestnik

- Właśnie podłączamy rdzeń i rozpoczniemy diagnostykę. Do tej pory znaleźlismy różne pierdólki za około 15 sztabek, ale najbardziej interesujące jest to co było pod podłogą zbrojowni. Zdaje się, że nasz aresztowany kolega nie tylko woził karabiny i pistolety. Znaleźliśmy 4 nowe dezintegratory izomagnetyczne, moździerz z teleportrerem i 200 pocisków do niego. Zdaje mi się, że szykowali rajd na jakąś dobrze chronioną kolonię. Na transportowcu pewnie było tego jeszcze więcej.

Pitmistrz
    Uczestnik

- To ciekawe wyślę ci dodatkowych ludzi do poszukiwań - powiedziałem i rozłożyłem się po czym połączyłem się z moim pracodawcą i powiedziałem że za jakieś 30min możemy ruszać.

Wyświetlanie 15 wpisów - od 646 do 660 (z 2,275 w sumie)
  • Musisz się zalogować by odpowiedzieć w tym temacie.
searchclosebars linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram